Arkadaslar pc yi acinca ntldr eksik ctrl +alt+delete ye basarak yeni acilis yap dedi yaptim acilmadi sonra pc yi kapatip actim bilgisayar acildi bu hatayi daha once yasamis ve bilgisayarci cagirmak zorunda kalmistim ne yapmam gerekir hazir simdi bilgisayarim calisirken bir daha gormemek icin bu hatayi ???? cok tesekkurler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
• Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Disk Temizleme veya Başlat > Çalıştır > cleanmgr (yazacaksın) enter. Disk Temizleme ilgili bölüm için çalıştır, gerekli kutuları işaretle bu geçici dosyaları silecektir. • Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Disk Birleştiricisi veya Başlat > Çalıştır alanına dfrg.msc yaz ve enter. Karşına Disk Birleştiricisi gelecek. HDD'deki bütün bölümleri seçip birleştirmeyi deneyin.
Bilgisayarım > Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm > • Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle > ticki kaldır • Gizli dosya ve klasörleri göster > seç • Korunan işletim sistemi dosyalarını gize (önerilen) ticki kaldır - gelen uyarıyı (evet) onayla, Uygula, Tamam. • Bu işlemi eski haline getirmek için Varsayılanı Yükle seçiniz, Uygula, Tamam.
Böylece HDD'nizin ana bölümündeki NTLDR (sistem dosyası), NTDETECT.COM (MS-DOS Uygulaması) gibi gizli sistem dosyalarını görebilirsiniz. Disket sürücünüz varsa bir başlangıç disketi oluşturup bunları yedeklersiniz, NTLDR eksik hatasında bunları kopyalayarak bu hatadan kurtulmaya çalışabilirsiniz. Başlat > Çalıştır alanına C:NTDETECT.COM yaz ve enter. Bir faydası olamayabilir ama bir problem varsa uyarı ve hata ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
aynı dosyayı tekrar bırebır c de ana dızını kopyaladın mı calısır en basıtı bunu gordum senın ıcın herhangı wındows olmadan hddlerı gorebılecegın bı cd ornek winternals hiren 9,9 bunlarda d de herhangı bı yere ntrldr nın bı kopyasını alırsan sonra o hatayı werdıgınde dırek aynı yere kopyaladın mı sorunsuz calısır test ettım..
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.