Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
503
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Paradox alarm sistemi zorunlu abonelik sonu; kendim kullanmaya başladım.
H
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar

Simge Alarm ile yaptığım 4 yıllık anlaşmanın sonuna geldim. Evime taktıkları alarm sistemi artık bana ait. İşin doğrusu alarm haber alma sistemi aboneliğine yılda 850 TL vermek istemiyorum artık. Alarmın olması zaten yeterince caydırıcı, onun ötesinde cihazlara servis desteği vermek ve alarm çalınca bizi aramak için işe yarıyor. Bir de data hattına her ay 30 TL vermek zorunda kalıyorum.

Bu cihazların kılavuzlarını araştırmaktayım. Sanırım kendim kullanabilirim ama illa bozulan cihazlar vs için bakıma servise ihtiyacım olacak. Ankara'da Paradox alarm sistemleri için bir arıza durumunda destek alacağım bir servis var mıdır mesela?

Bir de kılavuzda gördüğüm kadarıyla IP100/IP150 denilen bir ekstra cihazla internetten takip etmek mümkün oluyormuş. Mevcut GPRS de benim telefonumu girsem bana mesaj gönderir mi? Babyware ve Insight Gold gibi uygulamalar gördüm. Bilgisi olan var mıdır?

Edit: 2022 yılı itibariyle aboneliğimi sonlandırıp kendim kullanmaya başladım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 24 Temmuz 2022; 23:41:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
H
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Geçen sene yazdığım yukarıdaki mesajdan sonra bir sene daha alarm haberalma merkezi aboneliğime devam ettim. Bu sene artık kendim kullanmaya karar verdim ve aboneliğimi sonlandırdım. Data hattı olan SİM kartını başka bir operatöre taşıyarak, SMS kullanabileceğim hale getirdim. Son durumda SMS bilgilendirmelerini aktif hale getirdim, alarm ya da başka bir sorunda SMS geliyor. Uzaktan şifre ile alarmı açıp kapayabiliyorum. En son haberalma merkezini arayarak haberalma merkezine giden datayı sonlandırdım, panelden tarif ettiler, IP ve port sıfırlarla dolunca bağlantı kesildi. Yalnız TBL (sorun) lambası merkezle bağlantı sorunu nedeniyle sürekli yanıyor. Ayarlara girince önce 4, ona basınca da 7 numara yanıyor ki, bu da anladığım kadarıyla merkezle GPS/GPRS bağlantısı yok demek. İstediğim şey bu TBL uyarısını kaldırmak ama internetten baya araştırmama rağmen bulamadım.

Bu arada Inside Gold yazılımını denedim, panelin seri no'sunu girmeme rağmen modül göstermiyor. Inside Gold kullanamıyorum. Muhtemelen benim cihazların en son firmware güncellemeleri yapılmalı. Daha fazlasını keşfedene kadar SMS ile idare edeceğim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.