Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
4355
Tıklama
3
Öne Çıkarma
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü tanıtıma gittim.
Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Edit:
https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DI5tTjnIHVME%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGJ3t9ZYGIhBQs3GQvyZU3tp6bA7f646WMgFy






Bugün ODTÜ tercih fuarına gittim. 15.30 gibi Kıbrıs Kampüsü tanıtım sunumu vardı.
Genel olarak mantıklı bir tercih olduğuna karar verdim. (Yanlış düşünüyorsam konuya kendi fikrinizi yazabilirsiniz.) Tabii ki en büyük sebep bölüm sıralamalarından dolayı. Sıralama/performans


Birkaç soruya cevap;
Eğitim: Sunumda aynı ODTÜ eğitimi vurgusu yapıldı. Ne kadar doğru/yanlış olduğu konusunda aday öğrencinin araştırma yapması gerek. Altta tekrar tekrar bunu yazmayacağım. Burada yazdıklarımın doğru olup olmadığına siz araştırarak karar verin.

Sosyal imkan(Kıbrıs): Pek bir şey yok. Bir İstanbul beklemiyoruz zaten. Genel olarak bölümün yeni mezunu da "çalışmaya yönelik bir ortam" demiş. Sessiz, sakin. Ankara'da okuyan birkaç arkadaşımın da kampüs dışına çıkmadığını düşünürsem ODTÜ Kıbrıs bu anlamda büyük bir eksiğe sahip değil.

Diploma: Çok sorulan bir soru. Diplomada Ankara yazmıyor ve Kuzey Kıbrıs diye ekstra yazı var. Ayrıca Rektör imzası dışında 2 imza farklı.
Sunumu yapan hoca Kıbrıs Kampüsü mezunlarına Ankara'ya göre bir ayrımcılık uygulanmıyor dedi.
Ayrıca Kıbrıs Kampüsü olarak yarışmalara katıldıklarında ilk olarak Türkiye üniversiteleri ile bir yarışmaya katılıp Türkiye birincisi olmalarına gerek yokmuş. Yani yarışmaya katılmak daha basit. Bir Avrupa ülkesi gibi görülüyor. (Benzetme)

Maddi kısım: Problem olan kısım burası. Aynı mezun da eğitim olarak iyi fakat maddi olarak sıkıntılı demiş.
Fakat bana kalırsa Türkiye de yanında az kalmıyor.
Kıbrıs uçuş pahalı ise Türkiye otobüs de pahalı.
Ücret 66bin tl. Bilkent dahi 118 olmuş. Ki yüksek ihtimal %50 burslu girersiniz. Yurt ücreti 13-28bin arası değişiyor. Türkiye'de durum nasıl bilmiyorum ama bana yüksek gelmedi. Oda planları bence güzel.
Yemek için aylık 685-955 sitede yazan sayı.
Kıbrıs pahalı olabilir ama benim gördüğüm aşırı bir pahalılık yok. Yanılıyorsam aydınlatabilirsiniz.

Mavi diploma olayına değindiler, geçiyorum. Akreditasyon var. Yazılım yeni açılmış onda yok.
Yanlış hatırlamıyorsam 12 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyormuş. Hoca-öğrenci ilişkisi iyi dediler.
Deniz imkanı Angara'da deniz yok. Kıbrıs'ta kış o kadar yok.
Ortalamaya, belirli şartlara bağlı fakat 1 seneye kadar Ankara'da eğitim alma imkanı var.
Burslar detaylı olarak sitede yazıyor, detaya girmiyorum.


Evet, durum böyle. Ne düşünüyorsunuz?
Aslında Kıbrıs'ta eğitim alıp bence en önemli sınıf olan 3.sınıfı Ankara'da okusan iş tamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 24 Temmuz 2022; 19:43:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Yüzbaşı

Yararlı up



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
2 yıl
Er

Bilkent ile odtü kkk'yi kıyaslama kulvarlar farklı. Kıbrıs çok pahalı bir ülke, aileniz varlıklı değilse çok pişman olursunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam işte o pahalı kısmını biraz açar mısınız?

Ekleme yapayım. Sunumda söylenene göre (yanlışsa söyleyin) 1+0 tarzı evler 28-35 vb. yıllık 40bin altı sayılar söylediler. Şimdi bence bu pahalı değil.

Öğrenci olarak gidip, öğrenci yaşamı sürecek birini düşünelim. Yoksa yaşamak pahalıdır. Bilemem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @thereareseveralreasons
A
2 yıl
Binbaşı

Eski bir ODTÜ mezunu olarak sizin gibi gençlere yardımcı olmak için bir kaç gerçekçi yorum yapmak isterim.

1- Kıbrıs kampüsünde de ODTÜ eğitimi muhtemelen vardır (hatta bazı hocalar uçakla gidip ders verip geri dönüyordu eskiden), ama ODTÜ-Boğaziçi gibi okulların marka değeri eğitim kalitesinden gelmiyor. Mesela çoğu özel üniversite ODTÜ/Boün'den daha iyi eğitime sahip, ama ODTÜ/Boün'ün marka değerine sahip değiller. Önemli olan üniversiteye girmenin zor olması, yani bir üniversiteye girmek zor ise orada okuyanlar bir seviyenin üstünde insanlardan oluşacaktır bu da mezunlarının kaliteli ve başarılı insanlar olduğu algısını pekiştirir. Ayrıca kişinin gelişimi için çevresinde başarılı ve akıllı insanlar olması çok yararlı.

2- Ankara kampüsünden çıkmamak sosyal olarak bir eksiklik yaratmıyor, her şey mevcut olduğu için çıkmıyor çoğu kişi. (Hayatsız tayfadan bahsetmiyorum, onlar sadece elektrik kesilince dışarı çıkar)

3- "Kıbrıs Kampüsü mezunlarına Ankara'ya göre bir ayrımcılık uygulanmıyor" mu? Yani çoğu büyük şirkete başvururken okul seçiminde ODTÜ - ODTÜ/KKTC diye ayrım var. Ankara kampüsünde okuyanlar daha öğrencilik yıllarında bile yaz okulu dönemlerinde Kıbrıs öğrencileri gelince "yine mi geldi lan bunlar" şeklinde başlayan bir ayrımcılığa giriyorlar zaten. Bence çok geçerli değil hocamızın iddiası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yorumlarınız için teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AtesHırsızı
H
2 yıl
Çavuş

Kanka sen odtuluydun de mi say tercih sihirbazında Kıbrıs ODTÜ ceng 30klarda bir şey ne oluyor o paralı mı yanı yoksa Kıbrıs zaten pahalı olduğundan paralı mı sayıyoruz otomatikmen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Er

Kibrisa gitmicem ama afro atildigi icin ben de afro atma ihtiyaci hissettim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Burslu yazıyor.
%50 ve ücretli de var.
Ücretli seçersen ve tercih listende ilk 3teyse falan %50 oluyor. Onu siteden okuyun burs kısmında

İlk 10k bursu iyi de say ilk 10k Türkiye içinde daha iyi seçenek vardır.
EA 10k iyi olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @stewartamca
G
2 yıl
Er

Ben tatil amacı ile orada okuyan kuzenimin yanına gitmiştim. Türkiye'ye göre baya pahalı. internetten bak kıbrıs'ta ev kiraları aylık 5-6 bin tl. Yeme içme çok masraflı, uçak bilet masrafı var. Sosyal biriysen onun masrafı var.

Tanıtımda biraz abartmışlar, odtü kkk ile odtü'nün diploma değeri aynı değil.

Bu arada kuzen havacılık uzay mühendisliği bitirdi, savunma sanayinin önde gelen firmalarında iş bulamayınca otomativ sektöründe iş buldu. Makine mühendisinin yaptığı işi yapıyorum dedi. Gerçi havacılık uzay müh, makine mühendisliğinin özelleştirilmiş alt dalıymış. Orası ayrı konu tabii.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 21 Temmuz 2022; 18:47:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @YaralıPanda
B
2 yıl
Onbaşı

Kıbrısta tam burslu tıp okuyan biri olarak yorumlamalarim şu şekilde.
1)İlk sene giderken ben de şahsen kktc ve tc arasında çok fiyat farkı var diye düşünüyorum ama market fiyatları aynı sayılır.(belli başlı ürünler ucuz ya da pahalı olabiliyor).Bunun dışında dışarıda yiyeceğiniz bir şey net olarak turkiyeden pahalı.Ama odtü kıbrıs kampüsünün civarında pek dışarıda yemek yenebilecek bi yer var mıdır,sanmıyorum.
2)Kıbrıs bir İstanbul değil ama "arayan mevlasını da bulur belasını da" mantığıyla düşünürsek kıbrısta da çok cozutabilirsiniz.Özellikle sosyal anlamda kıbrısta insanların çok geniş olması(namus,ayıp vs kavramlar pek yok) eğer kendinizi bilmiyorsanız uçabilirsiniz.
3)Kıbrısa gidip gelmek istanbula gidip gelmekten daha kolay ve aşağı yukarı aynı maliyet.(kıbrıs uçağını sabah erken saate alırsanız böyle.Ben paşa çocuğuyum o saatte kalkamam derseniz 1k-1.5k ödersiniz)
4)Ben Girne'de okuyorum.Denize sadece gittiğim ilk hafta girdim.15 Nisan'dan sonra hava çok sıcak.Ayrıca kıbrısın kışları da soğuk oluyor.Rüzgar ciğerinize işler.
5)KKTC'de yurtlar genelde yemek hariç olur.Zaten pahalı olan maliyet kalemi de yeme içme.
6)Kıbrısı bilmeyen kıbrısta acayip çarpılır.Hem maddi hem manevi yönden.Gözünüz açık olsun,Trde olsa selam vermeyeceğiniz adamlarla sırf olan bitenden haberimiz olsun diye dostluk kuracaksınız.Hiç göremeyeceğiniz türden insanlarla dolu ada.
7)Kendi insanı ve polisi vs net olarak sizi sevmiyor ve istemiyor.Ama bunu demeye yürekleri yok çünkü size bağımlılar.Yavru vatan vs külli yalan.
8)Gelirseniz fazla cozutmayın,trye geçicem diye kendinizi fazla da strese sokmayın.Keyfinize bakın derslere çalışın.Polislik ve hastanelik OLMAYIN.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Onbaşı

Üstte yazdıklarıma ek olarak aileni fazla özlersen 10k gidiş geliş maliyeti yaz.Kıbrısta okumak askerlik yapmak gibi.Ben ilk gidişimde (bu sene) 6 ay trye gelmedim.Ha parası bol olanlar 2 haftaya 3 haftaya bir gidip gelir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam yazınız güzel başladı ama sonlara doğru üzdü.
Cevap için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Beceremedic
Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.