Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
2323
Tıklama
0
Öne Çıkarma
JAVA da belirli basamak sayısında sayı girme???
B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar JAVA da 6 basamaklı bir sayı girilmesi gerekiyor bu basamak sayısını nasıl belirleyebilirim???

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



W
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cfgfb

Arkadaşlar JAVA da 6 basamaklı bir sayı girilmesi gerekiyor bu basamak sayısını nasıl belirleyebilirim???

Girdi 6 basamaklı olmadığı sürece tekrar istersin, while döngüsü ile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

do{
System.out.println("Lutfen 6 basamakli bir sayi giriniz: ");
sayi = scan.nextInt();
}while(sayi<99999);

gibi gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
13 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar bende de bu sıkıntı var, virgülden sonra maksimum 3 basamak yazmak istiyorum yani yazmak istediğim sayı minimum 0.001. Yalnız bunu yaparken math clasından herhangi bir fonksiyon kullanmadan nasıl yapabilirim.

Programım hakkında detay vermem gerekirse cm cinsinden küp kenarını kullanıcıdan istiyorum ve hacimi m3 olarak veriyorum, doğal olarak kullanıcı 1cm girdiği zaman 1*E^-6 yazıyor program, ancak dediğim gibi bana maksimum 3 basamak lazım.

İyi sabahlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

C dilinde printf("%.3f", kenar); şeklindeki format biçimi. Java'da nasıl yapıldığını burdan bulabilirsinhttp://java2s.com/Tutorial/Java/0040__Data-Type/0220__Number-Format.htm



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.