Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
1253
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kendi kendine testis muayenesi
C
15 yıl (412 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar ,

Ben yasadigim bir rahatsizliktan edindigim tecrübeleri sizinle paylasmak , eger icinizde bu hastaliga sahip olup da haberi olmayan varsa , farkina vardirmak adina bu basligi actim . Umarim kimsede böyle bir soruna rastlanmaz . Herhangi birseyin farkina varirsaniz hemen kanser diye korkmayin cok sık görülen varikosel denilen damar sismesi de olabilir . Bu tarz seylerde doktora gitmekten asla cekinmeyin.

Erken teşhiste en önemli kısım aylık kendi kendine muayenedir. Muayene için en iyi zaman sıcak bir banyo veya duştan sonra scrotumun sıcakla gevşediği andır.

Muayenede izlenecek adımlar:

-Aynanın karşısında ayakta durun. Scrotum derisinde herhangi bir değişiklik veya şişlik olup olmadığına bakın,

-Her bir testisinizi her iki elinizle muayene edin. Orta parmaklarınız testisin altında, başparmağınız üstünde olmak üzere parmaklarınız arasında testisi nazikçe çevirin. Bir testisiniz diğerinden hafif büyükse bu sizi şaşırtmasın. Bu normaldir. Testisin üzerinde yumru olup olmadığına bakarken testisin bir önceki muayeneye göre kıyasla, büyümüş sertleşmiş veya başka türlü değişmiş olup olmadığına dikkat edin.

-Spermi taşıyan ve biriktiren yumuşak ve tubuler bir yapı olan epididimi bulun. Kanserli kitleler genellikle testisin bu bölgesinde yerleşir. Ancak testisin ön yüzünde de görüldüğü olur.

-Eğer bu muayene sonucunda bir kitle ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza görünün.Bu kitle kanseröz olsun olmasın hemen tedavi edilmezse yayılabilir.Unutmayın testis kanseri özellikle erken teşhis ve tedavi ile yüksek gerileme şansına sahiptir.

Testis kanseriyle ilgili detayli bilgi icin ablamin benim rahatsizligim sürecinde hazirladigi blogu ziyaret edebilirsiniz : Testis Kanseri

Ilginize tesekkürler .

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
14 yıl (980 mesaj)
Yüzbaşı




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.