2K 120 HZ için 780 sli gerektiğini farz edersek.900 serisi değil de ondan sonraki üst serinin gene sli düzeneği anca 4k 120 hz hedefler diye düşünüyorum.
4k 120 hertz i sorunsuz bir şekilde işleyebilmek ve görüntüyü ekrana yansıtabilmek kolay bir iş değil ve buna gsync de eklenince iş daha da zorlaşıyor soğutma açısından. dolayısıyla bu monitorler yakın zamanda gelmez bence,zira asus bile 144 hertz 2k monitor için sogutmaya yönelik özel tasarım yapmıştı.
Misal bende 1080p 120 hz var.bundan sonra 4k 120 hz keser.4k 120hz monitorler cikana kadar dvm.max 2 yil icinde gelir.o zamana kadarda bu cozunurlugu kaldiran kartlarda gelmis olur.
beyler galiba önümüzdeki zamanlarda hardware ile değil de software ile yapılan geliştirmeler ile performans kazanacağız. directx 12, aynı kaynak ile %50 performans artışı sağlıyordu demosunda. tabi pratikte ne olur bilinmez. mantle olayı da var malum. öyle olunca bir zıplama yaşayıp sandığımızdan erken 4k 120Hz yaşabiliriz belki. inş öyle olur.
bir de geçen oda sıcaklığında süper iletken gibi davranan bir işlemci teknolojisi haberi görmüştüm. prototip bile geliştirmişler. bu da bizden iki sene uzakta olması demek. sırf PC marketi için fazla ar-ge alamaz, öyle olsa beş yılda anca olurdu ama mobil sektör sayesinde sağlam bir ar-ge bütçesi alır bu proje. zaten harcadığı elektrik onda bir falanmış, şimdiden ağızları sulanmıştır samsung'un apple'ın :D
4K @ 120hz destekliyor.
http://www.displayport.org/pr/vesa-releases-displayport-1-3-standard/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.