Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
636
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nano-Optonics Energy'den her arazi şartında gidebilen tekerlekli sandalye modeli
C
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi






Nano-Optonics Energy'den her arazi şartında gidebilen tekerlekli sandalye modeli



 

Herhangi bir nedenden dolayı tekerlek sandalye kullanmak zorunda kalan kişiler için bazı arazi koşullarında ya da normal şehirlerde bile hareket etmek oldukça zordur. Bu amaçla geliştirilmiş bir elektrikli tekerlekli sandalye modeli, farklı arazi koşullarında rahat ilerlemek için özel olarak geliştirilmiş durumda.

 

Japonya merkezli "Nano-Optonics Energy" teknoloji firması tarafından geliştirilmiş ve Unimo ismine sahip olan elektrikli tekerlekli sandalye modeli, öncelikle oldukça şık ve firma tarafından söylendiğine göre konforlu bir yapıya sahip. Normal bir koltuk görünümünde olmasına rağmen altında yer alan iki adet palet ve iki adet 400W DC motor ile saatte 6 km hıza çıkabilen, standart elektrikli sandalye modelleri gibi joystick ile kontrol edilebilen ve kum ya da çakıl taşları gibi zor alanlar üzerinde rahatça gidebilen tekerlekli sandalye modeli, olduğu yerde 360° dönebilmesi yanında, bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde 15cm'lik merdiven basamaklarına tırmanabiliyor ya da bu basamaklardan aşağıya inebiliyor.

 

Üzerinde yer alan sistem sayesinde koltuğun açısının otomatik olarak değiştirilebildiği sandalye, koltuğun ve yolun eğimini sensörleri ile sürekli olarak takip ederek gerekirse sandalyeyi durduruyor ve tehlikeli durumları önlüyor. 1000x695x880mm boyutlara ve 100kg civarında bir ağırlığa sahip olan Unimo'nun dahili lityum demir fosfat bataryası, 5.5 saatte tam şarj olduktan sonra 20KM boyunca gidebiliyor. Gelişmiş şehirlerde bile yolların çok düzgün olmadığı ya da elektrikli sandalyesi ile daha farklı alanlarda bulunmak isteyen kişiler için oldukça faydalı özelliklere sahip olan Unimo'nun şimdilik satış fiyatı ya da çıkış tarihi belli olmasa da, firmanın daha kompakt ve daha uzun mesafe kat edebilen modeller üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

 


 Haberi Portalda Gör

K
11 yıl
Yarbay

İyiymiş



Y
11 yıl
Yarbay

İsmi Unimog'u anımsatıyor.




K
11 yıl
Yarbay

Bunun neresi her arazi şartında gidecek. İncecik lastik palet ve yere çok yakın tekerlekler. Toprakta çamurda anında kalır. Bizim kaldırımlar ve yollarımızda mümkün değil bunun gitmesi.




A
11 yıl
Çavuş

tam bizim ülkemize göre özellikle engellilerin çıkması için yapılan kaldırım rampalarına araç park eden ö.üzlerin olduğu bir ortamda şart



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

100k fazla ve bana kapa geldi apartmanda yaşayanlar göre değil.Kapalı bir yapıda olsa araç olarak kullanılabilir evde kullanıma uygun görünmüyor kapının önünde duracak cinsten.




J
11 yıl
Yarbay

20km yol yapıyormuş. Gayet iyi düşünülmüş.




G
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: aykut52

tam bizim ülkemize göre özellikle engellilerin çıkması için yapılan kaldırım rampalarına araç park eden ö.üzlerin olduğu bir ortamda şart

+1 fakat İstanbul da bu araç bile fayda etmez.en basitinden gittiğim internet kafede basamaklar yüksekti.denetimciler engelliler için birşey yapın demiş.onlarda göstermelik birşey koydular kaldırdılar.İstanbul da normal biri bile zor yürürken engelli olanlar hiç yürüyemez.araçlarını rastgele bırakanlara bende sinir oluyorum ama elden birşey gelmez.görgüsüzlük parayla değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Engelli kardeşlerimiz için güzel bir haber



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.