Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
497
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sanal Windows 2012 Soruları
S
12 yıl (193 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Ben şirket içi 10 kadar bilgisayar arası bir ağ kurmak istiyorum. Benim bilgisayarımdaki belirli dosyalara belirli kişilerin ulaşması gibi şeyler. Bu nedenle vmware ile sanal windows 2012 kuruyorum. Benim windows 7 kullanıyorum. Benim bilgisayarımda ip ayarlarını yapıyorum. Sanal bilgisayarda da dns ayarlarını yaptığım zaman internet bağlantısı üzerinde sarı ünlem çıkıyor. Sanal bilgisayarda nasıl bir dns ayarı yapmam gerekiyor. Windows 7 de ki aynı ip leri denedim olmadı, farklı ip leri denedim olmadı. Sanal 2012 de otomatik ip yaptığım zaman sıkıntı olmuyor. Otomatik ip yaptığım zamanda active directory kuramıyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
12 yıl (24520 mesaj)
Binbaşı

DNS ayarlarıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Vmware'yi kurulumda internet ayarlarını kendisi yapıyor zaten, sanal makinanın direk internete bağlanabilmesi lazım. Dosya aktarımını da paylaşım üzerinden yapabilirsin. Ben paylaşım yapacağım zaman genellikle şu yöntemi kullanırım:

1) Uzaktaki bilgisayarların benimkine bağlanmak için yazmasını istediğim kullanıcı adı ve şifreye karar veririm.
2) Bu kullanıcı adlı ve şifreli bir windows hesabı oluştururum (Ana makinada).
3) Eğer ana makinada bu hesabı kullanmayacaksam hesabı gizlerim. Eğer gizlemek istemiyorsanız bu 3. adımı atlayabilirsiniz. Gizlemek için registry'de şu dizini oluştururum:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
(SpecialAccounts ve UserList klasörleri bulunmayabilir, eğer yoksa oluşturun.)
Sonra bu dizinin içine gizlemek istediğim kullanıcı adı ile bir DWORD değeri oluştururum ve içini 0 yaparım.
4) Sonra hangi klasörü paylaşacaksam sağ tık->Özellikler->Paylaşım->Gelişmiş Paylaşım ordan Bu klasörü paylaşı işaretlerim, sonra izinleri ayarlarım, Everyone'ı silmeni tavsiye ederim. Sonra Güvenlik sekmesinden de izinleri ayarlarım. Böylece istediğimiz kullanıcı adlı ve şifreli paylaşımımız hazır olur.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.