Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
31781
Cevap
1838994
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: '_______ PANASONİCLİLER_______' (1493. sayfa)
A
12 yıl (477 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@ufuk

-öncelikle image/screen-retention gibi geçici-kalıcı izlerin VR kullanımı veya voltaj v.s ile hiç bir alakası yoktur!!!

-VR ve diğer voltaj koruma veya benzer durumların,panelin başka yerleri ile teknik alakası vardır,bunlar da yukarı da yazdığım durumların haricinde dir!

-izler "geçici" safhasın da ise ya zaman için de azalır/kaybolor veya aynı kalır v.s işin bu kısmı PDP paneller de "şans" ile alakalıdır ki zaten bu meretlerin
neresine baksan şans ile alakalıdır(Pio hariç tabiki!)

-senin yapacağın Side-panel;High/Orbiter;ON/Auto ve "Scrolling-bar" ı çalıştırmak dır,örneğin scroll-barı gece sabaha kadar çalıştır! şansını dene bakalım

-Pany ler bu konu da maalesef bu işlere biraz yatkındır(bu teknik durum aslın da kullanılan Modül yapısıyla alakalıdır ve bunu aşamadılar!)

-bazı pixel hareketlendirici(yoğun olarak o bölgede çalışan) programlar vardır ama bunların da bir garantisi yoktur!

http://rg.to/file/eca2ccc102ec581dc0617c900184e772/Pixelfixerworks.rar.html
http://dfiles.eu/files/8ypegs8vx
http://www.datafile.com/d/TnpNME9UWXlOUT0F9

indir RAR dosyasını ve içine bazı programlar attım,exe den çalıştır bunları(dene)PC den panele bağlantıyla

++

Voltaj sorunu yoksa,almana da gerek yok diyemiyorum ben "PDP" paneller için;zira bu meretlerin maalesef PWB leri çok nazik! yine de son karar senin

Evet HDMI kablolama için cihazlar/panel v.s hepsi OFF olmalıdır!!

Ayarlarının bazıları da yalnış!

>>öncelikle neden "IFC" Max.da duruyor???

>>Brightness/Conrast/Colour "orta seviye" de veya bir tık aşağı da dursun;kaç KM de senin panel şu anda?

>>VividColour;neden açık!

bu ayarların hepsini OFF yap

++

Bahsettiğin şekil de "white-wash" işlemi de yapılmaz! veya paneli "karıncalı ekran" yaparsan bu da ok dir!(Analog kanala geçip program seç,bulamayınca ekran karıncalı olur)

Not;izler "kalıcı" hale gelmişse "geçmiş ola" geri dönüş yoktur! sadece bazı durumlar da zaman için de (süresi de belli değildir bunun) izler daha az belirgin hale gelir/gelebilir
hatta tamamen veya belli-belirsiz hale gelecek kadar da azalır/azalabilir

kısaca bahsettiğin şekil deki ayarlar ile hiç bir şey olmaz!

sen ilk etap da gece yatmadan önce "scrolling-bar" ı sabaha kadar çalıştır! yarın bakarsın yeniden

++


ÖNLEM OLARAK EN AZIN DAN HAFTA DA BİR SCROLLİNG-BAR ÇALIŞTIRMAYI UNUTMAYIN LTF!!!



Albani hocam st50 gerçek panel hızı kaç hz? ve ince ayarlarını özellikle beyaz değerlerini verebilirmisiniz? pc ye bağladığımda ne yaptıysam led tv deki beyaz tonunu alamıyorum bir kırmızı önderliği var tonda


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl (7 mesaj)
Er

beyler mehaba bu foruma en son 3.5 yıl önce panasonic tv mi almadan önce bakmıştım burdaki yorumlara bakarak panasonix 42gw30 model niera neoplazma televisyonu almıştım.son bir aydır ekranda beyaz rengin üstünde pembe gölgeler oluşturmaya başlamıştı. 10 dk kullanım sonrası gölgeler kendiliğinden kaybolduğundan çok üstünde durmadım. trabzonda tv yi aldığım herife gıcık olduğumdan da gidip sormak içimden gelmedi. taki bu akşama kadar. tv yi açtım 3 dk kadar izledim sonra cırt diye bir ses geldi ve tv kapandı. şimdi açılmıyor alttaki enerji ışığı kırmızıya dönmeden direk yeşil oluyor normalde standy by da kırmızı olarak dururdu. yarım saatt tamamen elektrik bağlantısını fişten kesip tekrar taktıktan sonra tekrar denedim nafile yeniden açılmıyor. ne yapacağımı bilemiyorum. @albani üstad. sanırım garantiden de çıktı ne gibi bir hasar olmuş olabilir. ne kadaraa mal olur. ömrünü mü doldurdu. bize yeni tv yollarımı göründü. önereceğin bir çözüm varmıdır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
12 yıl (1713 mesaj)
Binbaşı

Şimdi Egemen'in sitesine baktım, 65vt60 tükenmiş. zt'ler zaten bitmişti, ellerindeki son bir kaç vt'yi 6000 TL gibi fırsat ötesi bir fiyattan satıp noktayı koydular. Sanırım üst seviye plasmalar şimdi gerçekten tarih oldu.



A
12 yıl (17421 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: poedr

beyler mehaba bu foruma en son 3.5 yıl önce panasonic tv mi almadan önce bakmıştım burdaki yorumlara bakarak panasonix 42gw30 model niera neoplazma televisyonu almıştım.son bir aydır ekranda beyaz rengin üstünde pembe gölgeler oluşturmaya başlamıştı. 10 dk kullanım sonrası gölgeler kendiliğinden kaybolduğundan çok üstünde durmadım. trabzonda tv yi aldığım herife gıcık olduğumdan da gidip sormak içimden gelmedi. taki bu akşama kadar. tv yi açtım 3 dk kadar izledim sonra cırt diye bir ses geldi ve tv kapandı. şimdi açılmıyor alttaki enerji ışığı kırmızıya dönmeden direk yeşil oluyor normalde standy by da kırmızı olarak dururdu. yarım saatt tamamen elektrik bağlantısını fişten kesip tekrar taktıktan sonra tekrar denedim nafile yeniden açılmıyor. ne yapacağımı bilemiyorum. @albani üstad. sanırım garantiden de çıktı ne gibi bir hasar olmuş olabilir. ne kadaraa mal olur. ömrünü mü doldurdu. bize yeni tv yollarımı göründü. önereceğin bir çözüm varmıdır.

Trabzonlu

Selamlar

-ilk bahsettiğin sıkıntı genel bir PDP sorunudur! bunlar teknik olarak voltaj değerleriyle(panel çalışma voltaj aralıkları) ilgili olan ama tam giderilemeyem sorunlar olarak kaldı!
fazla takılma ve zaten gördüğün gibi kayboluyorsa,pek üstün de durma;ancak panel servise girerse o değerleri test ile ölçüp ayarlayabilirler(garantisi yoktur!)

-panelin büyüh ihtimalle ya "kötü voltajdan" ya da başka bir sebeb den PWB veya MB si yanmış olabilir(veya her ikisi de) bunlar servisler için basit
şeylerdir,ancak garanti bittiği için,heriflerin insafına kalırsın!!! Pany/TR bildiğin gibi işi bıraktı ve servisleri de nanay gibi oldu! garantisi biten
müşteriyi biraz okşamak isterler! o panel 2011 modeldir ama sen sanırım yaklaşık o zamanlar da aldığın için 24aylık garanti de bitti

-mecburen servise göstereceksin(bazı durumlar da ""tamir"" olabiliyor o zaman fazla para istemezler!) ancak PWB değişecek veya MB değişecek
v.s derlerse 400/500 kağıdı bulur bunlar!

not;bulunduğun yer de "voltajlar" ne alem de bu arada??? bu bok yiyen PDP ler voltajlar dan aşırı şekilde etkilenirler!

elin mahkum servise gireceksin,ancak heriflerin ne dediklerini ve fiyatı da bana bildir

CAN+


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl (300 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali


Hatirlayanlar vardir vt60 iade ettim. Yeni tv arastirdim bir kac gun. bizim icin tv.nin bluray performansindan ziyade dusuk cozunurlukleri goruntuleme becerisi daha onemliydi. Internetten her gun film indirmekle ugrasamam. Her gun 20-30 lira verip bluray film de alamam. Aksam bir film ve olursa yabanci dizi izlenecek evde. Arada hd kanallar bazen de sd kanallar.
film ve dizi isini ugrasmadan netten halledecegiz. Tabi ki arada kaliteli film alip izleriz. 3d arada izleriz yine.
Bu yuzden tv.nin dusuk cozunurlukleri goruntuleyebilme becerisi onem kazandi bizim icin. Flasha biri 480 biri 720p iki film atip gittik marketlere.

Egemende vt60 kumandasi izin vermedi usb.ye girmemize izleyemedik. Ama stw60 da bimekste izledik bizim fimleri. 480p de cok kotuydu ekran 65 oldugu icin sanirim dedik. Sonra samsung f9000 da denedik 55". Guzeldi.
sonra hic hesapta yokken sharp 60" uq10 gozumuze takildi. Bimeks d smart yayini bariz yanindakilere gore daha guzeldi. Mac olan bir kanal actirdim. Sut cekilen topun hizli gittigi sahnelerde kesinlikle cok iyiydi tv. Sonra bizim filmleri izledik. 60 inc ama bizim 480p film baya baya iyiydi. Onlarca tv.de denedik stw60 dahil ust duzey samsung serileri oled vs. Hespi hikaye kaldi 480p yi yukseltme konusunda.
Dun eve gidip tv.yi arastirdim yerli yabanci sitelerde. Zaten tv.nin normal kaynagi 4k.ya yukseltmek gibi bir ozelligi varmis ve modelin en belirgin ozelligi buymus. Gercekten basariliydi. 720p ise daha da guzeldi.
bugun gidip biraz daha inceledik tv.yi.
5.000 tl kapali kutu 9 taksit 2 gozluk hediye aldik tv.yi.

Detaylari paylasirim kurulumdan sonra.


hayırlı olsun sharp led tv'niz, güle güle kullanın...

benim "pdp'ye en yakın led tv" araştırmama örnek olacak mı bakalım sizin tv,
merakla ilk izlenimlerinizi bekliyorum...

:)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
12 yıl (8 mesaj)
Er

Merhaba, sanirim Turkiye'de stokta kalan son Panasonic TX-P60ZT60E yi ben almis oldum, Hepsiburada.com dan bugun kargoya verilip yarin teslim olacak insallah...
Ben de SHARP LC70UQ10 hakkinda uzun zaman dusundum ama plazmayi yakalayinca kacirmayim dedim.
SHARP LC70UQ10 veya LC60UQ10 ile ilgili deneyimlerinizi ve ozellikle film seyrederken hareketli goruntu performansi ile alakali goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl (17421 mesaj)
Yarbay

@arake

-panel drive 100Hz dir ancak PDP ler TFT-LCD ler den farklı olarak Hz çalışması yaparlar! takılma Hz lerine filan şimdi otur panelini izle+

-"White" dengesi ve doğru seviyesi hem değişkendir hem de PDP ler de TFT-LCD lerdne daha düşüktür,kısaca beyaz zaten hangi tam beyaz olacaktır!!
sonuç olarak panel tip TV ler de beyaz dengesi tam doğru olmaz! PDP ler de ise daha düşük olur ama LCD ler de ise aşırı parlak/canlı-patlayan beyaz olur
sonuç olarak her iki panel tipinde de "white" doğru olamaz!

-panel tip TV ler de vaziyeti kurtaran diğer renk/ton lar çalışmasıdır ve PDP ler çok daha doğrudur! oturup beyaz sayfa açıp ona bakmayacaksınız zaten!
ama bu beyaz istediğim değil bu beyaz aşırı parlak v.s derseniz o zaman istediğiniz beyazları alamazsınız bu panel tip TV ler den!

-Normal olarak doğru beyaz>> 120cd/m2 dir,ancak ben buna da doğru demiyorum,çünkü beyaz adı üstünde beyaz ve bir sürü tonları oluyor! diğer
renklerde de bu fark vardır ama beyaz daha çok dikkat çekiyor,örneğin doğru RED bir tek Pio da vardır! ama çoğu insan panelinde ki RED in durumunu bilmez!

120cd/m2 ise doğru olarak kabul ediliyor ama bunu sadece "FILM" içerikler de olması gereken değer olarak kabul edilmektedir!! bu değer FILM ciler için
kabul edilebilir bir seviye dir ama çoğu insan bunu beğenmez;bence de 120 FILM için tam doğru beyazdır(kalkın Sinemaya gidin aynı filmi hem sinema
hem de panel den izlediğiniz zaman aradaki farkı göreceksiniz ve sinema da gördüğünüz tam doğrudur gibi bir sonucu vardır) Sinema da diğer tüm renkler,
ışık dengesi v.s de çok doğrudur ama panel de bunlar hemen hepsi de falsodur!

-Pany ye gelirsem ve genel olarak tüm PDP ler de default/ortalama beyaz değeri 85/95cd/m2 gibi çıkıyor veya biraz daha üstü gibi çıkar

PDP ler ayrıca sadece "FILM" izleme cihazıdır,çünkü tekniği tam buna göredir(tıpkı PJ ler gibi ama PJ ler çok daha iyidir;dandik PJ ler den bahsetmiyorum tabiki)
"all-in-one" uygulamaları PDP ler için uygun değildir veya ne veriyorsa eyvallah diyeceksiniz,PDP ler ayrıca tamamen karanlık ortam cihazlarıdır tıpkı PDP ler gibi
ortam karardıkça performansı ortaya çıkar ve tam tersi olursa "dynamic-contrast"* düşer ve izleme zayıflığı başlar!

*Dynamic-contrast=normal de panelin herhangi bir değeri değişmez veya düşmez v.s ama insan gözü aldandığı için(insan gözü anatomisi buna uygun değildir!)
contrast ve akabin de brightness değerleri "dinamik" olarak değişir ve bu da size görüntü performansı azalması/zayıflığı olarak yansır,halbuki panel de o an da hiç bir
şey olmuyor(CATS/ECO ayarını ise OFF tavsiye ediyorum=bunlar sanal ambiant-sensoring yapar,OFF yapın,ancak panel aydınlık ortam da izlendiği zaman ON
olabilir)

-Panelin set.değerlerini değiştirdiysen,bence factory reset-default değerlere gel yeniden izle!

Ayrıca Cinema/THX/Prof.1/2 mode ları da elleme! Pro.1/2 doğru geliyor zaten,Cinema da oldukça doğrudur

Diğer modlar Standard/Normal/User v.s kafanıza göre yapın,bu tür işlemler de sadece "FILM" için settings yapılıyor!

Pany de FILM modları da oldukça iyi ve doğrudur(daha fazlasını zaten siz yapamazsın çıplak gözle veya oradan buradan alınan set.ler ile)

"Kırmızı" lık demişsin ama panelini çıplak gözle izlemeden tam nedir söyliyemem,örneğin ColourTemp ayarı ile oyna Cool-Warm(blue-red)arasın da gezer bu ayar!
Tint(Hue) sapması>>RED-GREEN arasıdır>>red skalasını,green e doğru kaydır,ama bunları hep ezbere yazaıyorum,görmek gerekiyor çünkü,ayrıca bahsettiğin
durum nasıl kaynaklanıyor;örneğin,panele ext.bir cihaz ve cihazlarmı bağlıdır veya bahsettiğin sadece panelin DVB den alınan resimlermidir v.s???

++


Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
12 yıl (2146 mesaj)
Binbaşı

Albani ustadim, dediginiz ayarlari uyguladim. Panel biraz o sasali goruntu gitti ama :) napalim. Tv yayini izlerken boyle olacak artik.

Gelelim kanal d nin lanet logo izine :(

Biraz daha silik olarak kaldi ekranda. Sadece kontrast dusuk oldugundan simdi bazi duz renk tonlarinda belli oluyor. :/

Ben yine aksamlari ekran yikama veririm ama bu arada karincali ekrani bir turlu yapamadim :/

Uydu antenini soktugum de sinyal yok yazisi cikariyor ekran da o kaliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @albani
A
12 yıl (477 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kadir3458


quote:

Orijinalden alıntı: meke

n11 için bir aralar paralel ithalat yapan firmaların cihazlarını sattıklarına dair konular okumuştum.
Bilhassa Dubai üzerinden iPhone getiren Medcell firmasının mallarını satıyorlar (dı) ve sorun yaşayan müşteriler vardı.
Bu televizyonu Egemen Elektronikten alıp satıyorlar, ve Egemen'i aradım kesinlikle 5999 TL altına inmiyor.

Bakalım, eşim ile şimdi bir Teknomarkete gidip herhangi bir 65" büyüklüğünde TV bakacağız. Eğer gözümüze çok büyük gelmez ise ben de alacağım sanırım.

Meke slm
65 al ,65 inan bana sonra pişman olursun,paran yetmez filan borc al,kredi kartina yüklen :))) ( zaten en boktan şeyler için yüklenmiyormuyuz) bir şekilde 65 al.
Çok acik söylüyorum 65 VT 30,50,60 ikinci el bile bulsam şahsen ben hemen alirim.
65 abi 65 .

hocam 1.5,2 metreden 55" izlediğinizi söylemişsiniz titreme olmuyormu pikselleşme gözyorulması ?



A
12 yıl (477 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@arake

-panel drive 100Hz dir ancak PDP ler TFT-LCD ler den farklı olarak Hz çalışması yaparlar! takılma Hz lerine filan şimdi otur panelini izle+

-"White" dengesi ve doğru seviyesi hem değişkendir hem de PDP ler de TFT-LCD lerdne daha düşüktür,kısaca beyaz zaten hangi tam beyaz olacaktır!!
sonuç olarak panel tip TV ler de beyaz dengesi tam doğru olmaz! PDP ler de ise daha düşük olur ama LCD ler de ise aşırı parlak/canlı-patlayan beyaz olur
sonuç olarak her iki panel tipinde de "white" doğru olamaz!

-panel tip TV ler de vaziyeti kurtaran diğer renk/ton lar çalışmasıdır ve PDP ler çok daha doğrudur! oturup beyaz sayfa açıp ona bakmayacaksınız zaten!
ama bu beyaz istediğim değil bu beyaz aşırı parlak v.s derseniz o zaman istediğiniz beyazları alamazsınız bu panel tip TV ler den!

-Normal olarak doğru beyaz>> 120cd/m2 dir,ancak ben buna da doğru demiyorum,çünkü beyaz adı üstünde beyaz ve bir sürü tonları oluyor! diğer
renklerde de bu fark vardır ama beyaz daha çok dikkat çekiyor,örneğin doğru RED bir tek Pio da vardır! ama çoğu insan panelinde ki RED in durumunu bilmez!

120cd/m2 ise doğru olarak kabul ediliyor ama bunu sadece "FILM" içerikler de olması gereken değer olarak kabul edilmektedir!! bu değer FILM ciler için
kabul edilebilir bir seviye dir ama çoğu insan bunu beğenmez;bence de 120 FILM için tam doğru beyazdır(kalkın Sinemaya gidin aynı filmi hem sinema
hem de panel den izlediğiniz zaman aradaki farkı göreceksiniz ve sinema da gördüğünüz tam doğrudur gibi bir sonucu vardır) Sinema da diğer tüm renkler,
ışık dengesi v.s de çok doğrudur ama panel de bunlar hemen hepsi de falsodur!

-Pany ye gelirsem ve genel olarak tüm PDP ler de default/ortalama beyaz değeri 85/95cd/m2 gibi çıkıyor veya biraz daha üstü gibi çıkar

PDP ler ayrıca sadece "FILM" izleme cihazıdır,çünkü tekniği tam buna göredir(tıpkı PJ ler gibi ama PJ ler çok daha iyidir;dandik PJ ler den bahsetmiyorum tabiki)
"all-in-one" uygulamaları PDP ler için uygun değildir veya ne veriyorsa eyvallah diyeceksiniz,PDP ler ayrıca tamamen karanlık ortam cihazlarıdır tıpkı PDP ler gibi
ortam karardıkça performansı ortaya çıkar ve tam tersi olursa "dynamic-contrast"* düşer ve izleme zayıflığı başlar!

*Dynamic-contrast=normal de panelin herhangi bir değeri değişmez veya düşmez v.s ama insan gözü aldandığı için(insan gözü anatomisi buna uygun değildir!)
contrast ve akabin de brightness değerleri "dinamik" olarak değişir ve bu da size görüntü performansı azalması/zayıflığı olarak yansır,halbuki panel de o an da hiç bir
şey olmuyor(CATS/ECO ayarını ise OFF tavsiye ediyorum=bunlar sanal ambiant-sensoring yapar,OFF yapın,ancak panel aydınlık ortam da izlendiği zaman ON
olabilir)

-Panelin set.değerlerini değiştirdiysen,bence factory reset-default değerlere gel yeniden izle!

Ayrıca Cinema/THX/Prof.1/2 mode ları da elleme! Pro.1/2 doğru geliyor zaten,Cinema da oldukça doğrudur

Diğer modlar Standard/Normal/User v.s kafanıza göre yapın,bu tür işlemler de sadece "FILM" için settings yapılıyor!

Pany de FILM modları da oldukça iyi ve doğrudur(daha fazlasını zaten siz yapamazsın çıplak gözle veya oradan buradan alınan set.ler ile)

"Kırmızı" lık demişsin ama panelini çıplak gözle izlemeden tam nedir söyliyemem,örneğin ColourTemp ayarı ile oyna Cool-Warm(blue-red)arasın da gezer bu ayar!
Tint(Hue) sapması>>RED-GREEN arasıdır>>red skalasını,green e doğru kaydır,ama bunları hep ezbere yazaıyorum,görmek gerekiyor çünkü,ayrıca bahsettiğin
durum nasıl kaynaklanıyor;örneğin,panele ext.bir cihaz ve cihazlarmı bağlıdır veya bahsettiğin sadece panelin DVB den alınan resimlermidir v.s???

++


Alakan için sağol albani,kırmızı renk çözümü için gerçek sinema modunda hue ayarlarına bakacağım, birde vertical banding titreme hareketli sahnelerde st50 için bi formül ne yapılabilir? ifc menüsünü minimumdan yukarı çıkmıyorum yapay geliyor..youtube da bir test videosu izledimhttp://www.youtube.com/watch?v=DtmqhAtdjE0 bunda titreme yoğun şekilde benim panelde



U
12 yıl (2146 mesaj)
Binbaşı

Panelin saati 660 saat olmus. Ve golgeden silik hafif bi logo izi kaldi. Gecmiyor:/ renksiz bi golge. Canli gorsellerde film yayin vs de belli olmuyor. Ama tek duz soluk renklerde goruluyor. Tv basinda durup bakinca. :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @albani
S
12 yıl (359 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: magic32

quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali


Hatirlayanlar vardir vt60 iade ettim. Yeni tv arastirdim bir kac gun. bizim icin tv.nin bluray performansindan ziyade dusuk cozunurlukleri goruntuleme becerisi daha onemliydi. Internetten her gun film indirmekle ugrasamam. Her gun 20-30 lira verip bluray film de alamam. Aksam bir film ve olursa yabanci dizi izlenecek evde. Arada hd kanallar bazen de sd kanallar.
film ve dizi isini ugrasmadan netten halledecegiz. Tabi ki arada kaliteli film alip izleriz. 3d arada izleriz yine.
Bu yuzden tv.nin dusuk cozunurlukleri goruntuleyebilme becerisi onem kazandi bizim icin. Flasha biri 480 biri 720p iki film atip gittik marketlere.

Egemende vt60 kumandasi izin vermedi usb.ye girmemize izleyemedik. Ama stw60 da bimekste izledik bizim fimleri. 480p de cok kotuydu ekran 65 oldugu icin sanirim dedik. Sonra samsung f9000 da denedik 55". Guzeldi.
sonra hic hesapta yokken sharp 60" uq10 gozumuze takildi. Bimeks d smart yayini bariz yanindakilere gore daha guzeldi. Mac olan bir kanal actirdim. Sut cekilen topun hizli gittigi sahnelerde kesinlikle cok iyiydi tv. Sonra bizim filmleri izledik. 60 inc ama bizim 480p film baya baya iyiydi. Onlarca tv.de denedik stw60 dahil ust duzey samsung serileri oled vs. Hespi hikaye kaldi 480p yi yukseltme konusunda.
Dun eve gidip tv.yi arastirdim yerli yabanci sitelerde. Zaten tv.nin normal kaynagi 4k.ya yukseltmek gibi bir ozelligi varmis ve modelin en belirgin ozelligi buymus. Gercekten basariliydi. 720p ise daha da guzeldi.
bugun gidip biraz daha inceledik tv.yi.
5.000 tl kapali kutu 9 taksit 2 gozluk hediye aldik tv.yi.

Detaylari paylasirim kurulumdan sonra.


hayırlı olsun sharp led tv'niz, güle güle kullanın...

benim "pdp'ye en yakın led tv" araştırmama örnek olacak mı bakalım sizin tv,
merakla ilk izlenimlerinizi bekliyorum...

:)

Tesekkur ederim. Urun plazmaya yakin goruntu veriyor. Diger kiyasladigim ledlere gore daha guzel bir goruntusu var. Dusuk cozunurluklu kaynaklari yukseltme ozelligi de fena degil. Sd yayinlar baya iyi. Hd.ler cok.iyi. daha once 20 gun kullandigim vt60 a gore derinlik hissi ve siyah seviyesi yari yariya kayboluyor haliyle.
Isinma buzzing yok fan sesi yok. Vivid degil kesinlikle goruntu.

Lakin baya isik sizmasi ve bulutlanma var. Izmirde sharp yetkilisi servisi lg.nin bunyesindeymis. Lg den kactik ama dustuk ellerine. Iade etmeye calisiyorum urunu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
12 yıl (359 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tanilcifter

Merhaba, sanirim Turkiye'de stokta kalan son Panasonic TX-P60ZT60E yi ben almis oldum, Hepsiburada.com dan bugun kargoya verilip yarin teslim olacak insallah...
Ben de SHARP LC70UQ10 hakkinda uzun zaman dusundum ama plazmayi yakalayinca kacirmayim dedim.
SHARP LC70UQ10 veya LC60UQ10 ile ilgili deneyimlerinizi ve ozellikle film seyrederken hareketli goruntu performansi ile alakali goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim...

Hareketli goruntuleri kiyaslayarak begenmistim magazada. Oldukca iyi. Hic bir kusur gormedim izledigim futbol karsilasmalarinda ama bir belgeselde bir kusun ucmasi gosteriliyordu. Kus yakin xekimdeydi ve arka planda cok ciddi goruntu kaybi oldu. Ama.sahne baya baya hizli kusun suzulmesini gosteriyirdu. Yani bu sahnede iyi bir plazma bile cuvallayabilirdi bilmiyorum. Genel perf. Gayet iyi buldum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl (8 mesaj)
Er

Merhabalar,
Sharp urunleri Samsung ve LG ile kiyaslanmayacak derecede ve bir ust seviye bence ama adamlar fiyat tutturabilmek icin orasini burasini baska yerlerde yaptirip maliyeti azaltmaya calisirken bazi detaylarda cuvalliyorlar sanirim.
Ben son dakikada stoga giren bir Panasonic ZT60 plazmayi hepsiburada'dan bekliyorum. Bir terslik olmazsa bugun kargoya verilecekmis. Insallah gelecek urunde bir kusur olmaz da Panasonic markasinin en son ve en baba plazma ekraniyla mutlu mesut gecinir gideriz.
Acikcasi plazma uretiminin bitmesi veya Turkiyeden cekilmeleri buyuk dezavantaj olmasina ragmen halen Panasonic Plazma seyretmeye alismis birisinin su andaki mevcut led veya hatta oled TV lerden birini alip tatmin olmasi mumkun degil diye dusunuyorum.
Led Tv lerdeki bulutlanma, siyah seviyesi sorunu, hareketli goruntu problemi, isik sizmasi v.s. aslinda sadece markaya ozel bi durum degil, neredeyse tum cihazlarda var. Cihaz Led ise bunlar az yada cok olacak gibi.
Urunu iade etmeye mi karar verdiniz? Iade ederseniz ne alacaksiniz peki?
Bence Iade etmezseniz ve karanlik odada kullanacaksaniz isik/kontrast ayarlarini detaylica yapip kabul edilebilir sinirlara indirirseniz bulutlanma ve isik sizmasi iyice azalacaktir. Bu sekliyle kullanmaya razi olursaniz alacaginiz baska bir led den daha iyi sonuc verecegini dusunuyorum. Samsung ve LG nin panelleri bir seviye daha dusuk kalir.
Hayirlisi olsun, ya gule gule kullanin ya da biran once iade edin bari...
selamlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl (68 mesaj)
Çavuş

albani usta yaşadığım yerin rakımını sormuşsun rakım 1650 ama duyduğuma göre son çıkan neoplazmalarda yüksek rakım sorunu azaltılmış almamı tavsiye ettiğin regülatör için link verirmisin? birde shibin den sitesinde plazmaları hasar görenler geriye kalan parçalarını satıyorlar board anakart vs özellikle STWler için ve fiyatları 200-300 tl arasında ne olur ne olmaz diye almak mantıklı olurmu ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @albani
S
12 yıl (359 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tanilcifter

Merhabalar,
Sharp urunleri Samsung ve LG ile kiyaslanmayacak derecede ve bir ust seviye bence ama adamlar fiyat tutturabilmek icin orasini burasini baska yerlerde yaptirip maliyeti azaltmaya calisirken bazi detaylarda cuvalliyorlar sanirim.
Ben son dakikada stoga giren bir Panasonic ZT60 plazmayi hepsiburada'dan bekliyorum. Bir terslik olmazsa bugun kargoya verilecekmis. Insallah gelecek urunde bir kusur olmaz da Panasonic markasinin en son ve en baba plazma ekraniyla mutlu mesut gecinir gideriz.
Acikcasi plazma uretiminin bitmesi veya Turkiyeden cekilmeleri buyuk dezavantaj olmasina ragmen halen Panasonic Plazma seyretmeye alismis birisinin su andaki mevcut led veya hatta oled TV lerden birini alip tatmin olmasi mumkun degil diye dusunuyorum.
Led Tv lerdeki bulutlanma, siyah seviyesi sorunu, hareketli goruntu problemi, isik sizmasi v.s. aslinda sadece markaya ozel bi durum degil, neredeyse tum cihazlarda var. Cihaz Led ise bunlar az yada cok olacak gibi.
Urunu iade etmeye mi karar verdiniz? Iade ederseniz ne alacaksiniz peki?
Bence Iade etmezseniz ve karanlik odada kullanacaksaniz isik/kontrast ayarlarini detaylica yapip kabul edilebilir sinirlara indirirseniz bulutlanma ve isik sizmasi iyice azalacaktir. Bu sekliyle kullanmaya razi olursaniz alacaginiz baska bir led den daha iyi sonuc verecegini dusunuyorum. Samsung ve LG nin panelleri bir seviye daha dusuk kalir.
Hayirlisi olsun, ya gule gule kullanin ya da biran once iade edin bari...
selamlar...


öncelikle teşekkür ederim. sizi bir konuda uyarmak isterim. Bir ürün son dakikada stoğa girmez. Aylardır stoklarda zaten ürünler. O ürün satılmıştır. İnternet satışıdır mutemelen. Alan bir nedenden dolayı iade etmiştir. Satıcı da ürünü yeniden stoğa almıştır.

Ben izmirdeyim. Egemen elektiriki geçen hafta hem aradım hem mağazalaırına gittim. VT60 bitmişti n11 de o ara. Ben aradığımda da kapalı kutu kalmadığını söylemişlerdi.
Şİmdi bir adet kapalı kutu VT60 satılıyor yine n11.de satıcı egemen. Bu ürün gidip geri gelenlerden muhtemelen. DÜnyanın bin türlü hali var insanın da. Alan kişi ekonomik nedenlerden bile geri göndermiş olabilir ya da atıyorum VT60 dan bir farkı yokmuş yahu bunun diyip geri göndermiş başka bir şey almış olabilir. Ama bir sorunu olduğu için de geri göndermiş olabilir.

Dikkat ediniz lütfen. Menuden kullanılan saatine mutlaka bakın. Ölü piksel vs. Bu işleri daha iyi bilenler var forumda. Tavsiye de alabilirsiniz. Neticede ikinci el araba parası veriyorsunuz üzülmenizi istemem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl (17421 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dolphin3d

albani usta yaşadığım yerin rakımını sormuşsun rakım 1650 ama duyduğuma göre son çıkan neoplazmalarda yüksek rakım sorunu azaltılmış almamı tavsiye ettiğin regülatör için link verirmisin? birde shibin den sitesinde plazmaları hasar görenler geriye kalan parçalarını satıyorlar board anakart vs özellikle STWler için ve fiyatları 200-300 tl arasında ne olur ne olmaz diye almak mantıklı olurmu ?

tahmin etmiştim rakımı yaklaşık ama 1500mt. üstü de pek olamaz demiştim

bu rakımlar PDP ler için hiç uygun değildir,öncelikle bunu yazayım,ayrıca "yüksek rakım" sorunu da halledilmiş değil,kim demişse aynen sallamış,ayrıca PDP ler de
veya genel olarak panel tip TV ler de tam adam gibi neyi düzelttilerki! takılma bunlara şimdi

o satılan uygun model bazı parçalar alınabilir;örneğin MainBoard ile PowerBoard,ama ben o siteye pek güvenmem! dolayısıyla aman aman al da diyemem bu sebeb den
bunun kararı sana kalıyor

VR alman şart!! ve diğer bahsettiğim koruma parçaları da gerekiyor
TR nin en kötü voltajları sizin oralardadır! VR şart

Bir arkadaş on-lineUPS demiş ve doğru ama,bu alet "tam doğru tesisat" olan yerelere takılıyor,zaten servisi gelip takmaz öyle yerlere kendin taksan da olmaz
dolayısıyla bu tip yerler için onLine olmaz ve bu sefer cihazın kendisi bozulur yaw


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
12 yıl (17421 mesaj)
Yarbay

Beyler selamlar

-Panel işi tam "çakallık" dır,bu meretlerin üreticisi de çakal dır,satıcıları da çakaldır,işin ticari kısmın da kimin eli varsa alayı çakaldır!

Panel tip TV işin de bu bir olmazsa-olmaz "kuraldır"!

Çakal olmak şart dır!

Bu bahsettiğim durumların,son "satıcılık" safhası Türkiye de böyledir ama USA/Avrupa v..s yerler de çakallık yoktur!
Orda adam malını,durumu neyse aynen net olarak açıklar ve öyle satar;kısaca alan-satan memnudur,bu SM ye girip de
"kullanım saatine" bakmak olayı da yoktur dışar da ve hiç böyle bir muhabbet oralar da olmaz daha doğrusu olamaz!

"Teşhir mal alımı" özellikle Amerika için en popüler alım şeklidir,sonra "re-furbished" geliyor,2.el PDP pazarı da oldukça aktifdir(Pio ve Pany için)
neden böyle oluyor

A-satıcı firma elinde stok mal fazla tutmak istemez ve cüzi KAR ile malı satar!
B-herifler çok dürüst,öncelikle bizde ki gibi teşhir malı da sıfır mal diye gazlamaz,daha doğrusu böyle bir şey "sıkar",bunu yapacak babayiğit oralarda bulunmaz
C-sürekli "ciddi" indirimler yapılıp,mallar bitirilir!
D-yetmedi "kara" günler belirlenir ve şok indirimler yapılır(gerekirse zararına mal satılır,rekabet adam gibi olduğu için oralar da)millet geceden soğukta bile
kapıda sıraya girer!

TR de yapılan şu dur,herifler neyi satsalar mutlak "sıfırdır" örneğin mal müşteriye gerçek sıfır da gider(burasına dikkat edin,çakallık buralardan başlıyor) ama müşteri
ya malum sorunları görür veya bir şekilde bir sorun görür ve iade eder malı şu anda bu mal aslında hala sıfır KM dir ama onun sıfırlığı geri döndüğü anda biter
daha doğrusu bitmesi gerekiyor ama bizde "abi sıfırdır" muhabbeti olur,sonra mal yine gider ve belki de yine döner ve yine sıfırdır abi diyerek bir başkasına gönderilir
kısaca sonun da mal birisinin elinde sıfır olarak kalır(illaki kalacaktır!!) zaten hiç mal kalmaz sonuç da sıfır-mıfır v.s hepsi gazlanır gider!

Bir diğer durum ise mal hem müşteriden dönendir hem de artık sıfır değildir ama bu mal da yine sıfır muamelesi görür,çakallığın daha ileri seviyesi olur

Kısaca bu işlerin adı bizim memleket de "ticaret" dir!!

MAL derken;panel den bahsediyorum ben,ama biz de çoğu eşyalar da durum ya aynen ya da yaklaşık böyledir!

Şimdi benzer durumlar bahsettiğim ülkelerde de oluyor tabiki,ama mal geri geldimi,bizdeki çakallık işleri orada olmuyor/olamıyor! adam dürüst olarak
malın durumunu belirtiyor,sonra en önemlisi fiyatını da aşağıya çekiyor ki zaten hemen de o malı satıyor böyle olunca,alıcı da kafası rahat ve "bilerek" alıyor

Örneğin bir kaç hatalı pixel çıkması durumu sadece bizim memleket de adeta "trajedidir" ama dışar da böyle değildir,kaldıki oralarda da artık servisler/satıcılar v.s
bir kaç hatalı pixel için değişim pek yapmıyorlar ya da kesin yapmıyorlar,sadece müşteri memnuniyeti kapsamın da bazı satıcılar paneli kabul ediyor,ama olay oralar da
trajedi değildir!

++

Gelelim işin pratiğine(bu benim şahsi görüşümdür,çünkü panel işin Araba veya Düdüklü tencere veya Ütü filan gibi değildir) teşhir mal olur ya da olabilir(ama çakallık
olmadan yapılacak bu iş,harbi olarak müşteriye açıklanacaktır)

TFT-LCD ler de teşhir-sıfır farketmez ama 2bin veya 5bin KM lik panel den bahsetmiyorum,ANCAK fiyatı "ciddi aşağıya çekilip" bir de bunu müşteriye açıklarlarsa o zaman
eyvallah olur tabiki tatlı fiyata panel alınmış olur bu KM ler de hiç önemli değildir!

PDP ler de durum teknik olarak biraz karışık ve farklı bazı kriterleri vardır,ama teşhir yine olur! tabi durumu net olarak açıklanıp bir de adam gibi indirim olursa!
çakallık yapıp da sıfır KM diye gazlamak olmayacak

Ben bu şekil de bir dünya kişiye PDP aldırdım hatta hala da aldırıyorum! Pio olursa hele hele 6090 olursa zaten yine gidiyor,kısaca 2.el/teşhir v.s bunlar çok önemli
değildir,zaten bu meretlerin siz KM sini asla dolduramayacaksınız ki,o süreç zarfın da zaten panel başka yerinden perte çıkacaktır
24 ay garantisi vardır,bu doldumu geçmiş olsun gari!
Hele de Modül gümlemişse kaldırın atın o paneli!

Teşhir için tek sorun,görmeden almak oluyor,zira ben şahsen bu konuda kimselere güvenmem! gidip çıplak gözle mağaza da veya satan kişi de v.s görmek olursa o zaman
amenna,gider bakarsınız kafanıza yatıyorsa alır gelirsiniz+

ülen bu memleket de sıfıra güven yokki,2.el bile çok daha hayırlı çıkıyor

Şimdi bakıyorum bazı mağazalar ve netten 3x serisi Pany var yaw yani 2011 model panel var bu memleket de hem de "sıfır KM" üstelik öyle aman aman ucuz da değil!
5x serisi de var hala ve hala pahalı! 2x serisi artık kalmadı

hani çoğu kere diyorum ya,bu işin üreticisin den başlayarak boku çıkmış diye;aynen öyle maalesef

yaw hala bir tek bu alem de panel işi olarak Pio var veya vardı,ülen hiç mi bir başka üretici çıkmaz!

Model yeni,kasalar filan acaip yakışıklı,çoğu insan bizim memleket de şuna göre panel alıyor ...kumandası şık,kasası çok güzel,dizaynına hasta oldum,Ambilight muhteşem ötesi....
böyle müşteri profiline böyle hizmet ve böyle mal oluyor o zaman....
Adam Hanımı takıyor koluna hangi paneli alalım hanım diyor,satıcı başlıyor gazı vermeye Hanım kafadan Samy diyor veya LGE diyor olay bitiyor

++

Bakınız beyler şu piyasa da son kalan özellikle V6x lar bana göre fazla dolaşıyor sağda-solda bir oraya gidiyor bir buraya geliyor filan,uyarayım diyorum ama
siz işe pratik yönden bakın ltf,mümkünse paneli çıplak gözle izleyin almadan önce,net de alım da bu söz konusu olamıyor,onun için bir şey diyemem,zira bu konuda
bazı firmalar sorunsuz değişim yapıyor bazıları arıza çıkarıyor v.s

sorunsuz değişim yapanlar alışmış zaten,senden alır başkasına postalar geri gelirse yine nasılsa birisine postalayacaktır sonun da mutlaka birisinde kalacaktır o panel!

Tekrar yazıyorum,paneli açın kurdurun çalışsın ve varsa falso v.s o zaman mecburen bir işlem yapılacaktır ama sorun yoksa kullanın,SM ye bakıp da 2bin KM görürseniz
takıntı yapmayın!



T
12 yıl (8 mesaj)
Er

Merhaba,
Uyariniz icin tesekkurler. Dediginiz gibi urun stoklarda yoktu 1 adet gelince ben de iskillendigim icin Hepsiburada yetkilileriyle 2-3 sefer gorusup urunun kesinlikle kapali kutu, hic acilmamis ve kullanilmamis oldugunun teyidini aldim. Bugun urunu depolarina teslim alip bana kargo ile gondereceklerini soylemislerdi. Urun gelince gorecegiz bakalim kac saat kullanilmis, hic acilmamis mi yosa iade gelen bir urun mu?
Bu Panasonic Plazma TVlerin kullanim saatini gosteren kisma Menuden kolay bir sekilde ulasilabiliyor mu? Yoksa ozel bir servis kodu v.s. mi yazmak gerekiyor kumandadan?
N.11 de satilan son urun olan VT60 icin ben de N.11 e mail atip sordum. Bahsedilen urun iade gelen ve sorunlu urun oldugu bilgisi geldi, sonra da hemen ilani pasif edip sildiler.
Albani'nin uyarilarinda belirttigi gibi Cakallarin bol oldugu bir memlekette dikkatli olmak lazim, haklisiniz.
Sizin Sharp ile ilgili son karariniz ne oldu? Iade mi devam mi?
Ben de Hepsiburada dan gelecek olan ZT ile alakali bir problem yasarsam LC70UQ10 model paneli dogubanka gidip inceleyip bir ihtimal dusunebilirim.
Bu anlamda sizin Sharp LC60UQ10 icin yapacaginiz yorumlar da benim icin faydali olabilir.
selamlar...




Bu mesajda bahsedilenler: @sabahattin ali
D
12 yıl (68 mesaj)
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: dolphin3d

albani usta yaşadığım yerin rakımını sormuşsun rakım 1650 ama duyduğuma göre son çıkan neoplazmalarda yüksek rakım sorunu azaltılmış almamı tavsiye ettiğin regülatör için link verirmisin? birde shibin den sitesinde plazmaları hasar görenler geriye kalan parçalarını satıyorlar board anakart vs özellikle STWler için ve fiyatları 200-300 tl arasında ne olur ne olmaz diye almak mantıklı olurmu ?

tahmin etmiştim rakımı yaklaşık ama 1500mt. üstü de pek olamaz demiştim

bu rakımlar PDP ler için hiç uygun değildir,öncelikle bunu yazayım,ayrıca "yüksek rakım" sorunu da halledilmiş değil,kim demişse aynen sallamış,ayrıca PDP ler de
veya genel olarak panel tip TV ler de tam adam gibi neyi düzelttilerki! takılma bunlara şimdi

o satılan uygun model bazı parçalar alınabilir;örneğin MainBoard ile PowerBoard,ama ben o siteye pek güvenmem! dolayısıyla aman aman al da diyemem bu sebeb den
bunun kararı sana kalıyor

VR alman şart!! ve diğer bahsettiğim koruma parçaları da gerekiyor
TR nin en kötü voltajları sizin oralardadır! VR şart

Bir arkadaş on-lineUPS demiş ve doğru ama,bu alet "tam doğru tesisat" olan yerelere takılıyor,zaten servisi gelip takmaz öyle yerlere kendin taksan da olmaz
dolayısıyla bu tip yerler için onLine olmaz ve bu sefer cihazın kendisi bozulur yaw

albani usta aslında PDP ler hem daha sağlam hemde görüntü kalitesi daha iyidir diye düşünerek almıştım gerçi çok şükür bir sorunu yok vr anladımda diğer koruma parçaları yani başka ne almam gerekiyorki ?bulunduğum yer için pdp almakla hatamı yaptım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >