Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
366
Tıklama
0
Öne Çıkarma
özelliştirmek mi özelleştirmemek mi?
M
19 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

'Verimsiz kapat' dendi Albay ayağa kaldırdı

MPM'nin verimsiz olduğu için kapatılmasını önerdiği Balıkesir'deki 6'ncı Bakım Merkezi'ni, Albay Ömer Türk ayağa kaldırdı. MPM de Albay Türk'ü, 'Yılın İşvereni' seçti

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), 3 yıl önce hazırladığı raporda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait Balıkesir'deki 6'ncı Bakım Merkezi'nin 'verimsiz' diye kapatılmasını önerdi. MPM'nin raporunda askeri personelin yanı sıra 456 sivil işçinin çalıştığı fabrikanın verimsiz ve TSK'ya yük olduğu dile getirildi. Raporun ardından Kıdemli Albay Ömer Türk, Balıkesir'deki fabrikaya komutan olarak atandı.

Albay Türk, görevine başlar başlamaz fabrikanın temel sorunlarını belirledi. Daha sonra yönetici ve işçilerle toplantılar düzenleyerek sorunun çözümü için yapılması gerekenleri anlattı ve önerileri dinledi. Verimi ve ürünlerdeki kaliteyi artırmaya ve çalışanların katılımını sağlamaya yönelik önlemler alan Türk, çabalarının sonucunu kısa sürede aldı. Fabrikada önce verim arttı, ardından daha kaliteli ürünler üretilmeye başlandı.

Bu çalışmaları yakından takip eden MPM, üç yıl önce 'kapatılsın' dediği fabrikayı, çifte ödüllendirdi. MPM, fabrikayı yeniden ayağa kaldıran Albay Ömer Türk'ü 'Yılın İşvereni' seçti. Fabrikada Tezgah Bakım Operatörü olarak çalışan Ali Çakar'a da 'Yılın İşçisi' ödülü verildi. Albay Ömer Türk ve operatör Ali Çakar, ödüllerini Ankara'da, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'dan aldı. Fabrikaya üç yıl önce atandığını belirten Türk, 1950'de kurulan fabrikada TSK'nın kullandığı dizel ve benzinli araçların motor düzenlerinin yenileştirilmesi ve yedek parçalarının imalatını son teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Fabrikada Ar-Ge ekibinin sürekli teknolojiyi izlediğini belirten Türk, yılın işçisi seçilen Ali Rıza Çakar'ın kurduğu otomasyon sistemi sayesinde fabrikada çalışmada ve verimliliğin arttığını bildirdi.

Otomasyon sistemi sayesinde işçiler oturdukları yerde çalışıyor. Yürüme bantları sayesinde insan eli değmeden taşınan parçalar bilgisayarlarla yönlendirilerek, sensörler aracılığıyla ulaşacağı istasyonları buluyor.


akşam gazetesi bugün


özelleştirme taraftarı birisi olarak keşke trilyon tl"lik yada milyon ytl"lik işletmelerin başına da böyle insanlar getirebilsek kıymetlerini bilsek ama malesef hangi parti iktidara gelirse gelsin adam kayırma yüzünden bu tip insanlar özelleştirilen kit"lerin başına gelmiyor ve zarar ediliyor.sonuçta kit"ler satılıyor.özelleştirme tek çözüm gibi görünüyor üretim için kar için vergi için.sizcede öyle mi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.