Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
3645
Tıklama
1
Öne Çıkarma
'Oshi no Ko' [Oshi No Ko] (2023)
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
"Oshi no Ko" [Oshi No Ko]

Tür: Dram, Doğaüstü
Tema: Reenkarnasyon, eğlence sektörü
Bölüm: 11

Kaguyanın mangakası tarafından yazılmış. Idol animelerine yeni bir soluk getirmiş. 80dk lık İlk bölümü çıktı ve baya ilgi topladı. Her ne kadar overhyped olduğunu düşünsem de izlerken eğlendim. Alttaki gibi çok güzel bir op e sahip.

OP


https://www.youtube.com/watch?v=wxNhlCeB9WE&feature=youtu.be



K
geçen yıl
Yarbay

Şu ana kadar izlediğim en iyi ilk bölüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yarbay

Attack on Titan ilk bölümünün hala çok daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bunu sadece 20 dakikada başarıyor.

Bölüme gelirsek;

Oshi no Ko hakkında çok yorum yapmama gerek yok, fena başlamadı. Açıkcası yıllardır böyle bir anime çıkacağını ve senaryosunun tıpatıp böyle olacağını tahmin ediyordum hatta beklediğimden geç bile çıktı diyebiliriz. Ben başından sonuna kadar kolay tahmin ettim, maalesef böyle seriler nereye gideceğini çok önceden belli ederler bu da etkiyi yok eder. Son sahnenin yaşanacağını ben animenin 15. dakikasından biliyordum mesela çünkü bunu çok belli ediyor.

Ek olarak bu tarz serilerin en büyük sıkıntısı en büyük twistini ilk bölümde harcamaları olur sonrasında düşüş gerçekleşir, bakalım aynı seviyeyi tutabilecek mi ben zannetmiyorum.

Pedo olduğunu düşünmüyorum ama 16 yaş olayında hiçbir karakterin buna tuhaf değilmiş gibi bakması, bunu kabullenmesi rahatsız etti. 1 karakterde çıkıp bu normal değil, bu yaşta yazık olmuş gibi yorum yapmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Nisan 2023; 13:5:8 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlk bölüm


Çocuklara daha çok odaklanmasından ve konu işlenişinin basit tutulmasından dolayı olacakları az çok tahmin etmiştim ki düşündüğüm gibi de oldu.


Dram sahnesi de aşırı dramatik yapılmaya çalışılmış. Açıkcası o sahnede ben güldüm. Ki bunu da dram animelerini çok seven biri olarak söylüyorum. Gözlerin ışığının gitmesi, seni seviyorum demeler, psikopat fana pollyanna cılık yapmalar falan hepsi bir arada toplanıp geçilmiş. Bence olmamış yapamamışlar. Ha güldüğüm halde duygulanmadım mı duygulandım ama dram olacak diye bu kadar abartmaya sıkıştırmaya gerek olmamalıydı. Çok daha güzel olabilirdi bence.


Bunu görüp izlediğim en iyi ilk bölüm demek biraz saçma geliyor bana çünkü 80dk lık bir bölüm bu. 20dk değil ki 80dk lık kaç bölüm izlediniz ki izlediğiniz en iyi ilk bölüm olsun.
Buna bence film gözüyle bakmak lazım. O zaman daha mantıklı olabilir.


Pedo ya ben takılmadım bilmiyorum japonların sapıklıklarına çok alıştım galiba. Neredeyse iki animede bir böyle pedo olabilecek kısımlar oluyor. Onlara artık hiç odaklanmamaya çalışıyorum. Diğer türlü animeden soğuyup drop lamaya gidiyor iş.


Bundan sonra intikam odaklı olarak gidecek gibi gözüküyor. Ama ben bu ilk bölümden sonra özellikle puan olarak baya düşeceğini düşünüyorum. Sanki bütün kozunu ilk bölüme oynamış hissi veriyor bu ilk uzun bölüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Nisan 2023; 13:25:39 >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

Abartılı puanını gördükten sonra meraktan izlemeye karar verdim, lakin fazlasıyla ''overrated'' olduğunu düşünüyorum.
İlk bölüm olarak fena bulmamış olsam da olayların nasıl şekilleneceğini kestirmek zor değildi dolayısıyla sondaki sahne beni pek fazla etkilemedi açıkçası. Bu yüzden sezonun geri kalanı için şimdilik pek bir beklentim yok.



K
geçen yıl
Yarbay

@Okeanix
Attack on Titan'ın ilk bölümünü ben o kadar da ilgi çekici bulamamıştım dürüst olmak gerekirse. O zamanlar çıkan Sword Art Online'ın yanında benim için sönük kalan bir animeydi Attack on Titan. O açılış bölümü de

En az Oshi no Ko kadar tahmin edilebilirdi.


Yukarıda yazdığım şey %100 ciddi bu arada . Attack on Titan sayesinde titan avcısı olan yoktur ama ben SAO sayesinde VR Mühendisi oldum.

@defaulticus

Eğer bir bölümün 80dk olmasının ne kadar faydalı olduğunu farkedebilen ilk anime Oshi no Ko ise bu diğer animelerin ayıbıdır bence. Stein's Gate benzeri bir şey yapmış olsa belki şu an çok çok daha popüler olurdu.


Dram sahnesinin ben çok başarılı olduğuna inanıyorum. Animelerde işlenen derin karakterler beni animelerden soğutur. Karakterleri birçok boyutta gösterip ölümlerini olabildiğince farklı sebeplere bağlayan hikayeler bana uzak geliyor. Bağlanabileceğim bir nokta olmuyor.


Bu dram sahnesiyle Clannad AS'deki Ushio sahnesinin hiçbir farkı yok benim gözümde, ki teknik açıdan da farkı yok neredeyse. Fanla yapılan konuşma daha çok rahatsız etmiştir sanıyorum, ama o bile karakterin yapması ters bir hareket mi dersen çok da değil.


Tabii bunlar biraz da internet kültürüne ne kadar bağlı olduğuna göre değişiklik gösteren etkenler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okeanix , @defaulticus
M
geçen yıl
Yarbay

Daha dün anime yorumlarına denk gelmiştim. Biraz merak etmiştim. Burada konusu da açılınca bi şans vereyim dedim. Ama hani daha ilk bölümden myanimelist'te 1.liğe oturmasına ne diyeyim? Kesinlikle overrated. İzlediğim en iyi ilk bölüm de diyemem Aot ve steins gate gibi animeler varken.

İlk bölüm hakkında

Reenkarnasyon olayını abartmışlar bayağı. Biraz içim bulandı şahsen. Hele 16 yaşında bi kızın hamile olduğu bir senaryoyu yazarken ne düşündüler acaba dedim. Ai'ın öleceğini tahmin etmedim ama bi şekilde sosyal bir mesaj vereceğini düşünmüştüm. Onu da yaptı. Kız öldükten sonraki toplumun ne kadar normal karşılaması, kadın cinayetlerinin bu kadar basit görülmesi ve 2 günde unutulması bu bölümün asıl temasıydı.
Bu tür hızlı giriş yapan animeler sonraki bölümlerde yavaşlıyor, biraz gizem dozu verip sabırsızlandırıp finalde seyirciye istediğini veriyor. Bakalım alt metinde neler yapacaklar daha?

Aklıma nedense Kotoura-san geldi. Onun da ilk bölümü çarpıcı başlamıştı ama devamını getiremedi o ayrı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
K
geçen yıl
Yarbay

Steins gate'in ilk 7 bölümü yüzünden insanlar animeyi bırakıyordu. İlk bölüm konusunda çok zayıf sayılabilecek bir anime Steins Gate. AOT hakkındaki hoş olmayan düşüncelerim de yukarıdaki yorumumda var.

Anime'nin puanı sadece ilk bölümüne verilmiş şu an zaten. O puan ilerideki bölümler çıkıp insanlar listelerini güncelledikçe düşecektir. Bocchi'de mesela tam tersi olmuştu. Bence bu bölüm 10 puanı hakediyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
M
geçen yıl
Yarbay

Gerçekten öyle bırakanlar mı varmış? İlginç. Hiç duymamıştım. Herkesin zevkler farklı işte.

Myanimelist'te bunun için tartışma açmışlar. %68 en iyi ilk bölüm diyor :)) ben o 32'nin içindeyim.

https://myanimelist.net/forum/?topicid=2088071&show=0


Şurada da en iyi ilk bölüm olan anime anketi var 2022'den. Aot seçilmiş


https://myanimelist.net/forum/?topicid=1984985





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 19 Nisan 2023; 16:14:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Üstünüze alınmış olabilirsiniz diye açıklama yapayim. Genel anlamda söylemiştim onu. Çoğu kişi izlediğim en iyi ilk bölüm dediğinden dolayı. O sırada siz de mesaj atınca alıntılamadan size laf atmış gibi gözükmesin lütfen.


Ushio ile kıyaslanabilir mi bilemedim. Çünkü biri daha çocuk diğeri her ne kadar genç olsa da 2 çocuk annesi. Ama drama dendiğinde benim aklıma gelen 3 tane anime var
Hotaru no haka
Clannad
Rainbow Nisha
Bunlardan doğallık olarak olsun bıraktığı etki olsun baya zayıf buldum ben. Bu düşüncemde build up süresinin kısa olması da etkili olabilir(80dk)


Ben bu animenin bu bölümünü idol kısmını çıkarırsak daha çok wolf children filmine benzettim. O da güzel bir şekilde anlatmak istediğini cover ediyor her ne kadar çok çok farklı animeler de olsalar ben benzettim.



Göz olayı acaba açıklanacak mı o da biraz saçma geldi bana. Neden ai nin gözleri o kadar parlak mesela?
Çocukların da birer farklı gözleri yıldızlı. Bu iki çocuk anca bir ai mi eder anlamına geliyor acaba(Birinin oyunculuğa diğerinin de dansa focuslandığını düşünürsek)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Nisan 2023; 16:34:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkes düşüncelerini paylaşmak için benim konuyu açmamı bekliyormuş



M
geçen yıl
Yarbay

@defaulticus Güzel oluyor böyle tartışmalar. Pusuda bekliyorum ben



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus
K
geçen yıl
Yarbay

Yok genel olarak yorumunuza cevap olarak @ledim. Tartışmak güzeldir hoştur.


Dram olarak beni bu kadar fazla etkileyen 2. sahne oldu. 1si Sakurasou no pet na kanojo, 2.si violet evergarden'dandı. Uzun uzun ağladım.




Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus
K
geçen yıl
Yarbay

2. Bölüm animenin gelecek temasına dair çok fazla bilgi vermiyor. Hızla çakılır puanı da mal'daki fmaciler rahatlar



O
geçen yıl
Yarbay

Açılan tartışmanın nerede açıldığı önemli bu arada

%68 en iyi ilk bölüm olarak seçmiş demişsin ama bu konu Oshi no Ko forumuna açılmış ve Oshi no Ko hype iken yapılmış bir anket, aynı anketi gidip Attack on Titan ilk bölümü çıktığında AoT forumunda yap %95 çıkar. Yıllar sonra yapılan anket sonuçları daha doğru.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 20 Nisan 2023; 0:49:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
K
12 ay
Yarbay

4. Bölümle beraber gidişatını belli etti bence. Hiç fena de değil. Animasyon ve sesler 10 numara, hikaye de ilgi çekici.

Ha 10 değil, ama ilk bölümünün hala anime tarihinin en iyi ilk bölümü olduğunu düşünüyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.