Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 9 misafir, 5 mobil kullanıcı
62937
Cevap
4787746
Tıklama
96
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1352. sayfa)
R
11 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar konuda bi 50-100 sayfa geriye gittim ama fiyatlar ve tavsiyeler arasında bana uyan bir ürün görmeyince yazmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

Batı tek cepheli montolama olmayan binada istanbul'da 27 m2 Salonum var. Yanlız salon kapısı yok. 1500 TL civarına az yakan bir klima önerebilirmisiniz ?

Saygılar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Baymak 12chs elite marka klimam var. Klimayı 2 yıldır sadece yazları diyarbakırda kullanıyorum. Oda 15 metrekare hiç güneş almıyor. Dış ünite de hiç güneş almıyor.
Soğutması fena değil ama buz gibi de yapmıyor yani. Servis çağırdım geçen yaz. Cihaz yoktu yanlarında eleman elini koyarak baktı gayet iyi abi dedi. Arkadaşta bosch marka var. Alt katta aynı yere takılı. Onunki bildiğin buz gibi yapıyor odayı. Konuyu okuduğum kadarıyla baymakın soğutma kapasitesi bu kadar. Bu klimayı artık iade de edemem. Soğutmayı artırmaya yönelik birşey yapılabilir mi ?

Beyler klimayı bugün test ettim. Sonuç aynı. Soğutuyor ama buz gibi olmuyor oda. Garantisi henüz bitmedi. Servisi çağırcam soğutması iyi diyecekler biliyorum. Peki ben ne yapabilirim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Binbaşı

Arkadaslar evin duvarini deldirme imkanim olmadigindan dolayi mobil klima almayi dusunuyorum kullanan arkadas varmidir ve tavsiye edeceginiz model varmidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Onbaşı

24binlik olması ve fiyat bakımından da ihtiyacını karşılayacaktır.

http://www.firsatseli.com/demirdokum-a-410-24-hp-klima.html




Bu mesajda bahsedilenler: @red_blade
O
11 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Birol Hocam hürmetler

yaw şu EER/COP dan sonraki yeni tablo işi "hileli" Hocam,diğer ME başlığından yazdım! "kesinlikle" ve kesinlikle bir çakallık var,zaten üreticisine bakınca
ve çekik-gözlü olunca bunların olması çok doğal,o başlık da yazdım bazı gerekçelerini!

Bak bu hileli ve çakallık işlerinin aynısı bizim "Panel TV" ler de yaşanıyor son 2/3 senedir! herifler tam çal kardeşim,şeytanın bile aklına gelmeyecek
atraksiyonları bunlar buluyor

Bir de şu Pany lerin ses olayına gelirsem,birileri çok sessiz v.s demiş,iyi de foırumu dikkatli araştırırsanız sesli diyenleri de görürsünüz ve bende iki yer de geçen sene duymuştum
şahsen ve model "Etherea" idi ayrica diğer Çin malı cihazları da böyle! "sesli" sade Etherea onlardan biraz daha sessiz!
Ayrıca kıçımdan da uydurmadım bunları,bazı forumdaki aykırı ve taraflı tipler v.s ler gibi!

Bu Pany denen mereti de taaa seneler öncesinden "PANATEK" zamanından beri çok iyi bilirim ve onlar hala taş gibi çalışıyor ve çok iyi cihazlardır
Yurtdışından da çok iyi biliyorum(UzakDoğu dan) Pany en iyi markadır uzakdoğuda! çok eskiden beri hem de!
Biz de beceriksiz ve çapsız PANATEK işi rezil edince bu cihazlar da şimdiler de hak ettiği yer de değil!

Saçma-sapan rakamlara ve bazı gerekçelere göre fiyatlandırmalar yapıyorlar,haybeye böyle MARKA gazlarına filan gelmeyin artık,hiç birisi ederinin malı değil bunların!
gidin yerli alın çok daha iyi diyeceğim ki zaten insanların TR de çok büyük çoğunluğu da böyle yapıyor

CAN++

Sayın albani yeni nesil marka inverter klima reklamlarında 17-18-19-20 db seslerin olduğu yazılıyor, bu değerlerin gerçekçi değerler olmadığı mbirol ve diğer bilgili ustalarında dediği gibi bu değerlere takmamak gerektiğini yazıyorlar,haliyle biz kullanıcılarda sessizlik beklentisi fazlaca oluyor cihazı kullandığımızda fazla sesli olduğu yanılgısında oluyoruz.ÖRNEK: Reklamlarında çok sessiz çalıştığı ( 17-18-19-20 db) olduğu yazılan LG Prestij Fujitsu-General-Panasonic Etherea ME MHİ TOŞH vb Japan menşeili klimaları alıp kullananlar sessizlik beklentilerine uymadığı için sesli çalıştığını düşünüyorlar.Her klima ilk çalıştığında sesli çalışır set edilen değere geldiğinde nominal veya minimun kapasitede kompresör kendini kısıyor dış ünite ve iç ünite fanları devirlerini düşürüyor klima sessiz çalışmaya başlıyor.Benim deneyim gözlemlerim böyle
Marka olan Klimalarında bazı serilerinde sorunlar sıkıntılar olabiliyor,ciddi firmalar yeni modellerinde sorunları gideriyorlar.birkaç yıl önce FUJİTSU Klimayı yılın kliması seçmiştiniz bu Klimaları alıp kullananlar biraz sesli çalıştığını yazdılar.Bir yıl sonraki LGC serisinde soğutmada sorun olduğu görüldü sizde eleştirdiniz.Arkadaşıma Fujitsu
9000BTU inverter LL TA serisini aldık (1500TL Adana) kullanıyor çok memnun.PANASONİC MKE serisine Dış ünitesi düz kondenserdi ve -5 sorunu vardı mbirol ustam -5 ve düz kondenserden sorunlarını çok haklı olarak eleştirdi firma yeni QKE serisinde bu sorunları giderdi bende bu QKE serisinden 4 adet aldım dış ünitede iç ünitede ses sorunu yok ben kullanıyorum ses sorunu yok diyorum,siz kullanmadan iki yerde geçen sene duymuştum var diyorsunuz,ayrıcada kıçımdan uydurmadım diyorsunuz.Sizde bilirsiniz teknolojisini ve kalitesini yıllardır kanıtlamış bir makayı iki yerden duyumunuza göre kötülemeniz biraz taraflı ve iddialı olmuş.Panasonic klimanın dağıtıcı sorunları hep oldu umarım yeni dağıtıcı Modern klima ile sorunlar aşılır.Bana göre marka klimalar arasında kalite ve F/P ürünü.18 yıl önce ilk split duvar tipi Panasonic klimamı aldım 18000btu yaz kış yoğun olarak kullandım servisi sadece kurulumunda gördüm hiç arıza yapmadı bakımlarını kendim düzenli olarak yaptım hala taş gibi emektarı arkadaşıma verdim kullanıyor ,marka bana kendini kanıtladı yeni marka tercihimde Panasonic oldu yanıldığımı düşünmüyorum.iyi günler.




Bu mesajda bahsedilenler: @albani
B
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tiltoldum


quote:

Orijinalden alıntı: bps

Dünyanın en kaliteli ve en kalitesiz kliması arasında bile senin söylediğin kadar fark yok. ikiside 12.bin btu olan klima arasında 9 kat soğutma farkı olurmu. biri 5 dakika diğeri 45 dakikada soğutur diyorsun Resmen saçmalık.

Dış hava sıcaklığı 35 i buldumu 99 kat bile fark olur.Biri soğutup kendini kısar yada durur.Dandik olan ise ver Allahım ver çalışır ama işe yaramaz..

Öncelikle hiçbir klima 35 derecede çuvallamaz. Her klimanın çalışabileceği maksimum sıcaklık değerleri vardır, kataloglarında bu husus yazar. O derecenin üstüne çıktıkça performans düşer. Kaliteli klimalar daha yüksek dış ortam sıcaklıklarında dahi soğutma yapabilirler. 20 yıl önceki pencere tipi Arçelikler bile 40 derecede dahi çuvallamıyordu. Senin mantığınla gidersek güneydoğuda bazı klimaların hiç çalışmaması lazım. güneydoğuda yazın sıcaklık gündüz 40 derecenin altına düşmüyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı

gerisi çakma diyorsun bende baymak elite 18000 btu var gayette memnunum 1600 tl ye aldım yıne lazım olsa yıne aynısını alır tavsıyede ederım herseyı fıyatına gore super f/p canavarı .daıkın 18000 lık al 3000-4000 tl ver ne geregı var 3 tane baymak alıyorum :)klimada asırı kalıte aramayacaksın orta kalıte olsun yeter.nazık cıhazlar hersey olabılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @The Kite Runner
E
11 yıl
Yüzbaşı

kardesım bebek ıcın tehlıke arz etmesın demıssın heralde fıltre olayını kastettın .senın ıcın onemlı olan fıltresı saglam olan klımadır .bu bakımdanda sharp markasına bak onlarda fıltre olayını onemsıyorlar ..




Bu mesajda bahsedilenler: @hbasaran82
E
11 yıl
Yüzbaşı

arkadas dıyorkı dış hava sıcaklıgı 35 bulur.kardeısm benım klımaya sabahtan aksama kadar gunes direk olarak temas etmıyor yanı aşırı ısınmıyor hep gölgede .ama sneın klıma bına dıs yuzeyınde ise 35 degıl oğlen sıcagında dırek gunes vurunca 70 derece bıle olur.onun ıcın sallamayın lutfen dıs etkelnerıde goz onunde bulundurun.bunlar performansı etkıler .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bps
E
11 yıl
Yüzbaşı

arkadasım bendede baymak elıte 18000 var ben bu sorunla karsılasmadım klımayı actıktan 30 dakıka sonra dereceyı arttırıyoruz bıle artık donuyoruz.bence sen servısı sıkıstır var bır sorun


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pratik Adam
P
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: M3K4NS1Z

arkadasım bendede baymak elıte 18000 var ben bu sorunla karsılasmadım klımayı actıktan 30 dakıka sonra dereceyı arttırıyoruz bıle artık donuyoruz.bence sen servısı sıkıstır var bır sorun

Kaç metrekarede kullanıyorsunuz hocam.

Çarşamba servis gelecek bakalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı

40 m2 salonda kullanıyoruz memnunuz sıkıntı yasamadık.forumlarda dolasırken boyle sorunlarla karsılasanlar vardı hatta birisi servısın gozu onunde klımanın üfleyen yerine termometre koymus oyle denemış.sende dene istersen


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pratik Adam
P
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: M3K4NS1Z

40 m2 salonda kullanıyoruz memnunuz sıkıntı yasamadık.forumlarda dolasırken boyle sorunlarla karsılasanlar vardı hatta birisi servısın gozu onunde klımanın üfleyen yerine termometre koymus oyle denemış.sende dene istersen

Ben de öyle yapacağım artık. Peki mesela soğutma modu 18 derece ise termometre 18 i mi göstermesi gerekiyor? Memnun değilim abi buz gibi yapması lazım yapmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı

tam olarak nasıl yapıldıgı hakkında bılgım yok .forumları karıstır tarif edıyorlar ben hıc denemedım.klımanın borusunda kırık fılan olusmustur belkı gaz kacırıyordur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pratik Adam
P
11 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam Çarşamba servis gelecek bakalım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @M3K4NS1Z
E
11 yıl
Yüzbaşı

hayırlısı olsun servislerdeki bazı adamlar laçkadır.işini sağlama almadan gönderme.gerekirse sök götür de falan :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pratik Adam
R
11 yıl
Yüzbaşı

Peki 24000 BTU olması fazla değilmidir ? Birde Midea'nın optimum 12000 BTU inverter klimasını alsam benim için yeterli olur mu yani salon kapısı yok binada ısı yalıtımıda yok ama bu yeterli gelir mi 27 m2 için yoksa 18000 BTU olması şartmıdır ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muradgazi
F
11 yıl
Çavuş

Herkese iyi akşamlar, yazdıklarınızın bazılarını okumaya çalıştım elbet ama ankaradan adanaya yeni taşınan bir klima cahiliyim, en az 2,5 yıl olmak üzere sonrasında başka şehire dönme ihtimali olan bir aile için sizlere sormak istiyorum. Tanıdıklara sorunca mitsubishi ve daikin diyorlar ama onlara hangi marka var sizde dediğimde susuyorlar....
Mitsubishi fiyatlarını sorunca ise bunun nedenlerini daha da iyi anladım tabiki de. Adana'da mitsubishi kampanyasını sorup zor da olsa bu kampanyaya katılan bir hatta iki tane bayi buldum.
Bana 18.000 (mutfak+oturma odası=26 m2, güney cephe) ve 9000 BTU (yatak odası, kuzeybatı, 18 m2 ) lazım 1. si: MSZ SF50 %18 indirimli 4755tl 2.si SF25 %50 indirimli 1725 tl=6500 civarı. HJ25 ve 50 ise toplamda 3800+1300=5100 tl civarı. Bu fiyatla karşılaştırdığımda bazı markalarda iki cihazı 3500-4500 arasında değişen fiyatlara alabileceğimi gördüm ancak karar veremediğim nokta şu: 3. yılı tamamlamadan sıcak olmayan bir şehre taşınma ihtimalimin olması ve buralarda ısınmada klima kullanmayacak olmam, bu arada evde iki tane ufak çocuk var ve bütün yaz evde olacaklar. Arçelik, vestel vb. ürünler almayayım tamam ama 2 yıl için 2000-3000 tl fazladan para harcamaya değer mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: tcklima

bende ölcüyorum genelde ortam havasının 14 derece altı cıkıyor ,üfleme agzından /.icerisi sogudukca cıkan havada aynı oranda düsüyor .saglıklı klima da tabiki

On-off makine 14 derece üflüyorsa soğutmada o makineden bir cacık olmaz



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

T
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

Orijinalden alıntı: tiltoldum


quote:

Orijinalden alıntı: bps

Dünyanın en kaliteli ve en kalitesiz kliması arasında bile senin söylediğin kadar fark yok. ikiside 12.bin btu olan klima arasında 9 kat soğutma farkı olurmu. biri 5 dakika diğeri 45 dakikada soğutur diyorsun Resmen saçmalık.

Dış hava sıcaklığı 35 i buldumu 99 kat bile fark olur.Biri soğutup kendini kısar yada durur.Dandik olan ise ver Allahım ver çalışır ama işe yaramaz..

Öncelikle hiçbir klima 35 derecede çuvallamaz. Her klimanın çalışabileceği maksimum sıcaklık değerleri vardır, kataloglarında bu husus yazar. O derecenin üstüne çıktıkça performans düşer. Kaliteli klimalar daha yüksek dış ortam sıcaklıklarında dahi soğutma yapabilirler. 20 yıl önceki pencere tipi Arçelikler bile 40 derecede dahi çuvallamıyordu. Senin mantığınla gidersek güneydoğuda bazı klimaların hiç çalışmaması lazım. güneydoğuda yazın sıcaklık gündüz 40 derecenin altına düşmüyor.

Çok bildiğin belliiiii..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >