Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
295
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Orta üst seviye telefonlarda ekrana entegre parmak izi okuyucular yaygınlaşacak
E
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Bu yıl amiral gemi modellerinde ekrana entegre parmak izi okuyucu görmeye başlamıştık. Şimdilik orta seviye kesim tarafından pek ulaşılamayan bu teknoloji gelecek yıl yaygınlaşacak.


 


Maliyetler düşüyor


 


Yapılan araştırmalara göre bu yıl sonuna kadar 42 milyon civarında ekrana entegre parmak izi okuyucu tedarik edilecek. Gelecek yıl ise maliyetlerin düşmesiyle bu sayı 100 milyon civarına yükselecek. Özellikle orta üst seviye akıllı telefonlarda ekrana entegre parmak izi okuyucuları sık sık göreceğiz.


 


Ayrıca Bkz.İlk Palm akıllı telefon görselleri geldi

İlk kez Vivo Nex akıllı telefonunda boy gösteren entegre parmak izi okuyucular, geleneksel sensörlerin aksine ekranın belirli bir kısmını aydınlatarak parmak izinin yansımalarını okuyor. Yani bu teknolojide aydınlatma şart.


 


Aslında ekrana entegre parmak izi okuyucular daha önce de vardı. Qualcomm’un geliştirdiği ultrasonik parmak izi okuyucular ilk etapta Home butonu üzerinde kendisine yer bulsa da daha sonra ekrana entegre olmayı başardı. Bununla birlikte üreticiler aydınlatma tabanlı olanı tercih ettiler.


 


Raporda bazı Güney Koreli üreticilerin aydınlatma tabanlı entegre sistemlerin akıcılığına güvenmediği ve ultrason tabanlı sistemlere yöneldiği ifade ediliyor. Muhtemelen Samsung Galaxy S10 için ortaya atılan ultrason sensör iddiaları bu raporla ilişkili.


 

 Haberi Portalda Gör

O
6 yıl
Yüzbaşı

Çok güzel ve faydalı bir haber. Ekrana gömülü okuyucuların ucuzlayıp yaygınlaşacağını kimse tahmin bile edemezdi




B
6 yıl
Yarbay

Hadi canıııım



C
6 yıl
Yarbay

Arkadaki okuyucudan kat be kat daha işlevsel orta seviyelerdede görmek güzel olur bence




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.