Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
260
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Otomatik vites aracım R de hareket etmiyor
N
10 ay
Er
Konu Sahibi

2005 model 1.6 tork konvertörlü şanzımanlı aracım, R ye takıp gaza basmama rağmen hareket etmiyor, boştaymış gibi davranıyor. D, N, P vitesleri çalışıyor. Bir de D de giderken bazen vites geçişi sert oluyor. Daha önce böyle bir sorun hiç olmuyordu. Geçen hafta arabanın sübapları değişti. Onunla bir ilgisi olabilir mi? Bir de bu sorun olmadan hemen önce arabayı çalıştırmadan kontağı açıp vitesi boşa alıp arabayı yarım metre geri ittim sonra tekrar P ye aldım. Bu olaydan sonra arabayla yakın bir yere gittim giderken bir kere vites geçişinde sert geçti. Sonra gittiğim yerde R ye aldığımda araç geri gitmedi.
Sorun ne olabilir düşüncelerinizi bekliyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
10 ay
Yüzbaşı

En kısa zamanda servise gidin. Yağ bakımlarını aksatmayın en az 30 bin de bir yağı değişmek gerekiyor(şanzıman yağını) yağdan kaynaklı sert geçişler olabilir veya geçişleri hissettirebilir. Sizinki r de çalışmıyorsa muhtemel şanzıman içindeki dişlilerde problem olabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @neyzen008
N
10 ay
Er
Konu Sahibi

Aynı sorunu yaşayan biri vardı forumda. Çözümü yazmamıştı ama R deyken gaza biraz fazla bastığında araba R ye geçiyor demişti. Ben de o şekilde denedim R de hareket etti. Birkaç kez daha denedim şu an normal gibi görünüyor. Yarın şanzıman ustasına göstereceğim tabi ki yine de. Teşekkür ederim cevabınız için.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kingb04
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.