Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
203
Tıklama
2
Öne Çıkarma
OLED TV Kurulum Deneyimi (Dikey Çizgi Sorunu ve Mutlu Son)
S
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhabalar,

Geçtiğimiz hafta LG 48C3 alarak OLED panele geçiş yaptım ancak kurulum sonrasında beni bekleyen sürprizden habersizdim. Aslında çözülen bir durum ancak benim gibi ilk defa OLED TV alıp benzeri bir durum ile karşılaşabilecek kişiler için paylaşımda bulunmak istedim. Daha önce yaşayan ya da forumlarda denk gelen kişiler için bu durum gayet normal gelecektir.

Paneli test etmek için önerilen Marco Polo S01E03'ün 14:22 itibariyle görüntülerine baktığımda ekranda bolca dikey çizgi (vertical banding) olduğunu gördüm. Kurulum için gelen ekiptekiler de dikey çizgileri gördü ve isteğim üzerine hem montaj servis formuna durum ile ilgili not düştüler hem de görüntünün fotoğraflarını çekip kendi servislerine ilettiler. 4 saatlik kullanım sonrası cihazı kapattıktan sonra otomatik olarak başlayacak piksel temizleme ile dikey çizgiler geçmezse ertesi gün LG'ye kayıt açılacaktı ancak ilk piksel temizleme sonrasında aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi dikey çizgiler düzeldi.

Çözüme kavuşulsa da kutudan sıfır olarak çıkarılan bir üründe bu durumun yaşanması rahatsızlık verici olduğundan haliyle insan tedirginlik duyuyor. Bu nedenle iade-değişim süreçlerine girmeden önce mutlaka piksel temizleme yapıldıktan sonra durumun gözlenip ondan sonra karar verilmesi daha yerinde olacaktır.

Umarım yeni OLED TV alacak kişilere bu konuda fikir verecek bir başlık olur.

< Resime gitmek için tıklayın >



C
2 ay
Yarbay

Hayırlı olsun. C3 48 en mantıklı modellerden biri. Özellikle geçen haftaki fiyatı çok iyidi.

Keskin çizgi şeklindeki kusurlar, genelde ilk kısa tazelemede düzeliyor.

Daha kalın ve karartı gibi olanlar ise, birden fazla uzun tazeleme isteyebilir. Yine de %100 düzelmeyebilir.
Sizin panelde onlardan yok. Bayağı sağlam bir panel denk gelmiş👍





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Haziran 2024; 18:52:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam, almadan önce boyut konusunda endişem vardı ancak kullanacağım alan için gayet yeterli oldu. Fiyat konusunda da bu seviyede bir paneli ileride aynı fiyata tekrardan bulmanın zor olacağını düşündüğüm için aldım.

Umarım benzeri durumla karşılaşan herkeste çizgiler kısa tazeleme ile kolayca çözülür de kimse bu tarz görüntüler ile uğraşmak zorunda kalmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.