Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
76
Cevap
19787
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Alfa Giulietta 2014 - Makyajlı Kasa (4. sayfa)
M
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: siyahkedi14

Giulietta almayı düşünenlere güzel bir haber vereyim, iş nedeniyle son senelerde üst üste 3 farklı D sınıf araç kullandım, en son Volvo S60 D2. Bu hafta ailemize katılan 2014 MY Giulietta ( distinctive, multiair 170 hp, otomatik ve benzinli) kadar sürüşü zevklisini görmedim.
Adeta kayıyor, hele volvo s60'dan sonra , acayip mutlu etti sürüşü beni. İnanın inmek istemedim. Ki 1.6 motor S60 D2 de beklenmedik derecede atik bir sürüş yaşatabiliyor. Tabii biri hatch, diğeri sedan, sınıfları, motorları, güçleri, ağırlıkları da farklı ama kastettiğim sadece sürüş zevki.
2012'de de bir dönem Giu distinctive versiyonu kullanmıştım. O deneyimimle karşılaştırdığımda, bir önceki versiyona göre bluetooth standart donanım olmuş ki artık bu devirde gerekli. Bir de pozitif anlamda sanki fren hissi ve suspansiyon yumuşamış gibi geldi. Volvo'da aynı kasislerde daha çok yorulduğumuz kesin. Giu spor paket değil bu arada. Otomatik katlanan dış aynalar anahtara bağlı değil ya da ben henüz keşfetmedim. içeriden bir tuşa bastığınızda otomatik katlanıyor. Bir de radyo, kontağı kapatınca ya da kapıyı kapatıp çıkınca kapanmadı, aynen aynalar gibi onu da anahtardan bağımsız elle kapattım. Belki başka bir yol var da henüz keşfetmedim. Start and Stop'u eski modelde her binişte off konumuna getirirdim, şimdi son ayarı hatırlıyor ve orada kalıyor. Bunu kapatmamın nedeni, aracın yokuşta değil ama hafif eğimde kaydırması idi. Bu özellik değişmemiş. Çok hafif eğimde durursanız, kalkarken hafif geriye kayıyor. Gerçi start and stop'u kapatsanız da açsanız da bunu yapıyormuş. İç kapı içleri ve gölgelik içi aynalar da daha şık olmuş.

Yanlızca s60'ın High Performance müzik sistemi ses kalitesini aradım. ( çok çok iyi)
Giu'ninki de yeni ve fena değil ama bir Volvo değil. Ne kadar araştırsam da hoparlörlerin çıkış gücü ve üretici markayı bulamadım. Satıcı da bilmiyor.

Benzin tüketimi ile ilgili, her gün kısa mesafe ve sıkışık trafikte , 10-20 km ortalamada bizim 2012 ortalamamız 13 lt idi. Şu anda bu 0 araçta ilk deneyim 13 verdi. Bu durumda kullandıkça bu değer daha iyiye gideceği için ümitlenmeli miyiz bilemedim.

Son söz: Giulietta sürüş keyfi, araca dönüp tekrar kullanma isteği veriyor. Yukarıdaki yorumlar detay kalıyor.
ş

hocam s60 in içindeki ses sistemini ne mercedes e180 de nede mazda rx8 de gördüm cidden çok iyi ses kalitesi var

bu arada Giu nun dizeli otomatik şanzuman olsa ve içi de golf gibi olsa bence 5 yıl üst üste segmentinde yılın arabası seçilir ama o arabaya o iç dizayn olmamış ve direksiyonu acayip büyük...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siyahkedi14
A
8 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar dizel otomatikleri nisanda geliyormuş bilginize giulettanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: asandra

arkadaşlar dizel otomatikleri nisanda geliyormuş bilginize giulettanın

Hocam gelecek dizel-otomatik aynı motoru mu kullanıyor? 105 beygir var şu an,halbu ki 120 bg versiyonu da var bravoda kullanılan :) Eğer 120 bg + dizel +otomatik gelirse tadından yenmez



O
8 yıl
Binbaşı

Bugün dizel Giulietta aracımı teslim aldım. Dinamik modda Beykoz Konakları ışıklarında bir kalkış yaptım, diğerleri 100 m.de iken ben 300 m. gitmiştim. Bunun 170 beygir olanını siz düşünün. Arkadaşım ile 320i test sürüşü yaptık hemen öncesinde. Satış elemanı sport modunu öve öve bitiremedi. Aynı hazzı dizel Giulietta Dinamik modu da veriyor. Hem de yarı fiyatından azına.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 1 Şubat 2016; 22:34:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Binbaşı

...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 20 Şubat 2016; 9:04:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

iyi günler arkadaşlar hiç aklımda yokken bir giulietta 1.4 170 hp tutkusu başladı lpg uyumu var mı acaba? yoksa almayacağım varsa koşarak kapmayı düşünüyorum:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı

170 değil 120'lik için oluyor sanırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aseasew
E
8 yıl
Yüzbaşı

Yeni Giulia tarzı kasa değişimi seneye mi olacak ?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Er

Merhaba,

Bir tanıdığımın 2016 model Giuletta super donanımlı dizel otomatik aracını deneme amaçlı kullandım. Araca bildiğiniz aşık oldum! Önceki aracım passattı. Giuletta çok daha konforlu ve sessiz bir araç. Direksiyon ve göstergeler gözümün önünden gitmiyor... Bu kadar güzel bir araba kullanmadım binmedim önceden. Megane 4 (dizel otomatik) ve Leon (benzinli otomatik) test etmiştim. Bunları giuletta ile kıyaslamıyorum bile. Sadece iki şeyi beğenmedim. D modunda direksiyon aşırı sertleşiyor. Bariz bir şekilde güç uygulamanız gerekiyor. Bir de, normal koltuklarındaki kumaş aşırı kötü. Yaz sıcağında kışlık kazak giymişsiniz gibi yakıyor. Bu aracı deri koltuklu versiyonu ile almak gerekiyor. Ancak o zaman da spor süspansiyonlar yüzüne konfor azalacak. Ayrıyetten 10bin tl ekstradan para vermek biraz fazla geldi.

Aracın ara hızlanmaları megane 4 ve leona göre çok daha iyi. DSG'de ve EDC'de ara hızlanmalarda 1sn bir gecikme oluyordu. TCT'de böyle bir durum yok.

Benim asıl sormak istediğim, aracı aldıktan sonraki bakım süreci. ankaradaki yetkili servis hakkında geri bildirim yapabilecek var mı? Bir sıkıntım olduğunda ilgi alaka nedir? Ankarada bu aracı pek alan olmuyor. Kanımca nedeni ilgili bayii.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.



O
8 yıl
Binbaşı

Alfisti denilen kitlenin (ben Alfisti miyim bilmiyorum) zaten en önem verdiği şeylerdendir d modunda taş gibi direksiyon. Bende düz dizeli var; en çok virajlı yokuşlarda ve ışıkta kalkışta d modunun tadını alıyorsunuz. Ha bir de öndeki aracı geçmeye hazırlanırken de d'ye almak çok zaman kazandırıyor.

Bu işlemi, 0-120 km hız aralığında her daim yapabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 20 Temmuz 2016; 18:42:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Er

Aracınız kaç model? Belki 2015 model dizel manuel alabilirim. Halen düşünüyoruz. Aslında 0km benzinli otomatik düşünüyorum ama paramız yetmiyor. Aracın iç malzeme kalitesi olsun çekişi olsun nedir? tavsiye edermisin?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Orhan Hoca
H
8 yıl
Er

Şu haber doğru mu? Eğer öyleyse beklemekte fayda var. Hem 2. el fiyatı düşecektir hem de bi ihtimal yeni kasayı alırız :)

http://www.arabagurmesi.com/giulietta2017/



O
8 yıl
Binbaşı

Birer tane benzinli ve dizel otomatik aracim oldu. Peşinden bu aracı aldım(2015 düz dizel). Gayet memnunum. Iç malzeme kalitesi orta, tip güzel, motor güzel, d modu çok güzel.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 25 Temmuz 2016; 16:02:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hakdag46
H
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

Birer tane benzinli ve dizel otomatik aracim oldu. Peşinden bu aracı aldım(2015 düz dizel). Gayet memnunum. Iç malzeme kalitesi orta, tip güzel, motor güzel, d modu çok güzel.

Teşekkür ederim cevap için. Eylül Ayına kadar bekleyip düşünmeye karar verdik. Eğer elimize biraz daha para geçerse sıfır almaya çalışacağız. Benzinli otomatik düşünüyorum aslında çünkü bu aracı özel kılan benzinli motoru diye düşünüyorum. Sürmesi inanılmaz keyifli bu arada.



M
8 yıl
Binbaşı

1.87 boy ,120 kg biri icin bu araba rahatmidir ,genislik,boy ve diz mesafesi icin? Direksiyonun buyuk olmasi diz icin bi problem yaratirmi acaba ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
8 yıl
Yarbay

arabanızı alan kişi çok şanslı bakalım bize nasip olacak mı şöyle siyah bir romeo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Er

Tekrar merhaba arkadaşlar.

2015 model alfa romeo test ettim. 2016 model ile aralarında herhangi bir fark ilk bakışta göze çarpmıyor. Ancak dış makyaj dışında bazı farklılıklar mevcut. Süspansiyonlar 2016 modelinde bariz bir şekilde iyileştirilmiş, d segment araç gibi olmuş. iç malzeme kalitesi de iyileştirilmiş. Öyle yüksek beklenti olmasın ama kesinlike daha iyi. Bir de, test ettiğim model dizeldi. Debriyaj çok sert. Eski aracımda da (2001 passat tdi) böyleydi. Uzun süre trafikte kullandıktan sonra ciddi anlamda sorun olmaya başlıyor. Ve dizel motor araç içerisinde aşırı bir titreşime neden oluyor. 2015 model bir araç için çok kötü bir durum. Eski model araçlarda kabul edilebilir ancak yeni bir araç için büyük bir eksi. 2016 model dizel Giulietta'da ne motor sesi var ne de titreşim.

Yeni araç alacaktık. Giulietta yerine Seat Ibiza almayı tercih ettik. Ülkenin durumundan dolayı kredi çekmeye tereddüt ettik. Paramızın yettiği, kredi kullanmadan alabileceğimiz 0 km en iyi aracı bulmaya çalıştık. Ancak Giuliettadan vaz geçmedik. İnşallah 2017 model giulietta alacağım.

Herkese hayırlı günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakdag46 -- 8 Ağustos 2016; 15:33:39 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.