Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlerle tarafımca yaptığım efsane NOCTUA NH D-15(3 Fanlı)incelememi paylaşacağım.İnceleme tarafımca yapılmış,fotoğraflar tarafımca çekilmiştir. Biliyorsunuzki Noctua Sessizlik,kalite ve üstün müşteri memnuniyeti ile bilinen Dünyaca ünlü bir markadır.3.fanı extra alındı.İncelememize başlayalım;
Kutulama şahane bir şekilde yapılmış.Koruyucu köpük ve sert kartonlar dikkat çekmekte.Aynı zamanda her içerik ürünü ayrı ayrı itina ile paketlenmiş. Kutu içeriğinde gereken herşey eklenmiş.İntel ve Amd montaj kiti.Noctua NT-H1 Termal 2 adet 15cm fanlar,Noctua NT-H1 Termal Macun,4 adet silikon vida,metal Noctua çıkartması,fan çoklayıcı kablo,rpm ses düşürücü adaptör ve montaj için gerekli tornavidasına kadar kutu içeriğe eklenerek herşey düşünülmüş.
Ürün U şeklinde tasarlanmış.İster tek, ister çift fanlı,istersenizde 3. fan alarak 3 fanlı olarak da kullanabilirisiniz.Izgaralar arası biraz daha ferah tutulmuş.Aynı zamanda fanlar 4pin olarak tasarlanmış.4 pin olması büyük avantaj olmuş.Tabi isterseniz manuel olarak da kullanabilirsiniz.15cm fanlar oldukça sessiz.
< Resime gitmek için tıklayın > ***Aynı zamanda burası çok önemli soğutucunun alt kısmı ram yuvaları için bölüm açılmış. soğutuculu ramlar vb... montaj sıkıntısı olmaması için.
Tam yükte değerler; i5 3570k.Test prime 95 ile yapıldı.işlemci voltajı 1,230 voltaj 4,5ghz Değerler süper 65-69 derece arası < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Kutulama şahane bir şekilde yapılmış.Koruyucu köpük ve sert kartonlar dikkat çekmekte.Aynı zamanda her içerik ürünü ayrı ayrı itina ile paketlenmiş.
Kutu içeriğinde gereken herşey eklenmiş.İntel ve Amd montaj kiti.Noctua NT-H1 Termal 2 adet 15cm fanlar,Noctua NT-H1 Termal Macun,4 adet silikon vida,metal Noctua çıkartması,fan çoklayıcı kablo,rpm ses düşürücü adaptör ve montaj için gerekli tornavidasına kadar kutu içeriğe eklenerek herşey düşünülmüş.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Ürün U şeklinde tasarlanmış.İster tek, ister çift fanlı,istersenizde 3. fan alarak 3 fanlı olarak da kullanabilirisiniz.Izgaralar arası biraz daha ferah tutulmuş.Aynı zamanda fanlar 4pin olarak tasarlanmış.4 pin olması büyük avantaj olmuş.Tabi isterseniz manuel olarak da kullanabilirsiniz.15cm fanlar oldukça sessiz.
< Resime gitmek için tıklayın >
***Aynı zamanda burası çok önemli soğutucunun alt kısmı ram yuvaları için bölüm açılmış. soğutuculu ramlar vb... montaj sıkıntısı olmaması için.
< Resime gitmek için tıklayın >
Ürünü ister intel ister amd sisteminize rahatlıkla extra hiçbir ürüne gerek kalmadan montajlayabilirsiniz.Tornavidasına kadar kutu içerinde mevcut.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
--- İNTEL İ5 3570k ve Stok Fan ----
Evet arkadaşlar şimdi gelelim asıl mevzuya.Testlerimize başlayalım.Ben sistemimde işlemci olarak İntel i5 3570k ve anakart olarak ise Asus Maximus gene V anakart kullanmaktayım.
-Stok fan ile boşta sıcaklık değerleri;
< Resime gitmek için tıklayın >
Boşta 37-41 derece arası.
--Stok fan yükte sıcaklıklar;
Stok fan ile 87 derecelere kadar ulaşıyor :(
< Resime gitmek için tıklayın >
---İNTEL İ5 3570K ve Asus Maximus Gene V(1.230 Voltaj ile 4.5GHZ o.c)
Boşta değerler;
Sıcaklıklar gayet iyi 36-38 derece arası
< Resime gitmek için tıklayın >
Tam yükte değerler;
i5 3570k.Test prime 95 ile yapıldı.işlemci voltajı 1,230 voltaj 4,5ghz
Değerler süper 65-69 derece arası
< Resime gitmek için tıklayın >
NOCTUA NF-A15
D15 ürünüme 3. fan olarak kullandığım üründür.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
NOCTUA NF-R8 REDUX-1800PWM
Kasama egzoz fan olarak kullanmak için aldım.Otomatik fan kontrolü için PWM özelliğine sahip bir fan.Yeni rengi ilede hoş bir ürün. 1800PWM sessiz kalite bir fan.Kutu içeriğinde fan ve 4 adet bağlantı vidası mevcuttur.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
NOCTUA NF-A8 ULN
Kasamda iki adet egzoz çıkışı mevcut.Diğer çıkış içinde Egzoz fan olarak aldım.Bu fan ULN model extra sessiz özelliğine sahip bir fandır. 1400 / 1100rpm hız ayarları ile çok sessiz bir fandır.Kutu içeriğinde herşey mevcut.Fan,Molex dönüştürücü,low noise adaptör,uzatma kablosu,4 adet montaj vidası ve 4 adette silikon vida mevcut.Gayet başarılı ve ultra sessiz bir fandır.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Evet arkadaşlar yukarıdaki testlerde görüldüğü üzere Noctua yine döktürmüş.Hava soğutmada yine kalitesini konuşturan Noctua D-15 dede gayet başarılı.3.fan ile daha da soğuk olmaktadır.Sıcaklıklardan görüldüğü üzere.
Noctua D-15 bizzat test eden bir forumdaşınız olarak ürünü sizlere tavsiye ederim.Hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür eder iyi forumlar dilerim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marins -- 5 Ekim 2015; 13:18:29 >