Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
547
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Msi notebook donma ve lag sorunu
B
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Yaklaşık 1 yıl önce aldığım MSİ GP62M 7RD-619TR özellikleri:

- İşlemci: i5-7300HQ (6 MB önbellek ve 3.50 GHz)
- RAM: 1x8 gb DDR4 2400 MHz(Max 32 GB)
- HDD: 1 TB 7200 RPM
- SSD: Yok
- Dahili Ekran Kartı: Intel HD Graphics 630
- Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 ( 2 GB GDDR5)
- İşletim Sistemi: Windows 10 Home

olan bilgisayarımı yaklaşık bir ay önce yavaşlık ısınma,seslerin bir anda bilgisayarla beraber donması,ani fps kayıpları gibi sebeplerden dolayı servise yolladım.Servisten ısınmaya yönelik fanlar değiştirilerek,seslerin kasması ve ani fps dropları içinse format atılarak geri yollandı.Ram ve harddisk testlerinde sorun çıkmadığı söylendi.Ürün elime geçtiğinde test etmek amaçlı oyunları indirip kurduğumda aynı sorunların devam ettiğini farkettim.Aynı sorunların ustune en basitinden performans gerektirmeyen bir oyunda bile bazen tuşlarda gecikmeler eklendi.Örneğin spotify uygulamasında ses kısıp acarken bile ses kıstıktan yaklaşık 5sn sonra sesi kısması gibi değişik sorunlar ortaya çıktı.Bu sorunların kaynağı ne olabilir bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
(aynı zamanda arkada uygulama açık değilken baslat menusunun cıkma efektınde bıle gecikme,chrome acılırken once bembeyaz bı ekranda bekleme gibi cok net olmaması gereken ve daha önce olmayan sorunlar mevcut.Servisin tek tavsıyesi ssd almak ama ssd yokken bile böyle sorunlar yoktu)



O
6 yıl
Yarbay

ilk olarak pil modunun performansta olduğundan emin olun. daha sonrasında boşta ve yükte olmak üzere sıcaklık değerlerini atabilir misiniz. fan değişimi yapılmış ben oradan işkillendim şimdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

Bende msi leptop kullanıyorum gtx970 li model var.

Pc yi ilk aldığımda ( sıfır aldım) çok büyük beklentim vardı.



Steamdan yüksek grafik isteyen oyunları indirdim. Neyse 1-2gün oynadım ful ultra olarak. Sonra pc kafayı yeni o kombinasyon dağıldı. 75-82 derece oluyor kasmaya başlıyor. Elim yanıyor. Fan seside bağırıyor. Çok sinirlenmiştim. Neyse dragon gaming center dan eco moda aldım. Aynı fps performans 65 derece civarı oynatıyor. Bide pc %50 pil altına düşse prize bağlı olsa bile işlemci hızını minimum yapıyor. 3.6ghz çalışacağına 1in altına düşüyor.



Artık ne oynarsam 70dereceden inmiyordu. Boşta 50 derece felan kafayı yemek üzereydim. Normal bir bilgisayarcıya gittim. Komple bakım istedim. Temizlik macun yenileme vs.



Şuanda acayip şekilde max 55-60 derece oluyor en iyi oyunlarda. Boşta 30 derece.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Pil modu performansta güce bağlıyken.Yükte gpu:67 cpu:76 dereceye çıktı.Boşta gpu:42 cpu:48 dereceyi görüyor.Servisten geldikten sonra ısı ciddi anlamda düştü fanların net çalıştığını farkedebildim.Yaz aylarında çok daha yüksek ısılar görüyodum oyun sırasında zorlamama rağmen en fazla o kadar cıkabildi.Isıdan kaynaklı bi performans kaybı olduğunu düşünmüyorum çünkü düşük performans ve ısı yaratmayan bi işlemde bile sesler bi anda kasabiliyo ve takılma olabiliyo.Sorun bana göre anlık yüklenmelerden kaynaklanıyo ama aslında bunların sorun olmaması gerekiyo ses açarken donması gibi ve az once ısıyı ölçmek için bir iki el pubg girdim sonrasında ısıyı buraya yazmak için chrome'a döndüğümde sekme bile değiştiremiyordum bilgisayar yine kilit oldu kapatmak zorunda kaldım.Sorun oyun kapansa bile devam ediyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @oguz298
B
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Sorun tam olarak ısınma değil bende sanırsam tam anlamıyla aralıklı olarak droplar yaşıyorum.En can sıkıcısı ses çıkışı sırasında bir anda donmalar yapması ve dayanılmaz bir ses çıkarması ve bunu kulaklığa geçiş veya yeni bir ses çıkarken çok basit işlemlerde bile yapması.Isı 40-50 arasında olsa bile bu donmalar olabiliyor yani sorunum pek ısı gibi değil, sizde olan genel kombinasyon kaybı gibi ama eco moda ya da sport mod farketmiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Coastr
K
6 yıl
Teğmen

Hocam bu konularda pek bilgili değilim ama aklıma BIOS ta sorun olabileceği geldi. Önce BIOS tan ayarları sıfırlayın ardından güncel değilse BIOS güncellemesi yapın. Nasıl yapılacağı hakkında internette çok video var. Bilgisayarın modeline göre ilgili dosyayı MSI'ın global sitesinden bulabilirsiniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Servise yollamadan önce böyle bi sorundan olabiliceğini düşünüp güncellemiştim.Serviste format atılıcagını söylemek için aradıklarında bios güncellemesinede bakmalarını söylemiştim büyük bi ihtimalle güncellediler diye bakmadım hiç.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kozmonot.
B
6 yıl
Er
Konu Sahibi

10 dakika önce servisle konuştum ve sorunumu belirttim.Bana testlerde donanımsal ve yazılımsal bir sorun olmadığını sadece fanlarda sorun olduğunu onların değiştirildiğini belirtti ben de sorunun hala devam ettiğini sorunun ısı olmadığını ve ne olabiliceğini sordum.Bana yine ssd almanız gerekiyo önerisinde bulundular.Tekrar tekrar hard disk testten geçtiğini siz söylediniz,bilgisayarın ilk zamanlarında da böyle bir sorunum yoktu yani sorun ssd alıp almamam değil sorun bi sıkıntının olması ve yardımcı olmamanız dememe rağmen bana sabit bir tutumla testlerde sorun gözükmedi yavaşlık ve donmalar için ssd alabilirsiniz dendi.Bu konuda ne yapablirim an yardımcı olabilirmisiniz.Servis çok sabit bir tutum sergiliyor ve yardımcı olmuyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.