Tekerlekli sandalyede, hareket kabiliyeti kısıtlı olan bir kişinin toplu taşıma araçlarını kullanması çok zor olacağından otomobile kolay ulaşmasını sağlayacak ayrıcalıklar olmalı ama bu suistimal edilemeyecek şekilde sadece bu ihtiyacı hakkıyla görecek araçlar ile sınırlı olmalı. Tekerlekli sandalyeye bağlı adamın ihtiyacı tekerlekli sandalye ile araca kolayca binip inebilmek, 0'dan 100'e 5.8 saniyede çıkmak değil. Engellinin rahatça binebileceği hafif ticari veya MPV türü otomobillerde engelliler için ayrıcalık tanınabilir ama küçük boy hatchback'lerde veya spor otomobillerde bu ayrıcalık tanınırsa sadece suistimal edecek olanlar bundan yararlanır gayet açık ve net.
Dün başka konuda yazmıştım bi ben mi rahatsız oluyorum diye . Gerçekten görünce rahatsız oldum , 2 sene önce civic veriyorlardı engelli muaf , type R panjur taktırıp air ile yere basıyorlardı ve öyle geziyorlardı . Onda da aynısını hissetmiştim.
Çözger raporu ile alındıysa çocuğu üzerine alınmış demektir. Bu kadar abartılacak bir araç da değil. Elektrikli araçların çoğunluğu zaten bu performansı veriyor.
Engelli bir yakınını ömür boyu bakmak zorunda olmayanlar hasetliklerinden ötv indirimi kalksın filan yazmışlar. Oysa altı üstü i20'den bahsediyoruz Bentley filan değil.
Kanun koyucu hothach alınamaz demediği için adam da alır ne var ki bunda? Ha etik olur mu orası tartışılır. Ötv muafiyette tek kriter fiyatıdır. Benimde %98 engelli babam var. Hem zihinsel hem bedensel engelli. Yürüyemez yiyemez konuşmaz. Beni bile tanımaz. Biz de aldık tiggo 7.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >