Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1082
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Crysis Windows 8 sorununa kesin çözüm
N
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Windows 8 kurulu bilgisayarınız da Crysis serisinin ilk oyunu olan Crysis açmak istediğiniz de ekran açılacakmış gibi simsiyah oluyor ama bir kaç saniye sonra program durduruldu hatası alıyorsanız yazdığım yöntemle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Öncelikle oyunu C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek veya D:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek klasörüne kurun. Hangisine kuracağınız isteğinize bağlı.

Oyun kısayolu üzerine gelip sağ tıklayın çıkan ekrandan özellikler seçeneğini açın. Karşınıza çıkacak olan ekranda uyumluluk bölümüne gelin. Uyumluluk modu olan kısımdan Windows 7 seçip uygula değin ve ekrandan çıkın. Daha sonra oyunu açıp çalışıp çalışmadığını deneyin.

Windows 8 64 bit bilgisayarda Crysis oyunu bu yöntemle çalıştırdım.



D
10 yıl
Yarbay

Sağol hocam. Açılmıyordu akşam bir daha deneyeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Önemli değil. Umarım işinize yarar. Ben Windows 8 yüklü pc de açamayınca bir uyumluluk ayarına bakayım dedim. Xp ile uyumluluk yapıp çözenler var ama çözemeyenler de var ve çözemeyen arkadaşlara başka uyumluluk modları öneren görmediğim için kendim bari konu açıp sorunu çözemeyen arkadaşlara yardımcı olayım dedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Djarum Black-
T
10 yıl
Yarbay

Açıkçası bu sorun genelde 64 bit versiyonda yaşanıyor diyebilirim. Crysis 1.21 patch a kadar (1.21 dahil) kurun daha sonra crack yapın oyunun çalışması lazım. Uyumluluk modu bazen işe yaramıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.