Merhaba. Bilgisayarımı genelde fan sesini azaltmak için radeon chillde kullanıyorum. Fpsyi 60-144 arasına sınırlıyorum. Laptopta da aynı şeyi yapmak istiyorum ama nvidia control panelde böyle bir şey bulamadım. Nerede olabilir?
Radeon Chill'in güzel tarafı hem min FPS, hem de en yüksek FPS'ye sınır getiriyor olması, NVIDIA'da ise sadece FPS sınırı belirleme var. Bu tür yenilikler öncelikli olarak hep NVIDIA tarafından gelmiştir ama bazen AMD bunu daha iyi şekilde uygulayabiliyor. Mobil GPU sürücülerinde belki bu özelliği kaldırmış olabilirler, yine de emin değilim.
Örneğin GPU'ya ve Vram'e OC yapmak, UV ve fan devri ayarları yapmak gibi şeylerin hepsi AMD sürücü yazılımında mevcut. NVIDIA yazılımda çok iyi diyoruz ama bu kadar basit şeyleri, hala kontrol panel'e eklememiş olmaları çok ilginç bir durum. Bunları yapabilmek için, mutlaka MSI Afterburner kurmak gerekiyor.
Sağolun hocam, gerçekten de laptopu elime alınca bu nvidia yazılımının neresi daha iyi diye sordum kendime. Berbat bir arayüzü var ve fps sınırlama için her oyunda tek tek seçenek arayacağım şimdi. Ayrıca dediğiniz gibi bu chill tam sınırlamak da değil mesela oyunda hikayeye geçince isteğe göre 30 ya da 60 fpsye düşüp gpuyu rahatlatıyor. İlk fare klavye hareketinde de tekrar 144e çekiyor. Esas laptopta olması gereken bi özellik ama nvidiada yok. @trkocaer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 17 Şubat 2023; 11:2:23 >
Laptopta da aynı şeyi yapmak istiyorum ama nvidia control panelde böyle bir şey bulamadım. Nerede olabilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >