Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1511
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Microsoft Türkiye ile Görüştük: 19 TL’ye Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!
D
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Microsoft türkiye distribütör satış şefi koray yüksel, firmanın satışa sunduğu ürünlerde çok net standartlarının olduğunu belirtti; microsoft’un lisanslama usulleri dışında herhangi bir yöntemin geçerli olmadığını açıkladı. internette son derece ucuza satın alınan microsoft ürün anahtarları da geçerli olmayan yöntemlere dahil.

microsoft, kendi dışında ürün anahtarı dağıtımı gerçekleştiren satıcılarla zaten uzun bir süredir mücadele veriyor. firma, bu yollarla edinilen ürün anahtarlarını tespit ettiğinde, her birini geçersiz kılıyor. yani eğer microsoft dışından ürün anahtarı satın alır ve herhangi bir microsoft ürününü etkinleştirirseniz, paranız anında çöpe gidebilir.

yüksel, microsoft müşterilerinin mağdur olmamaları adına, bu ürün anahtarlarını satın almamaları gerektiğini söylüyor. firmanın söz konusu anahtarları tespit etme süresi değişkenlik gösteriyor.

yetkililer, resmi yollar dışında edinilen ürün anahtarlarının iptali durumunda microsoft’un muhatap olmadığını söylüyorlar. zira bu ürün anahtarları, tıpkı şüphe uyandıran fiyatları ve gayriresmi e-posta adreslerinden iletilmeleri kadar yasadışı yollarla ele geçiriliyorlar.

satın aldığınız ürün anahtarı, size microsoft dışında bir e-postadan ya da whatsapp üzerinden geliyorsa tehlike altındasınız. zira firma, ürün anahtarını resmi bir satıcıdan alsanız bile kodun kendisi microsoft tarafından gönderiliyor. bunun dışındaki tüm kaynaklardan gelen ürün anahtarları yasa dışı nitelik taşıyorlar.

gayriresmi satıcılar bu ürün anahtarlarına nasıl ulaşıyorlar?

windows 10, milyonlarca müşterinin cihazlarında kullanılmak üzere üretilen global bir ürün. bu da çok sayıda ürün anahtarı oluşturulma ihtiyacını ortaya çıkartıyor. microsoft, ürünlerinin lisanslama usullerini test etmek amacıyla test anahtarları oluşturuluyor. ayrıca firmanınsatışa hazır olan resmi ürün anahtarları da ofislerinde korunuyor.

koray yüksel, yasa dışı ürün anahtarlarının uzak doğu’daki üretim fabrikalarından sızdırıldığını ya da korsanlar tarafından klonlandığını söylüyor. bu yöntemlerle ulaştırılan ürün anahtarlarının her biri, microsoft’un lisanslama usullerine aykırılık içeriyor.

Kaynak,https://www.webtekno.com/haber/amp/64917



B
5 yıl
Yarbay

Tabii ki almayıp 700 liraya orijinal alıyorum. Aşkolsun lafını etmeye değmez.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

Yav he he.. 3 seneyi aşkın süredir 15 liralık key kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Ha yaşasam ne olacak gider bir 17'ye daha alır 2-3 sene en az kullanırım. Kullanma demekten önce kendisi dağıtımını önlesin, koskoca Microsoft. Ayrıca kullandığım keyler fotoğraf olarak aldığım keyler. Yani mail ile vs gelmiyor. Gayrette sıkıntısız, bakmayın siz bunlara 800 liraya key mi alınır. Düzgün fiyatlandırma politikası gütsün o zaman bizde kendisinden alalım o zaman.



S
5 yıl
Yarbay

Laf-u Güzaf! Her zaman söylediğim gibi microsoft bilerek korsana müsade ediyor ; bu şekilde tüm dünayı windowsa mahkum ediyor... Çünkü 1 adet korsan lisansa karşılık onun 10 katını kazanıyor başka kanallardan...



L
5 yıl
Yarbay

Bir de ciddi ciddi sormuşlar yani.

19 lira veren ile 500-600 lira verenin lisanları aynı kategoridedir diye cevap mı bekliyordunuz.



S
5 yıl
Yarbay

Tırışkadan hikaye 5-6 yıldır kullanıyorum 5 pc ye aldım evimdeki, bir kaç defa da sıfırdan kurdum en az 25 tane satın aldım aldırdım. Bir tanesinde sorun yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 18 Mart 2019; 21:28:9 >

T
5 yıl
Binbaşı

Beyler nerden alırız bu ucuza keylerden, link varmı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.