Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
2278
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Oto Yağcı açmak istiyorum. Bilgisi olan varmı?
M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar otomotiv öğretmenliği mezunuyum. Hiç kendi mesleğimle ilgili işlerde çalışmadım.
Ama artık çalışmak istiyorum. Babam oto tamirci ama emekli oldu. Beraber oto yağcı açmak istiyoruz. Bize yardımcı olabilecek arkadaşımız var mıdır acaba? Genel olarak bilgi almak istiyorum.
Bursada veya Ankarada açmayı düşünüyorum. İnegölde yaşıyorum.
Püf noktaları ve önemli ayrıntılar nedir?
Maliyet ne olur. Aylık gelir aşağı yukarı ne olur bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.



T
2 yıl
Yarbay

Yağ dükkanı açmakta birşey yok paranız varsa ki olmalı ilk başta dükkanı açarsınız. Yağ firmalarına telefon açtığınızda sizin ile ilgilenirler tekliflerini sunarlar o kısım kolay.

Zor olan hangi piyasaya gireceksiniz ve kime ne satacaksınız. Zaten ustaların hali hazırda çalıştığı yağcıları var, birçoğu da kendi de satıyor niye gelsin sizden alsın değil mi? İşte sizden niye alsın kısmı genel olarak fiyatlarınız ve veresiye vermeniz ile alakalı olur. Veresiye illa olur ama pek girmeyin o işe derim.

Başta dediğim gibi yağ firmaları ile görüşüp anlaşma yapmanız gerekli ki kazanın. Örneğin 2 sene önce ortalama bir 5W30 yağın litresinin sizin müşteriye satış fiyatınız 50 TL idi, şu anda 150 TL. 2 sene önce 500 varillik ki bir varil 208 lt'dir yani 4 lt desek 50 araçlık yağ vardır bir anlaşma yapsaydınız, yağın fiyatı arttığı zaman hem siz piyasadan ucuza verip müşteri çekebilirdiniz hem de bu sektörden çıkmak istediğiniz zaman rahatlıkla nakite çevirip çıkabilirdiniz. Ürünü erken almanız %30 üstü karlar yapmanızı sağlar.

İşin pek fazla püf noktası yok, sanayi genel olarak 10W40 ve 5W30 C2 kalitesinde viskositeli yağları kullanır marka olarak Castrol, Petrol Ofisi en çok tercih edilenler yanında Mobil, Shell gibileri de gelir. Satmak istediğiniz yerdeki ustalar en çok hangi marka yağı kullanıyor, hangi viskositeleri tercih ediyor yine de araştırın. Genel olarak bizim ustalarımız tutucudur bildiği üründen pek şaşmaz. Yağın yanında yağ filtresi, tapası gibi ürünleri de koyarsanız cironuz daha da artar.



M
2 yıl
Er
Konu Sahibi

yağ değiştirme yapacağım ben. yağcı derken onu kastetmiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.