Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2275
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Acer 6930G Ekran Kartı
R
13 yıl (42 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak...

Notebook mun modeli Acer 6930G 664G32MN ve bende ekran kartı yanan mağdurların arasındayım.

Bende ki 1GB ATI HD 4650 ekran kartı yandıktan sonra bir kaç gün önce elime Nvidia Geforce 9600M GT CUDA ekran kartı geçti ve onu notebook umda denedim fakat sonuç yine aynı oldu ve yine görüntü gelmedi. Samimi olduğum bilgisayar işi yapan arkadaşıma götürdüm o da aynı sonucu gördükten sonra bana bu nvidia nın ekran kartı senin notebook unu desteklemiyor dedi.

Fakat şöyle bişey var. Ben bu ekran kartı olayı bayadır araştırıyorum ve nerde görsem kime sorsam herkes uyar dedi ama uymadı.

http://www.ebkbilgisayar.com/main/acer_aspire_7720g__mxmii_8400m_gs_9300m_g_9300m_gs_9500m_gs_8600m_gt_9600m_gt_aspire_8730g__mxmiii_9600m_gt_geforce_8600m_gt__g84600a2_g84m_512mb_ddr2_mxm_ii_graphics_card__laptops_sifir_garantili_notebook_laptop_ekran_karti_vga_board-1003-104-10.html

Bu linkte de olduğu gibi 9600M GT ekran kartı benim notebook umla uyumlu olduğu gözüküyor ve Ben bu duruma bi anlam veremedim.

Sizlerin görüşleri nelerdir? Rica etsem yorum yapabilirmisiniz?

Not: Yeni bulduğum 9600M GT CUDA ekran kartı sağlamdır ve notebook umun başka hiç bir yerinde sorun yoktur.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raklaxx -- 30 Ekim 2013; 19:07:22 >

R
13 yıl (42 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Fikri olan yok mu arkadaşlar lütfen yardımcı olun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl (2057 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: raklaxx

Fikri olan yok mu arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Bende Acer 6930G laptop ve 9600M GS ekran kartı var. Başka parçalarda bozulmuş olabilir. Anakart, işlemci, ram. Windows açılıyor mu? Ses geliyor mu? Belki lcd ekran bağlantısında sorun vardır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 1 Kasım 2013; 15:08:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl (42 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

Orijinalden alıntı: raklaxx

Fikri olan yok mu arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Bende Acer 6930G laptop ve 9600M GS ekran kartı var. Başka parçalarda bozulmuş olabilir. Anakart, işlemci, ram. Windows açılıyor mu? Ses geliyor mu? Belki lcd ekran bağlantısında sorun vardır.

Şöyle açıklayayım kardeşim..

Ben bu 9600M GT yi taktığımda laptop un ekranına sadece beyaz bir ışık geliyor yani güç geliyor ve laptop gayet normal bir şekilde çalışıyor ( açılışta caps lock tuşlarının yanıp sönmesi, ses olayı, vs.) her şey normal yani sadece görüntü gelmiyor.

Yetkili servisi de arayıp sordum kaç sefer, bilgisayarcı arkadaşıma da gösterdim. ikisinin de söylediği cevap laptop ekran kartını beğenmiyor yani kartı kabul etmiyor oldu.

Ama ne hikmetse kime sorduysam MXM II slot una sahip ekran kartları uyar dedi bende bu yüzden 9600M GT yi buldum taktım fakat dediğim şeyler oldu yani.

Senin dediğin lcd ekran sorunu felan olması mümkün değil çünkü serviste başka bir kart takıp görüntü almışlar.
Benim laptop u tamir eden eleman tanıdığımız kesinlikle defalarca söyledi laptop un başka hiç bir yerinde sorun yok dedi kardeşim.

Bende şimdi yine aynı marka olsun diye ATI arıyorum bakalım.. :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl (33 mesaj)
Er

elindeki ekran kartı ne oldu peki 9600 birde ne aşamadasın bi gelişme varmı yani bulabildinmi kart


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl (42 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: steep_iron

elindeki ekran kartı ne oldu peki 9600 birde ne aşamadasın bi gelişme varmı yani bulabildinmi kart


9600 ü aldığım kişiye geri iade etmiştim zaten bana yolladıgı gün uyumsuzluk sorunu cıkınca direk aynı gün geri verdim. Aynı ay içersinde 175 TL ye bir başka Ati 4650 buldum. Kasım ayının sonundan beri sorunsuz kullanmaktayım. Laptopun arka kapagına kendim tasarladıgım bir fan sayesinde ekran kartının sıcaklıgını en az 6 derece düsürdüm ve şu an gayet stabil şekilde çalışmakta.Aman nazar değmesin :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl (1905 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam selamlar. Biliyorum kocu cok eski.lakin bende de acer aspire 6930g cihazi var. yillarin makinesi suana kadar bir ariza vermedi ama verebilirde. O nedenle siz kendim fan tasarladim demissiniz nasil bir fan acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @raklaxx
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.