Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
889
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Airties RT5452 LAN'ı devredışı bırakıp İnternet'i Etkinleştirm
N
12 yıl (490 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, çok basit bir sorum olacak.

Şirkette 3 adet wifi var. Bunlardan bir tanesi modem olarak kullanılıyor. Diğer iki tanesi modeme kabloyla bağlı, wifi ap olarak kullanılıyor. (DHCP'ler devredışı)

Modem ipsi 192.168.2.1
diğer iki wifinin adresleri 192.168.2.2, 192.168.2.5
subnet mask 255.255.255.0

Adresi 192.168.2.5 olan wifi Airties RT5452 modeli.

Kablosuz Ağ ayarlarından, 2. wifi yayını etkinleştirdim. Adına Misafir dedim. Farklı bir şifre kullandım.
Lan kısmından VLAN1 de Üye olarak Port1, port2, port3, port4 ve Wireless1 var.

VLAN2 ekleyerek üye olarak 2. wifi olarak tanımladığım Misafir adlı wifiyi buraya ekledim.

Şimdi yapmak istediğim şey çok basit ama hangi ayarı yapacağımı kestiremedim. Yanlış bir şey yapmadan bir bilene danışmak istiyorum.

Misafir wifisine bağlanan sadece interneti kullansın istiyorum. Bizim 192.168.2.* 'li ağımıza giremesin, bizim bilgisayarlarımıza erişemesin, göremesin istiyorum.

Bunun için VLAN2 ayarlarında DHCP sunucusunu aktif edip farklı bir subnet tanımlasam, 192.168.1.* işimi çözer mi? Eğer çözerse buraya interneti paylaştırmak için gateway olarak ne yazmam gerekir?

DHCP Tipi olarak DHCP Sunucusu seçip,

Yerel IP Konfigürasyonu
IP Adresi
Ağ Maskesi
DHCP Sunucu Konfigürasyonu
DHCP Sunucu Adı
Başlangıç IP Adresi
Bitiş IP Adresi
Ağ Maskesi
Gateway adresi
Kira Süresi (sn)
DNS Adresi
Yayın Adresi

ayarları nasıl girmem gerekir?

Cevaplar için teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



İ
12 yıl (406 mesaj)
Yüzbaşı

garantisi hala devam eden bir ürünün varsa direk markanın destek hattını ara bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @n0sferatu
C
12 yıl (2132 mesaj)
Binbaşı

http://www.airties.com/_supportdocs/2/98/2_98_20120102225109.pdf

bu linkten bakıp ayarları yaparsın.

Kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.