Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
85
Cevap
5380
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu (2021) (4. sayfa)
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kesinlikle bende. Zamanım olduğu zaman novellerini okuyacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
A
2 yıl
Teğmen

2.sezonun sonuna geldim. Baya iyiydi son iki üç bölüm. İsekai animeleri arasında Overlord'u geçti sanırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet. Kalite olarak kesinlikle overlordun üstünde. Ama overlord benim içim her zaman birinci :)))


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anormal zirve
D
2 yıl
Yarbay

Ben animeyi beğendiğim için mangasını da okudum. Şu an mangada güncelim. Araştırdığım kadarıyla seri mangayı değil noveli esas alıyor. Manga ile novel arasında da ana gidişat aynı olsa da ufak farklar oluyormuş. Noveli bitirdiğiniz için sormak istiyorum


Şu an mangada en son Rudeus'un cinsellik ile ilgili olan sorunu çözüldü ve Sylphy ile evleneceği söyledi. Açıkçası bu okul arcı bir tık sıkıcı geçti. Geçiş arcı olduğunu tahmin ettiğim için çok problem etmedim. Bundan sonrasıyla ilgili spoiler istiyorum sizden. Bundan sonra ne olacak ? Hikaye nereye gidecek ? Anlatırsanız sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
O
2 yıl
Yarbay

Overlord animesi hiçbir zaman romanlarının seviyesine yaklaşamadı. Madhouse çöküş dönemine denk geldi Overlord. Death Note, Hunter x Hunter, One Punch Man gibi bir çok efsane anime yapmış bir stüdyonun bu hale düşmesi yazık.

Yoksa şu anda en yüksek puanlı isekai noveli olarak Overlord 3. sırada 8.66 puan ile. (1. Re:Zero 8.79, 2. Mushoku Tensei 8.68)

Overlord yazarı tabi anime adaptasyonlarına sıcak bakmadığı ve hiç yardımcı olmamasının da etkisi var. Yakın zamandan örnek veriyim mesela romanda bile belirsiz bir şey olduğunda gidip Re:Zero'nun yazarı Tappei Nagatsuki nasıl yapmalıyız diye soruyorlardı ve Tappei'de yardım ediyordu çünkü animenin başında o olmasa bile onun eserinin bir adaptasyonu. Çoğu yazar böyle yardımcı değil bazıları kendi eserlerinin adaptasyonlarını sallamıyor bile aynı şekilde Konosuba yazarı bile anime adaptasyonuna sıcak bakmadığını söylemişti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 23 Aralık 2021; 22:16:5 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Anormal zirve
K
2 yıl
Yarbay

Manga çok daha ciddiyetsiz, aradaki ana fark o.

Spoilera gelince:

Okul arcı çok az daha monoton devam edecek. Asıl amacı karakterleri tanıtmak çünkü. Bu noktadan sonra tam 1 kitap kadar.
Mushoku Tenseinin asıl hikayesi sonra başlıyor.
Spoiler vermek istemiyorum, senden de ricam spoiler okuma. Isekai’ı geçtim light novel tarihinin en iyi kitap serisi olabilir Mushoku Tensei.
Ama kısaca hypelamak için:
Mushoku Tensei’nin hikayesinin 90 derece viraja girdiği noktalara turning point deniyor. Bunların ilki ışınlanma, ikincisi Orstedle karşılaşma. 3. turning point mangadan devam edersek gelecek kitabın en sonunda. O zaman hikaye hızlanıyor, bir sonraki kitapta 4. turning pointle beraber en iyi noktasına ulaşıyor bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @D.
D
2 yıl
Yarbay

Valla ucundan da olsa spoiler aldım sonrası için Teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
A
2 yıl
Teğmen

Benim içinde öyle onunda 4.sezonu geliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ainz Ooal Gown
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Aynen bu sefer beklentim çok yüksek. Bir an önce çıksa da izlesek keşke.




Bu mesajda bahsedilenler: @Anormal zirve
B
2 yıl
Binbaşı

7ci bölümü bitirdim. hikaye ilerlememe başladı. sanırım kapışmalar filan gelmeyecek. Ne yapmalıyım sizce


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
2 yıl
Yarbay

Neyi sorduğunu anlamadım? Ne zaman herkes birbirine giricek ve gezegenleri birbirine fırlatacak diye soruyorsan bunun için shounen animeleri izleyebilirsin yani bu animenin öyle bir hedefi yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 27 Ocak 2022; 23:56:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blizzard Days
D
2 yıl
Yarbay

K
2 yıl
Yarbay

YES YES YES




Bu mesajda bahsedilenler: @D.
D
2 yıl
Yarbay

K
2 yıl
Çavuş

İlk sezonun derli toplu bir versiyon çıksın, baştan izleyeceğim. Özellikle bazı sahneler eksik geliyor bana bluray versiyonu tekrar izlenmeli bence.



Z
2 yıl
Yarbay

İzlediğim ilk isekai anime oldu. Başta bir kaç bölüm izler bırakırım gibi düşündüm ama sonuna kadar sıkılmadan izledim. İlk bölümlerde Rudeus'un sapıklığı üzerine gidecek sandım ama birkaç bölüm sonra o kafadan çıktılar Rudeus'un maceralarına döndü ve her bölüm keyifliydi, yer yer eğlenceli yer yer duygusal beğendim açıkçası. Yorumları okuduğumda Ecchi üzerinden çok eleştirildiğini görünce hardcore yetişkin içerik var sandım ilk bölümler dışında ecchi yok hatta ecchi olarak geçmeyen birçok animede daha fazla yetişkin içerik mevcut. Ecchi eleştirilerini çok saçma buldum kaldı ki mc sapık zaten. Mal puanı tartışılır ama benden 7.5/10 alır. 2. sezonu merakla bekliyorum

Studio Bind'in ilk animesi sanırım iyi iş çıkarmışlar animasyon kalitesi iyidi bence sırıtan hiçbir sahne olmadı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
2 yıl
Yarbay

Ecchi diye eleştirilen kısmı ana karakterin pedo olması. Hatta animede kesilen kısım bunu evden "gizli kamera koyup reşit olmayan yeğenine mastürbasyon" yaptığı için atıyorlar. Tüm eserin odak noktası ana karakterin hayallerine kavuşması yani tam onluk bir dünyaya geliyor. Hemen boş durmuyor 40 yaşındaki aklıyla, beyni yeterince gelişmemiş küçük kız çocuklarına sapıklık yapıp (hatta elleyip) manipüle etmeye başlıyor.

Eleştirilen noktası ecchi veya karakterin sapık olması değil karakterin pedo olması ve eserin bunu meşrulaştırıp hiçbir şekilde cezalandırmayıp aksine ödüllendirme mentalitesine sahip olması.

Aynı şekilde bundan dolayı fanboy mekanizması olarak bunun bir "Redemption" hikayesi olduğunu, ana karakterin kendini düzeltmesi üzerine mükemmel bir hikaye sanma gibi bir yanılgının içine düşüyorlar. Alakası bile yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 17 Ağustos 2022; 4:0:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zhongli
A
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi


Hatta animede kesilen kısım bunu evden "gizli kamera koyup reşit olmayan yeğenine mastürbasyon" yaptığı için atıyorlar.
Bu kısım novelde var mı hocam ilk defa duydum vallahi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Okeanix
Z
2 yıl
Yarbay

Ben görsel açıdan bahsetmiştim dediğiniz gibi düşünürsek haksız sayılmazsınız. Ben izlerken karakterin bu evrende küçük olmasından ötürü görmezden geldim fakat dediğiniz gibi fiziksel olarak çocuk olsa da zihinsel olarak +40 yaşında. Hxh izlerken Hisoka'dan çok rahatsız olmuştum hatta hala pedo mu değil mi tartışmaları devam ediyor ancak bu animede biraz daha gözardı edebildim, aslında sadece Roxy yada +18 karakterler üzerinden mc'nin sapıklığını gösterseler hiç tartışma olmazdı ama Sylphiette, Eris gibi underage karakterlere de bezner şekilde yaklaşması pedo eleştirilerini haklı kılıyor bir noktada.




Bu mesajda bahsedilenler: @Okeanix
L
11 ay
Yüzbaşı

2 Temmuz'da geliyor.


https://www.youtube.com/watch?v=mX4KwYYqEhI





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawsford27 -- 26 Mayıs 2023; 15:56:47 >