Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8107
Cevap
423176
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: ***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (406. sayfa)
S
11 yıl (19041 mesaj)
Yarbay

Özden Bey,

Öncelikle güzel bir sistem oluşturmuş arkadaşlar. Ancak termostatı hole takarak en büyük hatayı yapmışlar. Termostat asla ve asla sıcaklığın bu denli yüksek hızda değişim gösterdiği alanlara takılmamalıdır. Ancak evde birden fazla termostat var ise ve ev bir merkezi termostat üzerinden zonlara ayrılarak kontrol ediliyorsa bu tip mahallerde tercih edilebilir. İlk yapılması gereken termostatı en çok kullandığınız odaya almanız olacaktır. Eğer bu odada termostatik vanalar varsa, kontrolü termostata bırakmak için buradaki radyatör termostatlarının ayarını sona getirin veya termostatik kafaları çıkarın. Termostatınız zaten oda sıcaklığınızın istediğiniz değeri +- aşmaması için kombinizi çalışmasını düzenleyecektir. Burada kontrol etmeniz gereken termostatınızın ne kadarlık bir sıcaklık dalgalanmasına izin verdiğidir. Eğer siz sıcaklık ayarını 23C yapmışsanız ve termostat ekranında 24C görüyorsanız termostatınızın veriminin hayli düşük olduğunu söyleyebilirim. Çünkü olması gereken ayarladığınız sıcaklığı hiçbir +-sıcaklık aşımı oluşturmadan sabit tutmaktır. Diğer odalardaki termostatik kafaların kademelerini en düşük 18C olacak şekilde ihtiyacınıza göre ayarlayın. Kombinin 65C ye ayarlanması talebe yönelik olmuş ama siz bunu 60C ye düşünebilirsiniz. Daha aşşağı düşürmeyin çünkü termostat talebi karşılanmadan kombiniz brülörü kapatabilir.

Sistemi belirttiğim şekilde düzenledikten sonra yine iletişimde kalalım beraberce sistemi rejime oturtalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensioder
S
11 yıl (19041 mesaj)
Yarbay

Maalesef yapacağınız en büyük hata mahal kontrolü için tasarlanmış bir ürünle evin kontrolünü sağlamaya çalışmanız. Bu şekilde asla istediğiniz verimi elde edemezsiniz. Belirttiğim gibi yapacağınız ilk aksiyon bu termostatı en çok kullandığınız odaya, yerden göğüs hizasında, radyatörden, kapıdan, doğrudan güneş Işığı alan bir yerden uzak bir duvara (dış cephe duvarı hariç) konumlandırmanız olmalıdır. Sonrası için de bir üst mesajda yazdığım koşullara dikkat etmelisiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensioder
S
11 yıl (19041 mesaj)
Yarbay

Mutlaka tasarruf sağlarsınız hocam. Yeter ki kullanırken biraz özenli olun ve termostatı uygun bir mahale konumlandırın. Eğer mümkünse ilerleyen sürede termostatı kullanmadığınız odaların radyatörlerine birer TRV ilavesi yapın. Çok daha ciddi bir yakıt tasarrufu ve komfor elde edersiniz. Şimdiden hayırlı olsun.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turkuwaz
Y
11 yıl (1457 mesaj)
Yüzbaşı

Evde dijital sıcaklık ölçerle Yaklaşık 10 gündür yaptıgım denemeler sonucu sunu gördum..

Odaların kapıları açıkken Odaların ısısı 23C yi gösterirken

Kapıları kapadıgım an itibariyle en fazla (5DK) için de Tüm odalar anında 24C oluyor...

Dolayısıyla Allahın izniyle Hasan Hocamdan SANTEK OT u aldıgımda da KAPILARI kapalı olarak kullanmayı dusunuyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hasanemmii
Y
11 yıl (1457 mesaj)
Yüzbaşı

dediğin evet doğru Hocam...

Yalnız mantıken (Tabı kullanmadım henuz OT u sadece mantıken dusunuyorum)

0.2 Hassasıyette petekler sogusada hıssedılır derecede odalar arası ısı kaybı olacağını pek dusunmuyorum (Zira yukardada yazdıgım gıbı benım tüm odalar mutfakta dahıl kapılar acıkken 23C.. Kapılarını kapattıgım an 5 dk da 24C oluyorlar) (Seytan kulağına kursun)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hasanemmii
H
11 yıl (44 mesaj)
Çavuş

Şu sitedeki cihazıda inceleyebilirsiniz.

..........http://www.kablosuzodatermostati.xyz........

Bende var çok memnunum. Tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_talha -- 28 Ekim 2015; 9:40:11 >

H
11 yıl (168 mesaj)
Teğmen

Merhaba Hardcrss,

Termostat+TRV kullanılması konusunda hemfikiriz. Ben termostatın konulması gereken yerle ilgili sizden farklı düşünüyorum sadece.

Saygılarımla,

Hima




Bu mesajda bahsedilenler: @hardcrss
H
11 yıl (168 mesaj)
Teğmen

Buradaki tartışmanın üzerine referans verdiğiniz termostatik radyatör vanası konunuza detaylıca bakmaya çalıştım. Farklı marka tavsiye ettiğinizi söylemenize rağmen Danfoss'a ağırlık verdiğiniz ve tarafsızlığı pek de umursamadığınız çok ortada. Örnek olarak aşağıda 24 Aralık 2013 tarihli bir yazınızı kopyalıyorum. Siz gerçekten neye dayanarak ECA gibi bir firma hakkında bu şekilde konuşursunuz. Böyle yazıları netten ürün aldığınız yerlere yorum olarak yazabilirsiniz ancak.

"eca trv vanalar çok zorunlu hallerde,başka marka trv vana bulunmayacağı durumlarda tercih edilmelidir,radyatör boşta kalacağına ayarlanan derecede kapansın

danfoss ra 2000,sadece eca'ya göre değil bana göre bütün trv vanalar arasında en kalitelidir,avrupada danfoss ra 2000 kullanılıyor "

Ayrıca termostatı koridora koymak da ne demektir? Bunu herhangi bir üreticinin önerdiğini duydunuz mu?

Neyse, bence bu kadar net marka önermekten vazgeçin. Gaz sensörlü sizce rakiplerinden üstünse bunu da teknik anlamda anlatarak kanıtlayın. Tepki süresi bir TRV için en önemli kriter midir? Hangi koşullarda dezavantajları vardır? Dayanıklılıkta da diğer malzemelerden iyi midir?

Ben soruları sormuş olayım, siz cevaplarsınız.

Sayılarımla,

Hima


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @disintegration
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.