DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Akulu vidalama aletime adaptor girisi eklemek istiyorum. akunun icersinde 8 adet pil mevcut. Sormak istedigim adaptorlerdeki akim degri ne anlama geliyor, verebilecegi en fazla akimi mi temsil etmekte? Aku sarjinin adaptoru 24v 4amper.
Kullanacagim adaptor 9.6-12 volt ve kac amper olmali?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 13 Haziran 2011; 22:05:35 >
böyle cihazlardaki motorlar anlık yüksek akım çekerler.bu akımı karşılayan dahili pilleridir .motoru direk beslemek istiyorsanız, bu akımı sağlamanız gerekir. ni-cd pil kullanılmışsa, 8 adet pil normalde 12 volt yapar. fakat 24V ile şarj ediliyorsa li-ion da olabilir ama bu kez de 24V şarj için yetersiz kalır. pil tipini bilmek gerekiyor.
sanırım aleti adaptör ile kullanmak istiyorsunuz... bunun için cihazın çalışma gerilimini bilmeliyiz, üzerinde yazması lazım... içinde küçük bir dc motor olması lazım ve bunlar fazla akım çekmezler, çünkü çıkış devri düşüktür ve moment büyüktür... ama örneğin şajlı el süpürgelerindeki motorlar çok akım çeker normal bir adaptör ile çalışmazlar
Zoru tercih ediyorsunuz.Çünkü;1=Yukarda sayın nowanda ustanında bahsettiği gibi bu cihazlar gerek ilk kalkışda gerekse yük kapasitesinin artmasıyla daha fazla akım çekerler. 2=Yine bu cihazlarda anahtarın durumuna göre (az basmak yada tam basmak gibi)voltaj değişir bu itibarlada devir değişir. Demek ki;size akımı yüksek(max. 12-15 Amper)ve voltajı 10-15V arası ayarlı güç kaynağı gerekiyor.Kaynak çıkış voltajı sabit olursa ör;12V dönme hızıda sabit olacaktır.Kolay gelsin.
8 adet pil var ve pillerin uzerinde SC 1.2v 1200mAh yazisi var. SC nedir anlamadim dogrusu.
Alet cakma (bosh :)) bir alet ama isimi goruyor. haliyle uzerindeki ibareler pek gercekci degil. cihazin devrinin anahtara gore degistigini sanmiyorum zaten benim icin de bir onem arz etmiyor. Matkap fazla guclu ve devirli geldiginden, bu aleti ufak tefek isler icin elimin altinda her an calisabilir durunda bulunsun istiyorum. Cok sik kullanmadigimdan, kullanmadan once sarj etmek gerekiyor. Ayrica uyduruk bir alet oldugundan piller de fazla dayanmiyor.
Yuksek amperli bir adaptor kullansam aleti yakarmiyim? adaptorlerdeki amper degeri baglandigi cihaza verdigi direk akim mi yoksa verebilecegi en yuksek akim degerini mi?
Sormak istedigim adaptorlerdeki akim degri ne anlama geliyor, verebilecegi en fazla akimi mi temsil etmekte?
Aku sarjinin adaptoru 24v 4amper.
Kullanacagim adaptor 9.6-12 volt ve kac amper olmali?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 13 Haziran 2011; 22:05:35 >