Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
722
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NVME Diskler hk
S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar.

120 GB Samsung EVO 850 kullanıyorum Windows diskim olarak, ayrıca oyunlar için 500GB EVO 860 ve yedek olarak 1TB Samsung HDD var. 120'lik SSD artık yetmediği için 250GB'lık bir Samsung EVO 970 NVME almak istiyorum. Sormak istediğim bir kaç şey olacak.

1- Anakartım Asus Z170 Gaming Pro. Evo 970 ile uyumlu olduğunu gördüm, doğrudur değil mi ??
2- NVME diskler ile boot olayının olmadığını ve normalden farklı olduğunu okudum, nasıl bir değişikliktir bu, çok mu komplikedir ? Yani eskiden olduğu gibi direk anakarta takıp USB'den windows kurma şansım var mı yoksa prosedürü farklı mıdır ?
3- Esas niyetim bu diske sıfırdan Windows kurmak, lakin o kadar ayar vs. var ki yıllardır yapılmış, hepsini sıfırdan yapmam 1 haftamı alacak. Şu an kullandığım diski komple buna klonlayıp format atmaksızın sadece Windows'u sıfırdan kurma ve eski ayarlar programlar vs. ile kullanma şansım var mıdır, yani sadece Windows'u yenilemek ?
4- NVME ile normal SSD'ler arasında gözle görülür bir fark mevcut mudur ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.



G
6 yıl
Teğmen

selam

1- selam evet uyumlu ancak bu m2 diski alırsan ve takarsan sata 1 girişi iptal oluyor yani orada bir disk takılı ise onun yerini değiştirmen gerekiyor anakartın kitabında yazıyor. diski takmadan önce bakarsın sen şanslısın benim anakartta 2 slotu iptal ediyor.

2- benim anladığım kadarı ile boot dediğin şöyle sen bu diski aldın önce takıcaksın sonra pc yi açınca bios unda disklerin olduğu bölümde aktif etme kısmı çıkar onu aktif edersin. çünkü sata 1 disable olacak bunu yapınca bu nedenle ayar gerekli sonra kaydedip çıkıyosun ve normal pc açılınca diski ya direk görür görmez ise disk yönetimine girersin orada ya karşına direk başlat diye çıkar
yada sen manuel başlatırsın.

3 diski üstteki gibi kurunca hazır çalışınca direk bildiğimiz yöntemle Windows u yüklersin onu kurarsın en iyisi her zaman temiz kurulumdur. bence hiç klon v.s ile uğraşma derim ama sen bilirsin. önemli dosyaları yedeklersin o kadar.

4- gözle görülür bir fark varmı biraz tartışılır. şimdi hem var hemde yok ne yapacağın belirliyor bunu mesela pc çok daha hızlı açılır, benchmark programlarında 3000 li hızlar görürsün, program açılış hızları etkilenir oda programlara göre değişir mesela internet ile bağlantı kuran programlarda bir fark oluşturmayabilir. mesela oyunlar da fark yok ssd neyse m2 de o kadar. ben birçok video izledim
mesela world of warcraft oyununda loading ekranı ssd ile aynı sürede neden çünkü 2 side dosyaları yüklüyor ancak serverdan gelen komutu bekliyor. gibi yani buna sen karar ver bende alıcaktım üstte konu bile var ama vazgeçtim iyice inceleyince birde ısınma durumu varmış ben hiç olmaz sanıyordum ama daha farklı bir teknoloji olduğu için ısınıyorlar şimdi oyun v.s derken elimde patlar veya çabuk deforme olur diye vazgeçtim.

sen karar ver zaten benim ssd hızlıydı ben kendime samsung 860 evo 250gb aldım windows diski + wow oyunu koydum hızlı zaten pc de hızlı açılıyor. o parayı farklı bir şeyle değerlendirmek istersen ona da harcayabilirsin. bence bu hızları daha etkin şekilde kullanacak işyerleri veya render v.s gibi program kullanan kişiler için daha faydalı ama gaming için sadece olsun diye alınabilir. yoksa ssd ile aynı şey.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.