Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3142
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
T
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şehir ve fakülte olarak sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Teğmen

1-Geçme notu kaç?
2-Kolay yurt bulunabiliyor mu?
3-Yurtlar nasıl yemekleri iyi mi?
4-Eğitim kalitesi nasıl?
5-Hocalar iyi anlatıyor mu?
6-Sosyal imkanlar nasıl,klüpler aktif mi?
7-Sınavlar zor mu,çıkmış soruyorlar mı?
8-Kalma oranı yüzde kaç?
9-Hocalar güler yüzlü mü?
10-Üniversitenden memnun musun?
Cevap verirsen sevinirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1-Geçme notu 70. Final barajı 60
Geçme notuna birden fazla kriter etki ediyor.
-Blok sınavlarının %50’si
-Final %25
-Probleme Dayalı Ögrenme (PDÖ) %10
-Multidisipliner Uygulamalar %10
-Gelişim Sınavı %5 (200 sorudan oluşan TUS benzeri sınav. İlk 5 yıl içerisinden sorular içeriyor. Fakültedeki tüm öğrenciler aynı anda sınava girer ama her dönem bu zamana kadar gördüğü konular kadar net sayısından sorumludur. İlk sınıf için 40 net gereklidir. 4 yanlış 1 doğruyu götürür. İlk sınıfta görmediğin konulardaki sorulari sallayarak tutturma olasılığın var. Kısaca ilk sınıftaki sallayarak ta yapsan 40 nete ulaştığın takdirde 100 alırsın. Belli bir sınırın altına çan eğrisi uygulanıyor diyorlar ama kesinliği yok.)

2-3 Yurtta kalmadığım için bu konular hakkında pek fazla fikrim yok ama üniversite içinde kız ve erkek yurtları mevcut. Üniversite içindeki erkek yurdu pek konforlu değil ama kız yurdu daha yeni. Üniversitenin girişinde yine bir kız yurdu var o da yeni bina. Üniversite dışındaki erkek yurdu blokları değişik yerlerde bazısı deniz kenarında bazısı yukarıda. Bunlar haricinde de yine yurtlar mevcut internetten konumlarına bakabilirsin. Ama ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaz çünkü ulaşım sahil şeridinde konumlanmış bir şehir.

4-5 Temel bilimlerde eğitim kalitesine çok iyi de diyemem kötü de. Çünkü dersini ayrıntılarıyla anlatan hoca da mevcut saçma sapan slayt hazırlayıp sadece tahtada onu okuyan da. Her bloktaki birkaç konuyu PDÖ’de görüyoruz. Bu konuları kendimiz kitaptan çalışıp diğer oturumda PDÖ grubumuzdakilere anlatmamız gerekiyor. Klinik bilim dersi görmedim ama kaliteli profesör kadrosu var. Karadeniz’deki birçok vaka üniversite hastanesine geliyor.

6- Birden fazla öğrenci kulübü mevcut bunlardan en aktifleri EMSA ve TurkMSIC. Sene içinde çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Sosyal imkan olarak üniversitenin Yaşam Merkezi var ama hastane kısımında değil diğer fakültelerin olduğu kısımda. Yeni kütüphane yapıldı. 4 kişilik masalar, aydınlık ferah çalışma alanı mevcut.( Bizim fakülteye yürüme mesafesinde değil. Üniversite içindeki tramvayla gidilebilir. Eski kütüphane bizim dersliklerin olduğu bölümdeydi. Tadilata aldılar. Bir katını çalışma salonu yapacaklarını söylüyorlar. Diğer kat hasta simülasyon katı olacakmış.

7- Bu soruyu değişik dönemlere sorarsanız değişik cevaplar alırsınız. Mesela bizim bir üst dönemimizdeki çıkmışlara baktığımızda bize bi nebze daha kolay geliyordu. Daha çok blok başkanına bağlı durum. Hoca iyiyse bir nebze daha kolay oluyor sınavlar.
Çıkmış her sınavda çıkıyor. Kimisinde az kimisinde fazla. Ortalama 100 soruda 10-15 civarı.

8- 1.sınıf kontenjanı 180+5 kişi ama bu sene 380’e yakın öğrenci 1.sınıfı okudu. Amasya Tıp’tan 31 kişi + sayısı belirsiz yabancı öğrenci olduğu ve geçen seneden kalan kişi sayısından dolayı maalesef bu seviyede. Biz 340 civarı başlamıştık 3.sınıfta şuan 200 civarindayız. Teorik derslere devam zorunluluğu olmadığı için çoğu kişi sene içerisinde okuldan kopuyor. Geçme notu 70 olduğu için bir kaç düşük notu toparlamak biraz yorabiliyor.

9- Hangi hocaya bir şey sormak istersen ister ders çıkışı ister odasında soruna cevap alırsın. Tersleyen hocaya rastlamadım.

10- Evet memnunum. Her gün ders çalışmıyorum ama teorik derslere gidiyorum. 4 haftalık blokta 2,5 hafta çalışmak ideal zaman benim için. Belli bir zaman geçtikten sonra çalışmanı düzene sokuyorsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @What is 25 ?
C
5 yıl
Çavuş

Amasya tıp okuyanlarla aynı sınıfta aynı hocadan mı ders alıyorsunuz yoksa onlar ayrı olarak kendi hocalarıyla mı ders görüyorlar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet aynı sınıfta aynı hocadan ders alıyorlar. Omü öğrencilerinden hiçbir farkı yok. 3.sınıftan sonra Amasyaya geçecekleri söyleniyor ama daha kesin değil. Avantaj olarak şunu düşünebilirsiniz. Yüksek ortalama yapıp (çok çalışmak gerekiyor) yatay geçiş imkanınız var. Omü’nün ilk senesi çoğu üniversitedeki eğitimle birebir değil ama Amasya tıp seçenler Omü müfredatındaki dersleri aldığı için ders denkliği sıkıntısı olmayacağını sanıyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ceinabd
E
9 ay
Yarbay

Selam hocam oğlum 12500 sıralama yaptı Tokattayız OMÜ Tıp gelebilir oğlum da istiyor. Ama çok zor çok yıpratıcı diğer tıp lara göre diyorlar siz ne dersiniz teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TıpİsteyenBiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.