Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
449
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Korsan Yazılım Daha Pahalı'ya Mal Oluyor'muş
B
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Microsoft tarafından düzenlenen 6 Mart “Play It Safe” kampanyası kapsamında açıklanan verilere göre, korsan yazılım kullanımı kişiler ve kurumlar için özellikle bilgi güvenliği açısından, son derece ciddi risklerin alınması anlamına geliyor.

Kişisel bilgisayarların yaygınlaşmasıyla beraber, bazı kurumların ve bireysel kullanıcıların maddi kazanım olarak gördüğü korsan yazılım kullanımı, beklenmedik birçok zarara yol açıyor.

Bağımsız araştırma şirketi olan IDC’nin (International Data Corporation) araştırma sonuçlarına göre,

Her 3 kullanıcıdan biri için, Malware (Malicious Software) adı verilen kötü niyetli yazılımların cihazlara zarar vermesi ve kullanıcı verilerine erişme riski söz konusu.
Tüketiciler ve orta ölçekli işletmeler Malware kaynaklı zararlar ile başa çıkmak için, 1,5 milyar saat ve 22 milyar dolar harcayacağı öngörülüyor.
Küresel firmaların ise Malware kaynaklı siber saldırılarda tespit, tamir ve kurtarma işlemleri için yapacağı harcama 114 milyar dolar olarak ortaya çıkıyor.
Zararlı yazılımların yüzde 45’i, direkt olarak internet üzerinden geliyor.
Yazılımların yüzde 36’sı “trojan” ve “adware” içerirken, P2P ağlarından indirilen içeriğin yüzde 80’inde, casus yazılımlar yer alıyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 45’i, korsan yazılımın bilgisayarlarını yavaşlattığını ve yazılımı kaldırmak durumunda kaldıklarını söylüyor.
Yüzde 48′i, sahte yazılım kullanımı nedeniyle veri kaybından endişe duyarken yüzde 29’u da kimlik hırsızlığı ile ilgili risklerden dolayı tedirgin olduğunu belirtiyor.
Araştırma dâhilindeki şirketlerin BT yöneticilerinin yüzde 38′i şirketlerinde ek yazılımlar kullanıldığını, şirket çalışanlarının da yüzde 57′si şirkete ait bilgisayarlara kişisel yazılım yüklediğini itiraf etti.

IDC, aynı zamanda, işyeri ekosistemleri içinde, güvensiz yazılımların tespiti için kurumsal bilgisayarlarda yapılan son kullanıcı yazılım yüklemeleri üzerine de bir araştırma gerçekleştirdi. BT yöneticilerinin yüzde 38′i şirketlerinde ek yazılımlar kullanıldığını kabul ederken, çalışanların yüzde 57’si de şirkete ait bilgisayarlara kişisel yazılım yüklediğini itiraf etti. Katılımcıların sadece yüzde 30’u iş bilgisayarlarında yüklü yazılımın sorunsuz çalıştığını belirtirken, BT yöneticilerinin yüzde 65’i kullanıcı tarafından yüklenen yazılımın, kurumun güvenlik risklerini artırdığına katıldığını söyledi. Kullanıcı tarafından yüklenen yazılımın, güvenli bir ağ yönetiminde risk teşkil edeceği de katılımcılar tarafından belirtilen görüşler arasında yer alıyor.

Gerçekleştirilen küresel araştırmaya göre, 270 web sitesi ve Peer-to-Peer (P2P) ağı, indirilen 108 yazılım, 155 CD ve DVD; dünyanın birçok ülkesinden 2.077 tüketici, 258 BT yöneticisi ve CIO ile birlikte analiz edildi. Satın alınan bilgisayar ile birlikte yasal olarak verilmeyen sahte yazılımların yüzde 45’inin internet üzerinden indirildiği tespit edildi. Yazılımların yüzde 36’sı “trojan” ve “adware” içerirken, P2P ağlarından indirilen yazılımların yüzde 78’inde, casus yazılımların yer aldığı tespit edildi.

Kişilerin ve kurumların orijinal yazılım tercih etmesi, Malware ve benzeri tehditlere karşı korunabilmeleri için çok önemli. Araştırma sonuçları gösteriyor ki korsan kullanımının riskleri ve vereceği zararlar, tekrardan bilgileri korumak ya da düzeltmek için çok daha büyük yatırımlar gerektiriyor. Telif haklarının etkin bir şekilde korunması tüketicilere, kurumlara ve hükümetlere özellikle güvenlik açısından çok daha büyük fayda ve geri dönüş sağlıyor. Siber suçların büyük çoğunluğu, orijinal yazılım kodlarının Malware yazılımlardan etkilenmesinden kaynaklanıyor. Kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcının tüm tuş kullanım işlemlerini kaydetme yetisine sahip. Siber korsanların suç aleti olan virüslü bilgisayarların mikrofon, kamera ve uzaktan erişim özellikleriyle kişisel ve kurumsal olarak verebileceği zararlar ise tartışılmaz. Dolayısıyla orijinal yazılım kullanımı güvenlik sorunlarını önlemek için son derece önemli.

Kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanan zararların önüne geçilmesi amacıyla,http://www.microsoft.com security sitesi üzerinden, kullanılan yazılımın orijinal olup olmadığı denetlenebilir. Microsoft Play It Safe kampanyası hakkında daha fazla bilgi için, http://www.play-it-safe.net web sitesi ziyaret edilebilirsiniz.

©Microsoft Türkiye Blog

+++++

Tamam emek verildiği bir gerçek ama astronomik fiyatlardaki yazılımları bir ev kullanıcısı için fazla,ücretsiz muadilleri var ama tam performans alınıyor mu tabiki hayır...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 8 Mart 2013; 14:25:57 >

S
12 yıl
Yarbay

Makul bir ücret olsa kimse korsan kullanmaz... 29 liraya windows 8 kampanyasında ihtiyacı olmayanlar bile aldıydı... Her zaman böyle makul olmalı fiyatlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yüzbaşı

4 u6f m fhm fhte ssye6 jsa46 wui





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 23:43:50 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.