Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 2 mobil kullanıcı
30218
Cevap
767087
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (893. sayfa)
E
9 yıl
Binbaşı

Kart oc potansiyeli çok yok eskiden oc yapayım dedimi %50,40,30 artış saglanıyordu. Bu serilerde kartlar oc clock zaten aşagı yukarı oynuyor.2000 mhz görsende fps artışı iyi degil. Cw olmasında hepsi aynı. Bazıları baskı devresi kaliteli olanlar alın diyor. Fe modellerinin İyi digerlerini bilmiyorum.
Fe modeli oc için iyi sayılmaz fan da duyulur sese çıkıyosun. Kişin bişey olmaz ama:-))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanozgen -- 21 Ağustos 2016; 22:12:04 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Teğmen

herşey için teşekkürler arkadaşlar asus gtx 1070 oc alacağım galiba evga ftw ile kararsız kalmıştım ama asus'un mhz'si daha fazla duruyor ve daha serin gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yüzbaşı

En iyisi yaparsınız hocam bende aldım kartı, bende forumun sessiz takıpcılerdenim lakin su evga olayı cok garıp gelıyo yazık gunan o kadar para verıyoz alıyoz yok cw cıkdı yok kart restart attı bi daha geri yolla 1 ay kayıp zaman artı harcanan paralar peki niye 10+2 faz için bla bla değmez ben alımda kartı trden sorunsuz olsun varsın 10+2 faz ı olmasın şimdiden hayırlı olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HeroTeamm
P
9 yıl
Binbaşı

Beyler. Olmadı..

Tam oldu düzeldi diye düşünüyordum gta v girdim biraz hep gözüm pch de tabi.. 53 dereceleri falan gördü atmadı 2 ~3 el bf4 attım , sonunda çaktı restart ı Q-code AE de kaldı restarttan sonra açılmadı gücü kestim,

Restart atmaktan ziyada bu sefer sistem kilitlendi bi code da kodu hatırlamıyorum restart tusuna basıp bios a girdim 10 saniye falan geçmiştir 3,4 derece anca düşe rsıcaklıklar mobo 40 , pch 54 dü olmayacak sanırım bu kart ile..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Oyunda cw varsa gönder
Yoksa, ben senın anakartın sensorlerinden supelendim. Ekran kartından oldugunu sanmıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Yarbay

Hocam senin problem ne tam olarak ben kacirdim da



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
P
9 yıl
Binbaşı

restart , black screen olarak özetleye biliriz hocam , evganın RMA da hızlı sorun seçim olarak bile koymuşlar bunları restart ın altında black screen çıkıyor 2 sini birden veriyorsunuz RMA kaydında , yarında bir çözüm bulamazsam yollayacağım geri amazon a , evga yada yazdım anlattım durumu bakalım ne olacak


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canskru
P
9 yıl
Binbaşı

kartın manual fan ile %100 de çalışma ile ilgili bir fantazisi var sanırım ? 2,3 el attım autoda bırakmadım fanı şimdi bişey olmadı çok kafamı karıştırıyor net bişeyde vermiyorki elime ona göre karar vereyim ,

Birde görüntü ayarlarından windowsun okuma kolaylaştırıcımıydı bişey adını verdiği zoom u kapattım %125 di %100 e aldım ,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Sen kartatı başka bilgisayarda dene bulamadın. Bilgisayarla ugraşanlara götür. Test edin de oynasınlar baksınlar. 20tl kurtulurdun bu dertten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Binbaşı

Kuzey köprusune saçkurutma tutsana boşta kapatacakmı. Az da sen yuklen karta
Sıcak olsun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanozgen -- 22 Ağustos 2016; 6:02:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Binbaşı

Dj-blow alttaki gri 16lı pci express yuvasına takıp denemenizi onermişti. O slotta olduğunda chipsetin kafasına uflemez. Bu şekilde deneyebişir misiniz?




Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
F
9 yıl
Yarbay

Ets2 açılışında animasyonda ve CS Go dust 2 haritasında deneyin. GTA V 10-15dk kadar gidiyordu o yüzden denemek biraz zaman alıyor. Ets2 açılış animasyonu vsync vs kapalı şekilde iken 600fps ve üzerine çıktığı andan 15 saniye sonra garanti restart atıyordu. Köprüleri denedim, hatta saç kurutma makinası bile denedim. 6950 varken tık yok.

No Way hocam iyi güzel diyorsun da internette tonlarca sorun şikayeti var. Hepsi de yeni kartı taktıktan sonra şans eseri çıkacak değil ya(?!). Olabiliyor böyle şeyler. Babama pc toplarken anakartın lehimleri tam değildi, kondansatörler tam oturmamıştı, daha mağazadan çıkmadan kutuyu adamların önünde açıp baktım. Anında değişim yapıp yenisini verdiler. (vatan) Olabiliyor yani sorunlar. Evga en çok satan olunca sorun oranı düşük olsa bile sorun sayısı fazla oluyor. Bunu anlayışla karşılıyorum. Elbette kendi hatasından dolayı sorun yaşayanlar vardır ama ne kadardır? Cw varsa iade/değişim istemek tabi ki haktır. Kim ister ki czzzz sesi gelsin diye... Ama 9xx serisinden sorun çıkarma oranı olarak aşağı kalır bir seri değil. Aynı üretimde, aynı seri numaralı(üretim) 2 karttan birisinde hiç cw yokken birisi yeri göğü inletebiliyor. Ben 2 tane sc aldım, birinde cw daha az olsa da restart attıkları zaman ikisi de aynı cw sesi veriyordu. Demek ki kullanılan parçada, lehimlerde, bir şeyde hata var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
P
9 yıl
Binbaşı

Hocam dediğiniz gibi en alta takmak lazım bi altıda kurtarmıyo hem pch ye hem de ssd nin üstüne gelmekte,

bu seferde şöyle bir sorun olacak o soket x4 ~x8 arasıdır , x4 olamaz ya yok.. x4 veri yoluna m2 ssd bağlı aynı yolu kullanıyorlar ,

velhasıl bandwitdh düşük oldugu için zorlanmayacaktır birçok şey restart atmaz isede sağlıklı bir sonuç olacağını zannetmiyorum bunum , lakin dün gece zorladım zorladım hiç bişey yapmama ma rağmen reset atmadı kart. Amazona refund talebi açacaktım bugün. eee arıza nolduu ??

İlk taktığımdan beri var bios format çaktım banamısın demedi auto fanda bırakılmıyodu , auto fanda 1 el bf4 attım yüksek tick li , sonra %100 e sabitledim sanırım ve windows görüntü ayarlarından %125 yakınlaştırmayı %100 yaptım,

Normal fana aldım oynadım hiç bişey yok. Gpu 77 lere falan çıktı Pch 56 TIK YOK. Heaven bench attım. auto fan ile.. Gpu yine 70 lere geldi pch 54 lere TIK yok peş peşe attım , biraz kartı zorladım %120 power verdim +50~100 mhz , yok babam.. inatçı 173 falan yaptım daha o.c olmuyomus görüntü kesip kurtardı heaven çalışmayı durdurdu sadece , Slave bios a geçtim %130 verdim , 200 falan mhz dayadım görüntü kesti kurtardı yine bench e girerken , sonra ufak mhz verdim , auto da yine daha serin çalıştı 66 derece falan yok inat etti.

Öğlen bidaha deniyeceğim..


Bende ets2 yok hocam malesef onda deniyemem..

Kartı götürebileceğim başka biyer yok yakınlarda birinede emanet etmek istemiyorum , iade edip kafamın rahat etmesini tercih etmeyi düşnüyorum şuan bugun yok yarın var bi sonraki gün yok aha yine çıktı vs.. uğraşmak istemiyorum kim ister oyunun ortasında restart , blackscreen yemeyi. Arıza çıksada refund yapsam diyorum . oyy oyy. hevesimi kaçırdı taktığımdan beri bununla uğraşıyorum ya


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaptan666 , @dJ_bLoW @Firaristt
F
9 yıl
Yarbay

Ets2 1-2GB bir şey. Sorun değil derseniz bir indirip deneyin derim. Atitool da özellikle bobin-faz gibi şeyleri denemek için iyidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
P
9 yıl
Binbaşı

ets2 nin boyutu okadar düşükmüymüş bulur biyerden indiririm ozaman hocam , ati yide deniyeyim,

Gtx 1080 kullananlar , psu nun üstüne elini koyup sıcaklığın ne alemde oldugunu söyleyebilirmi acaba ? Psu sacı biraz sıcak.. %40 a kadar dı sanırım Watt çekinceye kadar fan ı dönmüyor Sürekli 40 derecede çalışa biliyor sanırım rm 850 ben hiç güç kaynağı üstünde durmamıştım ama yüksek frekans anahtarlama da bir problem varsa kart watt çekmeden frekans empedansı ile psu nun bobinleri zorlayıp ısıtıyor olabilir psu zaten sessiz çalışıp çalışmadığını anlayamadım fanın.. Acaba dedim psu mu kestiriyor sistemi.. Düşünmedim değil. Çok sıcaktı bi aralar ekran kartı backplate ı kadar olmasada tam olarak.. hissedilir bir sıcaklıktı,

Kart alacak olanlara.! Kardeşim takılma 8+2 10+2 faz'a. Al 4+1 GEÇ... Sağlam olsun temiz olsun overclock olmayan gpu yine olmuyor... Fazlar biraz boş iş çıktı.. %130 watt gömdük fazla çeksin diye oda pekbirşey değiştirmiyor takılmayın benim gibi böyle şeylere..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Firaristt
D
9 yıl
Yarbay

Merhaba,

kart en alt PCI-E slotuna girmeyecek gibi. alan müsait değil. orta kısıma takıp denermisiniz. kattın hangi hızda çalıştığı çok önemli değil. sadece restart sorunu yaşatacak mı merak ettim. Ortada bir sorun olduğu belli ama bunun karttan mı yoksa başka birşeyden mi olduğu hala net değil.

Şuan ne yaparsanız yapın sorun olmadığını belirtmişsiniz. sanırım format atıp temiz win 10 kurulumu yaptınız. Bu arada kart x4 x8 diye zorlanmayacak diyemezsiniz.. performans x16 slotuna göre biraz az kalabilsede kart zorlanır. maksimum gücünü yine verir.. denemenizde fayda var. yine PHC ısılarını kontrol edin.

birde ram leri çıkarıp yer değiştirin. M2 SSD yi çıkarıp yuvasına üfleyip yeniden takın. Sata kablolarını çıkarıp yeniden takın. SSD ve HDD girişlerini kontrol edin, gerekirse çıkarıp yeniden takın.

Anakarta bağlı olan tüm bileşenlerin bağlantılarını kontrol edin. VGA için bağlanan 8 pin girişleri kontrol edin.

PSU çok ısınıyr demişsiniz. bu normal değil. evet ısınır ama el yakacak kadar ısınması mümkün değil. eğer güç kesiliyor ve açılmıyorsa PSU da sorun olabilir.. bir internet cafe yada bilgisayarcı varsa yakınlarda kartı denemek için bir görüşün derim..

Kolay gelsin, sonuçları paylaşırsınız..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
P
9 yıl
Binbaşı

cafe falan hiç birşey yok hocam el yakacak kadar ısınmıyor hayır , ılıktan fazla ama elinizi rahatlıkla tutuyorsunuz ustunde , orta slota takmak ıstemıyorum çünki direk m2 nin üstüne gelecek m2 ssd yi yakabilir o sıcaklık ısı dayanımını hiç bilmiyorum hiç yoktan zarar görebilir windowsuda aksilik değilmi bu sefer m2 üstüne kurdum.

en alta evet sığmaya bilir , bios güncelledim anakartın birde okadar temiz windows kurulumu haricinde başka birşey yapmadım bios 15 gün önce falan çıkmış bidaha reset attıra bilirsem karta olmadı bir slot değişimi ve önerilerinizide denemeye çalışırım


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
F
9 yıl
Yarbay

Hocam sizde 690 vardı diye biliyorum hala sizde ise onu takıp bir deneyin. Daha fazla güç çeken bir kart sonuçta. Eğer psu ise belli olur o zaman. Bende psu kasa dışında boşta dururken ne kadar sıcak ise çalışırken de ondan azcık fazlası oluyor. Isınma falan olmuyor yani. Eğer ısınma varsa psu etken olabilir. Onu da fazla güç çeken bir kartla denemek makul bir yöntem bana kalırsa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
S
9 yıl
Yarbay

https://drive.google.com/file/d/0B16AVr7ycDPbZjVtakJFTmJmUmc/view?pref=2&pli=1

hocam yukarıdaki gibi bir şey yaparsanız ısınma sorunu kalmayacaktır. sata ve güç kablolarının da biraz daha arka kapağa yapıştırılması gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53
F
9 yıl
Yarbay

Ssd'ye değmez ise sorun olmaz. Flash bellekler 60-70 derecede rahatlıkla çalışabiliyor. Uzun süre kullanılmasını tavsiye etmesem de kısa süreli deneme için hiç sıkıntı olmaz.

Bua arada restart attığında kartın arka plakası ne durumda? Restart atana kadar ve attıktan sonra elle mümkünse bir kontrol edin. Çünkü kartın okuduğu tüm sıcaklıklar normal olduğu hatta serin olduğu halde restart attığında bendeki sc'lerin arkası eli yakacak kadar sıcaktı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Psycho53