Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
1717
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 8mbit Kesintileri Delirtecek!! (2. sayfa)
E
15 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: .:DiFFeReNT:.

Arkadaşlar birkaç gün önce 8mbit olan tarifeye geçtim ama aşırı kesinti oluyor. Mesela sabahtan beri en az 4-5 defa kesildi 2-3dk sonra geri geldi. Bu kesintilerin sebebi nedir. Çıldırmak üzereyim artık.



TT netin hatları 8 mbps i desteklemiyor bendede aynı sorun var 444 0 375 i arayıp hızınızı 4mbps e filan düşürün bende 4 mbps de sorun olmuyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Onbaşı

O sorun cogu kişide war.bendede hız 100 kb/s düştü


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Yüzbaşı

E
15 yıl
Yüzbaşı

pardon. 2 kere yazmışım. düzelttim yazımı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozenir -- 28 Ağustos 2009; 2:11:14 >

E
15 yıl
Yüzbaşı

eğer hat zayıflamalarınız arkadaşlar ttnetten aldığım bilgiye göre şöyle: diyelim hattınızın zayıflaması 34 ve hattınız 4 mbps ye sabitlediler. bu durumda hattınıza gelen sinyal normal şartlarda ilk bağlantıda 11 dbi ile başlayacak. yani snr margin değeri dedikleri 1 saat sonra bu değer 6 dbi a düştüğünü görürsünüz modemden takip ederseniz. bu demek oluyorki 34 dbi hat zayıflaması 4 mbps almak ilk 1 saat olur ama sonraki her saat başı ve gece yani santralin yoğun kullanıldığı saatlerde en az 1 kere düşecektir. fakat 34 dbi lık bir hat zayıflamasında 2 mbps se sabitlenirse bu değer yani sinyal (snr) 22 ile başlar ve 16 ya kadar düşer. bu durumda santral ne kadar yoğun olursa olsun bir kopma yaşamazsınız. 34 dbi üstü için 2 mbps en idealidir.
bir hattın kesinlikle kopmaması için dbi değeri en alt sınırı 6 dır. bu durumda modem ile dslam cihazı bağlantı durumu tam yerine oturmamıştır. hiç bir zaman kesilmemesi için bu snr değeri 14 dbi ve üstü önerilir. dikkat edilmesi gereken arkadaşlar işte benim snr değerim şu şu değerlerde benim almam lazım dememeniz gerekiyor. bağlantıdan sonra en az bir yarım saat yada 1 saat bekleyin. bu durumda daha sağlıklı bir snr değerinizi ölçmüş olacaksınız. 34 dbi ile 8 mbps hız almak demek bir hayal ürünü olmaktan öteye gidemez. ttnetin vasıfsız elemanları sistemden hemen 8 e geçiriyolar. halbuki bu işlemi santralin yapması lazım ama maalesef ilgilenilmiyor. 34 dbi hat zayıflaması olan birisi bu hıza geçtiğimi snr değeri 2 gibi olur bununlada bağlanmaz her 2 dakkada bir kopma demektir. kopmanının asıl sebebi şudur: kablo uzun olduğu için data yani dslam cihazı modeminize gereken dataları zamanında ulaştıramaması sebebidir. eğer modem upload yani göndermeyi zamanında yapar ama dslam yani santralden sizin istediğiniz bilgi modeme geç gelir yada gelmez bu sebebten dolayı modeminiz kendi bağlantısını düşürüp yeniden bağlanmaya çalışır. bu bilgiyi bana ttnet anadolu bölge ofisinden verdiler. umarım işinize yarar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.