Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
60
Cevap
1942
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Oyun Muhabbeti - Aklımızdaki Oyun Fikirleri (3. sayfa)
M
9 yıl
Çavuş

+ Türkiyedeki oyun endüstrisi diyen arkadaşım (videoda en soldaki)nasıl bir tespit algısı var sende anlayamadım .Sen Silent Hill 2 ile neyi kıyaslayabilirsin ? Artı Türkiyedeki oyun endüstrisi ne ? Olmayan şey nasıl icraat yapacak?



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

G
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alsndnz yazdıklarının 4 tanesi yapıldı zaten


yapılan oyunları gösterebilir misin? haberim olmadan kim yapmış telif hakkı davası açayım :p



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

E
9 yıl
Teğmen

Çok severim normalde sohbetlerinizi ama bu sefer inanılmaz vasıfsız bir muhabbet olmuş. Tam olarak ne konuştuğunuz bile belli değil. Kojimanin fikri dışında üzerine tartışılan orijinal bi oyun fikriniz bile yok açıkçası şaşırttınız beni bu sefer



< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Teğmen

Ben de şunu eklemek istiyorum. Belirtilen kojimanin zombi oyunu filmine benzer benim de aklıma attack on titan\shingeki no kyojin üzerinden geliyor.Açık dünya olacak şöyle ki surların içinde bir hayat olacak ve burada GTA benzeri dinamikleri görebileceğiz yani sur içinde isleyen bir şehir hayatı, görevler vs olacak.Ayrıca animeyi bilenler burada 3 sınıf asker olduğunu bilir. İşte bu noktada asker almak paralı olacak diyelim ki 5 dolar.Böylelikle sur dışına devlerle savaşmaya gidilebilecek ama hayatınız gerçek paraya bağlı olduğundan savruk hareketler yapamayacak olurseniz de kafanıza göre sürekli karakter satın alamayacaksiniz.Parası olan basan alır mantiginaysa söyleyen bir çözüm gelebilir aynen animede olduğu gibi eğitim sonrası birliklere atılır yani oynadığınız hesabın belli levelleri olur böylece hesap üzerinden satın almaya bir sınır getirilir (aç gözlü firmalar tabi ki böyle bir şey yapmaz) ve sınıra takılıp başka hesap açıp parayı bastırınca yine aynı eğitimden geçmek zorunda kalacağınızdan bu durum paralı ergenleri bi nebze kısıtlar. Asla gerçekleşmeyecek bu saçmalığı okuduğunuz için teşekkürler :)



< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yüzbaşı

Evet aynen.




Bu mesajda bahsedilenler: @luganoguz
M
9 yıl
Teğmen

Bu VR set olayının her türlü nimetinden bahsediyorsunuz hocam ama bence çok önemli, hatta belki de en önemli olayını atlıyorsunuz. Bu aletlerin kafanı çevirdiğin yere nişan alabilmeni sağlayan yapısı sayesinde sonunda FPS oyunlarında fare-klavye ikilisinden kurtulacağız. Benim gibi birçok konsol oyuncuları ve hatta PC oyuncuları bile daha keskin ve hızlı bir nişan alma keyfi yaşayacaklar. Bu konu hakkında görüşlerinizi almaktan çok memnuniyet duyarım. Bu arada suskun durmak senin gibi pozitif, güleç bir adama pek yakışmıyor be Talha abi



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

B
9 yıl
Yarbay

RTS tamamen bir boşluk bu konuda. gerçek anlamda tarihi bir rts yok bana kalırsa. oyun çıkmıyor oyun.



M
9 yıl
Yüzbaşı

Alkan abi çok iyi sunuyor, sunucu hep o olsun.Fifa bence eskisine göre çok çok geliştirdi fakat bence çok gerçekçi bir futbol oyunu gelmedi henüz...



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

B
9 yıl
Yarbay

Gereksiz saçma işlerle uğraşmayın ya.



J
9 yıl
Yarbay

fürütüplay ersin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
9 yıl
Teğmen

Ken Levine gibi dumur eden hikayeler üstünde ilk başta geniş çaplı bir araştırma yapardım ve diyelim ki hikayeyi düzgün bir şekilde hallettik bunu en basit hangi türe uyarlayabilirim bunu düşünürdüm.Yani demek istedigim oyun 2D olup basit bir oyundur gibi düşündürüp hikayesi,atmosfer ve oynanışı ile sizi şoka ugratcak bir iş koymak isterdim.



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

K
9 yıl
Onbaşı

Not: Alkan'ın bahsettiği Gallipoli dizisi 3 değil 7 bölüm toplam. Bazı dizi sitelerinde sadece 3 bölümü yüklenmiş. Geriye kalan bölümleride izleyin bence izlemediyseniz.



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

K
9 yıl
Er

Dedektiflik hikayelerini çok seviyorum ve bu konuda ne yazık ki henüz beni tatmin eden bir oyun bulamadım. Sherlock Holmes, Nancy Drew vb. bunun gibi oyunları çok sevdim evet ama gene de bir dedektiflik havası yok, hikaye yetersizliği oluyor bazen, bazende ipuçları yetersiz geliyor, yani açık bir dünya kurup bir sürü ipucu oyuna koyup olayı çözmemize yardım edebilirler, diyelim 5 tane ipucu var ve 3ünü bulup ta cinayet ya da olayı neyse çözebilmek çok iyi olabilir, sıradaki adımı da sorabilirler oyuncuya, kurbanın yakınlarıyla konuş, kamera kaydı ara, kimlik bilgilerine bak, olay yerini incele ya da adli tıpla konuş gibi şeyler olabilir ve herşeyin cinayetle ilgisi de olmayabilir, belki katil şaşırtmak için bırakmıştır. Daha da neler eklenir buna, çok daha güzel bir noktaya getirilebilir ama oyun şirketleri sanırım dedektiflik olaylarının çok bir ticari getirisi olmadığı için ya da daha az bir kesime hitap ettiği için para harcamak istemiyor olabilirler onlar da haklı ama oyun oynamayı seven biri olarak insan istiyor işte.

Bu arada bu konu süpermiş, hep böyle güzel konular bekliyoruuzz :D



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

A
9 yıl
Teğmen

Mirror's Edge tarzı bi korku oyunu çıksa keyifli olurdu bence.



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

O
9 yıl
Teğmen

Istanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları hakkinda bilgi ve oyunun kendisi linkinden bulunabilir ve indirilebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orumbocekadam -- 5 Mayıs 2015; 11:19:29 >

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

M
9 yıl
Binbaşı

Oyunun Adı: Büyük Başkan

Simulator Futbol tarzında Bir futbol klübünün başkanlığını yapacağız ve 3 zorluk seviyesi bulunacak.

Zorluklar İse
Büyük Başkan Büyük İşler: Büyük bir takımı yöneterek güçlü rakiplerle müthiş bir rekabet, başarı zorunluluğu, taraftar baskısı, medya baskısı gibi zorluklar uğraşıcağız.

Asansör Takım: Hem ligde kalıp hem küçük hedefleri gerçekleştirirken. Büyük takımlardan gelen şike teklifleri aklımızı çelmeye çalışacak.

Küçük Bütçe Küçük İşler: Taraftar ve medya baskısı yok ancak ligde kalma ve kötü ekonomik koşullarla mücadele ederken yine gelen şike teklifleri kafamızı kurcalayacak.

Oynadığımız zorluğa göre:
Medya ve Taraftar baskısı göreceğiz.
Taraftarın istediği futbolcuyu transfer etmek taraftar desteğini arttıracak
Spor yazarları gerekirse satın alacağız.
İşler çıkmazdaysa Şikeye başvurabileceğiz.
Teknik Direktöre oynatması gereken oyuncular ile ilgili baskı kurabileceğiz.
İşler kötü gitmeye başlarsa diğer başkan adayları ayağımızı kaydırmak için çeşitli hilelerle karşımızda olacak.

Oyunda şike yapmanın getirileri olacağı gibi götürüleri de var. Her maça şike yapamıyabilirsiniz ve şikenin anlaşılma durumu olacak.

Örn.: Ligin sonlarına doğru 3. sıradasınız ve iddiası olamayan bir takımla karşılaşacaksınız eğer bu maçta şikeye başvurursanız hem medya hem federasyon bunun üzerine gidecektir.

Oynanabilirliğide Paper please ve fm arası bir tarza oturtup ilerletirsek tadında yenmez.



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

R
9 yıl
Yarbay

Never Alone eskimo konseptine dayalı bir oyundu ve oyunu bitirdikten sonra o kültürle alakalı açıklayıcı videolar vardı. Bizi anlatan bir oyun yapılacaksa bu oyun örnek alınmalı.



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

T
9 yıl
Yüzbaşı

urban assault diye bi microsoft oyunu vardı şimdi bile oynanıyor yenisini de yapmadılar yahu . Oyun Strateji 3rd person karışımıydı harikaydı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tricore -- 12 Mayıs 2015; 19:59:13 >

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

çok keyifli video olmuş, ben en çok ets2 oynarken normal otomobillerle tr haritasında gezmek istemiştim, öyle bir oyun olsun isterdim



B
8 yıl
Yarbay

Oyunun Adı: Granian Overset (Granianların Batışı)

Türü: Strateji

İçerik: Oyunda en az 2 en fazla 4 takım var. Amaç en fazla 30 birlik oluşturup haritada hakimiyet kurmak. Oyuna başlamadan önce (Tactical Ops) bölümüne girip en fazla 30 birlik oluşturuyorsunuz her birlikte 10 kişi oluyor. Adamlarınızın silahlarını seçip nerede konumlanacağını bile ayarlıyorsunuz nereden saldıracağı, ne hızda saldıracağı, saldırıda nasıl bir taktik oluşturacağını...vb. ayarladıktan sonra birlikleriniz harekete geçiyor. Birlikleriniz saldirırken istedğiniz asker olabiliyorsunuz. Oyunda 54 özel karakter, 400'e yakın silah var.(özel karakterler birliklerin komutanlığını yapıyor) 4 haritada hakimiyet kurabiliyorsunuz. Bir oyun 1 saat ile-15 gün arasında oluyor. Haritanın tümünü ele geçiren kazanıyor.

Ek Bilgi:Oyun öyle güzel grafikler yerine basit ve eğlenceli grafiklere sahip. (Team Fortress 2 gibi) Grafiklerin öyle iyi olmaması çok fazla taktik, silah ve karakter bulundurması. 15 güne kadar sürmesi insana ele geçirme hissiyatının tam verilmesi içindir. PvP'de en fazla 10 saat sınırı vardır.