Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
264
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ünlü hız aşırtma profesyoneli ne demektir?
C
14 yıl (1047 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Gerçekten merak ediyorum bu nasıl bir iştir. Bu kişilerin çoğunluğu ya da %80 ı diyelim, elektrik mühendisi veya bilgisayar mühendisi değiller. Peki bir işlemcinin içindeki transistörün yapısını, çalışma mantığını, içinden geçen enerjiye göre ısınmasını, imal edildiği elementin yapısını büyük ihtimal bilmiyorlar. Büyük çoğunluğu deneme yanılma yoluyla bu işi öğrenmiş kişiler nasıl oluyor da el üstünde tutuluyor? Firmalar gerçekten nasıl bu kişilere ihtiyaç duyuyor merak ediyorum. Diğer yandan işlemciyi tasarlayan mühendisler işlemcinin max ne kadar ısınacağı, kaç mhz hıza çıkacağını gerçekten bilmiyorlar mı? Bu soru değil çünkü biliyorlar ama neden? "Bu işlemci benim çocuğum gibi ona fazla voltaj verip, çarpan hızlarını değiştirip yanmasına dayanamam, o benim yaşama sevincim" diyen birini Amd veya Intel firmasında gören var mı?

Otomobil üreten mühendisler aracı test ediyorlar en son ulaşacağı hızı ölçüyorlar, stabilite testleri yapıyor ama nedense bilişim sektöründe ilginç bir durum söz konusu. Trajikomik derler ya bu işte. Buna benzer bir yazım bir hız aşırtma konusunda silindi. Samimi söylüyorum sataşma maksadım yoktur. Bana açıklayabilir misiniz? Ya birde bazıları öyle bir tavır sergiler ki sanki işlemciyi bir insan üretmemiş, test etmemiş; işlemcinin gerçek potansiyelini ben keşfettim, kralım... Aslında çoğunun haber olup, "ünlü" olmak gibi bir talebi de yok ama ilginç olan bu deneyleri büyütüp, büyük bir iş yapmış gibi haber yapanlar.



R
14 yıl (5244 mesaj)
Yarbay

PR / sansasyon / imaj çalışması / marka bilinirliği ,değerini arttırmak / uygun psikolojiye sahip olan herkezi yönlendirme / artistlik / markaya tapacak kadar arıza olma vs. vs.

Firma açısından kullanıcılar üstünde sansasyon derecesinde etkisi olacak kullanılabilen herşey değerlidir. Hata yapmadan kullanılabildiği sürece de süper işler. Aksi durumda insanların aklında 200$ lık işlemciden 1000$ lık işlemci performansı beklentsi yaratırsın(AMD'de olduğu gibi). Sen 1000$ lık sistemin 3000$ lık sistemle aynı işi yaptığını annatan grafik koyarsın, ama vatandaş bunu fx 8150 990x kadar perf. verecek diye anlar. Gerçek hayatta herhangi bi nedenle sorunlu olan insanların sallama / saçmalama/ markaya tapma yetenekleriyle de birleşince reklam kampanya felakete dönüşür. Firmada CEO değişir, reklam bölümündekilerin kıçına tekme vurulur, imaj elden gitmştir bikere ://

Yada tam tersi 8.5 ghz rakamları ile aynı arıza kullanıcı kitlesinde "kral / süper" imajı için çalışılır. Yada 3dmarkda en yüksek skor elde edince.

Yanyana olsalar 3-5fps fark için gırtlaklıcaklar birbirlerini.

Hepsinin arkasında reklam departmanlarının en ufak katkısı olmadığını herşeyn kendilğinden olduğunu geliştiğini varsayın, sonuç değişmez yine aynı olur.

Benim kendi adıma anlamadığım, bazen insanlar saçmalamak içn o kadar çaba gösterirken, insanların saçmalamasından benim niye rahatsız olduğum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl (1047 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

D
14 yıl (2336 mesaj)
Yüzbaşı

Ben bunları yapıp bi şan,imaj sahibi olanı şuanadek göremedim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl (36 mesaj)
Onbaşı

İşlemciler model üzerinden degil teknoloji üzerinden üretilir x teknolojisiyle üretilen bir işlemci 1.3v ile 1ghz de calisir en fazla ayni teknoloji ile üretilen bu cpudan sonra hayata gelen cpu 1.3 ile 5 ghz e cikar.

sonuc olarak bunarı test edicek anakart voltajları hakkında bilgisi tecrübesi olan insanlar lazım :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.