Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1000
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Temel programcılık ve SQL hakkında...Yardım..
T
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Eminim bu konularda bılgısı ıyı olan arkadaslar vardır bu forumda.Benım sorunum ıse su: Ben müh kökenliyim.ancak SQL ve veritabanı programcılık uzerıne bılgm hıc yok gıbı bırsey.Su anda bı fırmaya yazılım destek uzmanı olarak girdim.Temel programcılık ve ms sql server ı ne kadar surede ogrenebılırım?Bir arkadas gunde 1 saat calısırak 1 ayda ogrenebılecegımı soyledı?Bunun ne kadar dogru oldugunu emınım bu yollardan gecen arkadaslar daha ıyı bılır??
Kısa sürede bunu ögrenip uygulayabılır mıyım?Yoksa bı kursa gıtmem sartmı ılk etapta ??Ne yapmalıyım?İnternetten biraz baktım bununla ilgili bir de ilk bilgi olması acısından veritabanı mantıgı kıtabını aldım.Sql server la ılgılı pıyasada bı kıtap var onu da almayı dusunuyorum.
Cocuklar cok acıl beklıyorum.Simdiden tesekkurler ...



D
18 yıl
Teğmen

hiç bi bilgin olmadan yazılım destek elemanı olarak girdiğine göre bi torpil olayı var demekki. yoksa hiç bilgisi olmayan birini bir firma niye yazılım destek elemanı olarak işe alsın. neyse o günde bir saatle bir ayda öğrenirsin diyen arkadaşına sesleniyorum "bizmi gerizekalıyızda acaba günde yedi saat yetmiyor aylardır" yani diyceğim şu; sql gibi bir deryayı bırak günde bir saati 24 saat çalışsan bir ayda tam olarak çözemezsin. bu benim görüşüm katılmayan arkadaşlar olabilir. bana göre günlük düzenli minimum 4-5 saat çalışmayla bu iş altı ayda çözülebilir. ama disiplin şart. sonra kursa gitmen tabiki daha faydalı olacaktır. kitapla takıldığın bi yerde karşında muhatab bulamazsın. ama kursda hoca halleder derdini. yani maddiyat sorun değilse kursa gitmeni öneririm. illada kitap diyosan mühendislik kökenli olduğuna göre ingilizcende vardır, yabancı kaynakladan çalışmanı öneririm. türkçeye çeviriler yetersiz kalabiliyor. birde bizim aklı selim ler kitaba bi kaç eklenti yaptımı çorba olup çıkıyor.



T
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

dreamofgod arkadasım önce insanları elestırırken lutfen bıraz daha saygılı ol.Ben askerden geleli 8 ay oldu.Ve ıngılızce kursuna gıttım bu sure ıcınde.Ve ınanırmısın benım bu ıse gırmem de hıc bı torpıl yok.Sadece durust oldum adama karsı.bu konularda ıyı bılgımın olmadıgını ancak ısın ıcıne gırılerek konuda uzmanlasılabılecegını soyledım.Senin günde 7 saat calısıyor olmanla gerızekalılıgı bır tutman bıraz garıp geldı.Ayrıca herkesın kapasitesi de aynı degıl.sonucta müh kökenli olunca bu konuda yatkınlık bıraz daha kolay oluyor deniliyor.Ben sahsı bı fıkrımıde koymadım ortaya.
Yazmıssın ama hangı kıtabı tavsıye ettıgını yazmamıssın :)İLk etapta kurs belkı zor olabılır cunku ortama gırıp ona gore yonlendırılmem gerekır.Ayrıca bu pozısyonla ılgılı olarak yetıstırılmek uzere denıyordu bunu da unutmadan soylım.Ben sadece sql ve temel programcılık olayının ne kadar surede ortalama halledılebılecegını sormustum.Diger arkadaslarında cevabını beklıyorum.
Gene de saol dreamofgod kardes..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Teğmen

dostum benim saygısızlık ettiğim bir nokta yok. sen ayrıntıları belirtmemişsin bende şahsi fikrimi söyledim. günde yedi saat olayına gelince senin bu konularda temelden öte bilgin olması ve gerçekten normalden üst seviyede algılama yeteneğin olması şart günde bir saatle bir ayda öğrenmen için. ben normal bir insandan yola çıkarak görüşümü belirttim, demekki belirtmemeliydim kusura bakma. kitap önermemişsin demişsin. bunuda göreceli bir kavram olarak algılarsın o zaman. çünkü her yazar herkese hitab etmez. ben diyorumki sağlam bir çeviri yapılmıyor ve bu yüzdende bazı konular havada kalıyor. bu yüzden yabancı kitaplara yönel yeterli ingilizcen varsa; nede olsa ms sql amerikan programı en iyi onlar anlatırlar kendi programlarını. bi dolu e-book bulabilirsin netde bununla ilgili. incele eğer e-book bana göre değil dersen içinden sevdiklerinin kitaplarını alki sonradan pişman olmayasın. benim söyleyeceklerim bu kadar. sen yanlış algılıyorsun çünkü. bol şans.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl
Binbaşı

Eğer sadece SQL öğrenmek istiyorsan temel veritabanı bilgisinin ardından bir çok işini halledebileceğin şekilde SQL'i kısa zamanda öğrenebilirsin. Eğer veribanı kullanan bir program yazmak istiyorsan ve herhangi bir programlama dili bilmiyorsan, o zaman öncelikle programlama mantığını ardından da yazılımı geliştireceğin programlama dilini öğrenmek gerek. Ancak bunlardan sonra veri tabanı kullanan bir program yazmaya başlayabilirsin. Eğer sadece MS SQL kullanacaksan yani veritabanı yönetimi üzerinde çalışacaksan o zaman içeriğini bilmiyorum ama Microsoft'un sertifika kursları herhalde yardımcı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Yarbay

SQL öğrenmesi zor bir dil degıldır. aslında hiç bir programlama dili zor değidir. Yeter ki temelde algoritma mantıgı olsun. Hem azcık ingilizcen de varsa sql i kolayca öğrenirsin. en basitinden diyelim veritabanında bir tablo var ordan bir bilgi mi cekeceksin türkce olarak dusun ve hemen ingilziceye cevir bak su cıkıyor: select ad, soyad from tablo1.;
Yani aslında bu kadar basit. yeter ki azcık algoritma bilgisi olsun. Karamsar olma. evde hiç bir işin yokken öğreneyim desen öğrenemezsin ama eger iş için gerekliyse emin ol kendını zorlayacak ve iş yerinde de pratık yapa yapa öğrenecksin.
Saygılarımla... Allah yardımcın olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.