Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1085
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mosfet sorunu
E
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Resimdeki devre 24V 2A ısı ayarlı havya devresi . Ben devreyi yaptım herhangi bir sorun yok gayet düzgün çalışmakta fakat devrede irlu024n kullanılmış ben bu parçayı bir türlü bulamadım, datasheet'ine baktığımda irlr024n de oluyormuş onu da bulamadım . Bu parçanın muadilini(eşdeğerini) bilen var mı?
Datasheetinde power mosfet olarak geçmekte. Bir diğer sorunumda 24V 2A lik trafoya 28YTL istiyorlar ben de eski kullanılmayan bir laptop adaptörü bağladım o da 15V 3A civarı herhangi bir sorun yaratır mı? Hemen hemen watt olarak benzer ama ısı daha çabuk değişirse bir sorun çıkartır mı bilmiyorum çünkü tam olarak devreyi deneyemedim.



N
14 yıl
Yarbay

gerilimin ve amper değerleri uygun herhangi bir n-kanal mosfet kullanabilirsiniz. çok kritik bir eleman değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Peki o gerilim ve ampere uygun bir mosfet'i nasıl seçebilirim parçanın ismini nasıl bulucam ? Elektronikçiye gidip n-kanallı mosfet ver deyince bana parça ismi verirsen bakalım diyor onların da cok bilgisi yok . yardımcı olursan sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl
Yarbay

IRFZ34,IRFZ46,IRFZ44,IRF540 bunlar uyar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.