Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
12318
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Muhabbet kuşu kıskanır mı ?
M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

2 tane muhabbet kuşum var.
İlki 2-3 hafta önce evime dışarıdan kaçıp geldi. 1 yaşından büyük olduğunu tahmin ediyorum dişi. 3 gün sonra yalnız kalmasın ve üzerindeki şoku atlatması için ona arkadaş olarak 4-5 aylık erkek bir muhabbet kuşu daha aldım.
Erkek muhabbet kuşu dişiye çok üstüne gidiyor, bildiğin asılıyor :D dişi yüz vermiyor arada öpüşüyorlar (Belkide bana öyle geliyor. Öpüşmenin muhabbet kuşlarındaki anlamını bilmiyorum.)
Bugün (kuşları aldıktan 2-3 hafta sonra) dişiyi elime aldım. Erkek başladı ötmeye biraz güzel güzel ötüyor sonra çığırır gibi ses çıkarıyordu. Bunun sebebi kıskançlık mı ? Kıskançlık ise dişiyi sevdiğim için mi yoksa dişiyi korumak için mi ? Korumacı olduğu için midir sizce ? Erkeğin hoşuna gitmeyince dişiyi kafese geri soktum. Erkek kızgın sesler çıkarmayı bıraktı güzel güzel ötmeye başladı ve dişiye asılıyor bildiğin :D ama dişi bu sefer istemediğini belli ediyor hiç olmazsa ses tonuyla sanırsam çok kötü çığırıyor :D



M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Şimdi dişi çığırıyor diye erkeği kafesten aldım. Bu sefer dişi erkeği çağırmaya başladı -_-
nazmı yapıyor bu dişi yoksa benim anlamadığım birşey mi var ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen

birbirlerine kur yapıyorlardır eğer kuslar özellikle dişi erkege vurmuyorsa ayırmayın kusları hep birlikte kalsınlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

arada vuruyor ama öyle çok saldırgan birşey değil.
Dişiyi yakalıcam diyelim kafesin içinde kaçıyor. Erkeğin yanından geçerken erkek ona gagasıyal vuruyor uzaklaştırıyor :D:D:D ama erkek hareket etmiyor rahatına bakıyor



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.