Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
363
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mühendislik kariyeri yapmak vs. doktor olup 100k maaş almak
D
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Mühendislik kariyeri yapmak insanın ömründen ömür götürüyor ve mezun olduktan sonra 6 sene içinde doktorlar kadar yüksek maaşlar almak üstelik bunu devlet tarafından ölene kadar almak mümkün değil. Mühendisliği bitirince özel sektörde kölelik yapıp 3 kuruş maaş için iğrenç bir rekabet ortamında çirkinleşmektense tıp fakültesine girip 6 sene okumak daha mantıklı geliyor bazen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 ay
Er

Tabi o çirkin ortama girebilecek miyiz o bile belli değil kölelik yapmak için bile kendini deli gibi geliştirmen gerekiyor iş bulunabileceği de kesin değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 ay
Teğmen

Hey, hey
Bir cümle ile tüm olayı çözmüş, her şey bu kadarmış gibi konuşmayalım.
Her mühendis köle gibi, çirkin bir ortamda, düşük maaşa çalışmıyor. Hayır.


Tıp çok ayrı bir yol. Yolun başından yol ayrımına giriyorsun, başka yöne doğru bir yolculuk.
Bu karşılaştırma işi bu sebepten bana "saçma" geliyor.
Aldığın maaş kriterlerden biri olabilir. Bir ve tek olamaz.
Ki + olarak, doktorların çalışma ortamı çok mu süper?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 20 Mayıs 2024; 15:48:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Er

Hocam mühendislikte sadece iş bulabilmek için çekilen stres bile insanı öldürüyor. Çok fazla rekabet var ve gerçekten çirkin bir atmosfer var mühendislikte. Benim derslere karşı, mühendisliğe karşı hiçbir sevgisizliğim yok çünkü mühendisliğin kendisini çok seviyorum ama iş hayatta kalmak olunca her şey o kadar çirkinleşiyor ki bundan nefret ediyorum. Okulda bile resmen öğrencileri kendi aralarında kışkırtıyorlar fakültede herkes birbirinden nefret ediyor. Tıp eğitimi mühendislikten çok daha zor olabilir ama işin bahsettiğim noktalarını göz önünde bulundurunca tıp alanında ilerlemek çok daha kolay geliyor bana. Zaten tıpçılara bakıyorum hepsi birbirini destekliyor çünkü aralarında rekabet çok az, hepsi diplomayı alınca hayatta tutunacaklar.

Mühendislikte okulu okumak hiçbir anlam ifade etmiyor bir işi yapabilecek insan olmuyorsun sadece mühendis oluyorsun ki bu da bir eğitim düzeyini simgeliyor belli başlı becerileri elde ettiğini senin "mühendis" olduğunu gösteriyor işte. Mühendissin diye kimse sana para vermek zorunda değil. Aldığın eğitime kimsenin ihtiyacı yok, senin iş yapabildiğini göstermen ve birilerine para kazandırabileceğini kanıtlaman gerekiyor. Tüm bunlar da rekabeti inanılmaz artırıyor ve işleri çok çirkin noktalara sürüklüyor. Ayağını kaydırmak isteyen, sen değerli eğitimli biri olsan bile senden daha beceriksiz ama atılgan ağzı laf yapan tiplerin seni ezip geçmesi vs. bir ton şey var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YaralıPanda
I
2 ay
Yüzbaşı

Şimdi size bir yol önereceğim. Taşra bile olsa bir tıp kazanıyorsunuz, ayriyetten de yazılım öğreniyorsunuz. Tıptan mezun olunca da tus’a girip aile hekimliğini tercih ediyorsunuz. Sakin bir yere atanıp hem doktorluk hem de yazılımcılık yapıyorsunuz. 150k doktorluktan 100k yazılımcılıktan gelse güzel para. AI hangisini bitirirse diğerlerine focuslanırsınız. Yazılımcı doktor diye sosyal medya açıp oradan da gelir elde edebilirsiniz.



I
2 ay
Yüzbaşı

Forumda odtü makine mezunu biri iş bulamadığını söyledi. 3’e yakın ortalama ile bitirmiş. Tıpa sıralama yetiyorsa kesinlikle geç.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @makinabey
M
2 ay
Er

Şaşırmam hocam. Benim sonum da öyle olacak biliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Infernix
M
2 ay
Er

Yüksek ortalamanın iş hayatında hiçbir anlamı yok mezun olan herkes aynı dersleri vererek mezun oluyor veremese zaten diplomayı alamaz. Kimse sana termodinamikte şu üniteye zamanında adam akıllı çalıştın mı diye sormayacak saçmalık. Hocaların kendisi diyor isterseniz 4 ortalamayla mezun olun hiçbir anlamı yok diye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 ay
Teğmen

Çok fazla genelleme var. Bu ve benzeri konuları görüp, okuyup, etkilenen kullanıcılara üzülürüm.

Herkesin tecrübesi farklı. İş bulabilmek için elini oynatmayan, ilan kendisine gelenler de var.
Tıp öğrencileri, doktorlar arasında zor zamanlar geçirenler de gayet var.
"grass looks greener on the other side"

Bizim bölüm öğrencileri arasında "nefret" olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar yardımlaşma olduğu kişinin kendi değerlendirmesine kalmış, bence ok.

Okulu okumak bir anlam ifade ediyor. Öğrendiklerim doğrudan işime yaramasa dahi altyapı oluşturmaya yetti. Devamı için staj var.
Yaptığım staj ve üzerine bu yaz yapacağım staj ile de çalışmak istediğim alan konusunda kendimi tatmin eden bir seviyeye geleceğimi düşünüyorum.

Sonraki cümlelerde haklılık payın var ama tüm olay bakış açısı, seçilen kelimeler, anlatım tarzında bitiyor. Bu kadar negatif enerji fazla.
"Beceriksiz ama ağzı laf yapan kişiler" var, evet. Fakat seni ezip geçemez.
Mülakat öncesi CV aşamasını geçmek biraz şans, biraz taktik. Orada da kendin akıllı olup başarılı bir CV hazırlayacaksın. Referans varsa alacaksın, isteyeceksin.
Sonrası, teknik mülakatta yetkinlikleri ölçüyorlar. Benim CV'de ne yazıyorsa, neredeyse hepsi hakkında soru sordular.
Yetersiz gördükleri kişiyi almazlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @makinabey
G
2 ay
Teğmen

AI ikisini de bitirince gelen pişmanlık hissi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 ay
Onbaşı

İyi bir mühendislik fakültesi mezunu hayata daha erken atılır nispeten genç yaşlarını daha iyi yaşar yurtdışı imkanı olur. Tıp fakültesinden eğitim çok uzun uzmanlık vesaire derken ortalama 15 seneye yaklaşıyorsun. Gençlik yılların leş gibi yerlerde geçer ama 40-45 yaşında güzel paralar kazanmaya başlarsın ama mühendislik mezunu da o yaşlarda tecrübeli olur aşağı yukarı doktor refahını yakalayabilirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Onbaşı

Bu arada yazdığın çoğu şey tıp fakültesinde de var bence çok yanlı bakıyorsun mesela yazmışsın ki "doktorlar hepsini birbirini destekliyor." Sen hiç asistanla falan konuştun mu üstündekiler işlerini hep asistanlara yaptırır böyle gelmiş böyle gider derler. Doktorlar Eylem yaptığında bile aman başım yanar diye eyleme katılmayan doktor dolu. Pozitif ve negatif kısımlarını doğru değerlendiremedigini düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 ay
Yüzbaşı

doktor da 4-5 sene asistanlık yapıyor az değil ki.



K
2 ay
Yüzbaşı

tıpta hayata geç atılma olayı dogru kesınlıkle ama asistan zaten hastanede calısıp maaş alıyor o yuzden 6yılın sonunda hayata atılmış oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Son_Troll_Bükücü
S
2 ay
Onbaşı

Kanki doğu görevi vs vs çok uzun bir eğitim ders süreci. Sen nabiyon karakurum biz de YKS kasiyoz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Karakurum07
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.