DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Evet arkadaşlar bu sorundan muzdaribim. Bilgisayarı biraz kullanıyorum bilgisayar donuyor ve fandan daha hızlı çalışma sesi geliyor. Fanı üfürme cihazlarıyla (anladınız işte siz nedemek istediğimi) temizledim ama pek emin değilim. Bu olay bilgisayar tam açılmadan da oluyor misal start yapıyorum açılıyor daha siyah ekrandaki hdd şifresinde falan donuyor.
hd tune programını kuruğ bed sector taraması yaparmısın hdd bakalım sıkıntı varmı error scan bölümünden yapacaksınız bunu bir eleyelim sonra diğerlerine bakarız.
birader yaptım taramayı tam printscreen yapmıştım kayıt ediyordum tekrar dondu bilgisayar. bu arada sorun hdd ile alakalı diye düşünüyorum ben de. bilgisayara açılırken bilgisayardaki hdd ışığı yanıp sönüyordu hani işleniyor falan anlamında işte o duruyor normal yanar hala geliyor donduğunda. fandan da ses gelmeye başlıyor o sırada. şöyle de düşündüm işlemci çok ısınıyor pc kitleniyor diye ama o da düşük biraz. tarama sonuçlarını söyleyeyim unutmadan tarama sonucunda %0.6 hasarlı diyor. 3-4 tane kırmızı nokta çıktı yani hasarlı her nokta 30mb mış 4-5 nokta da ortalama 150mb falan yapar. bu bilgisayarı kilitleyecek seviyede midir ki hocam? lütfen yardımcı olun bana...
evet sıkıntınız hdd kaynaklı birtane dahi olsa donması için yeterlidir önemli bilgileriniz varmı hdd'de zorlada olsa yedekleyin eğer uğraşabilirm diyorsanız vaktiniz varsa 2-3 yol var bedsectörleri azaltacağınız yada tam yok edeceğiniz istemiyorsanız servise gönderin garantiliyse yeni hdd verirler.
bilgisayar baya eski ve türkiyede bu modelde bilgisayar resmi satışa sunulmamış. yeni hdd bulup halledebilirim de şuan o imkan yok her açıdan. bana bu azaltma yöntemlerinden bahsederseniz gerçekten memnun olurum. bu arada hdd 80gb zaten. full dolu hdd neredeyse anca 10gb falan boş alan zor vardır. şuan önemli bilgilerimi depolayacağım bir taşınabilir disk falan da yok. nasıl halledebilirim acaba artar mı bu gün geçtikçe damage?
evet arkadaşlar bad sector sorunu var hdd'de bunun dışında başka hatalarda olabilir ama şuan için tespit edilen bu. yardımı dokunan herkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.
başka fikri olan da söylemekten kaçınmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armonikjohn -- 12 Haziran 2012; 1:01:50 >
bilgisayarımın sistem özellikleri :http://d1206.hizliresim.com/y/c/7sss9.png
bu da core temp'den işlemci sıcaklığı:http://d1206.hizliresim.com/y/c/7sst2.png
her türlü sorunuza cevap verebilirim lütfen yardımcı olun bana arkadaşlar.
bilgisayarımın modeli ise toshiba portege m400.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.