Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
345
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Msi ge60 Batarya Kullanımı
D
12 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Herkesin yeni bir bilgisayar aldıktan sonra üzerinde titrediği konu olan batarya kullanımı hakkındaki kafasına takılan soruları kendi tecrübelerimiz ve bilgilerimizle ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olması amacıyla böyle bir konu açmış bulunuyorum.
Hadi hayırlı uğurlu olsun :)

1- Batarya laptopa takılıyken aynı zamanda da fişe takılı olursa ve böyle örn: 4-5 saat günlük kullanımla bilgisayarın donanımlarında bir sorun yaratır mı?

- Bir yerde okuduğuma göre msi'yın bu konu hakkında bataryayı %98'e kadar şarj edip sonra elektrik akımını batarya üzerinden laptopa aktarması yönünde. Yani bir sorun olmuyormuş.

2- Batarya laptopa takılı değilken direkt fişe takılıysa bu ileride donanımsal olarak laptopta sorun çıkartır mı?

- Yine bir arkadaş duyumuma göre anakartta sıkıntı çıkarabiliyormuş. Tabii ne kadar doğru bilemiyorum.

3- Batarya kalibrasyonu olayı; yeni alınan laptopa hemen uygulanmalı mı yoksa 3 ay geçmesini bekleyip sonra mı uygulanmalı? Faydası oluyor mu batarya ömründe?

- Ben daha bu konuyu denemediğim için yorumları sizlere bırakıyorum.

Evet arkadaşlar gelen yorumlar eşliğinde genel olan düşünceleri soruların altlarına editliycem. Varsa başka bir soru onu da editleyelim. Teşekkürler :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.