Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6012
Cevap
207460
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (301. sayfa)
G
2 yıl
Yüzbaşı

Ben önemli olayları anlatırım, hem de büyük keyifle anlatırım anlatmasına ama spoiler vermek istemem. Aslında 12. sezonun son bölümü ve sonrası için yazdığım mesajlara bakılabilir. Zaten 12x(bilmem kaçıncı bölüm) notunu koyuyorum mutlaka ama aslında spoiler da vermek istemiyorum. Size 12. sezonun son bölümünü izlemenizi öneririm. 13. sezonun "arc"ı bütün bir sezon. Arada o "filler" bölümler yok ama oradan da zaman tasarrufu isterseniz 13. sezonun son bölümünü yani 6. bölümünü izlemenizi de tavsiye ederim. Ondan sonra Jodie'nin son bölümü zannedersem adı "The Power of the Doctor" idi, onu da öneririm.
Kıymetli yerleri çok ama ben yine de yazayım. Günah benden gitti (dediğim gibi izlemenizi de öneririm). Yazdım diye ille de okumak zorunda değilsiniz, siz değil başkası da okuyabilir yani.

Tecteun isminde bir seyyah, zannedersem bir tane karadeliğin dibinde bir çocuk buluyor. Bu çocukla deneyler yapıyor, çocuk ölüyor ölüyor diriliyor. Yani bildiğiniz rejenere oluyor. Sonra Tecteun bu çocuğun genlerinden istifade edip Time Lord/ladyleri yaratıyor. Yani o çocuk Gallifreylilerin atası. Bilin bakalım bu çocuk kim :))
Dolayısıyla Doctor'un orijini artık muallak. Doctor'un bildiğimiz o 13 suratından fazlası var ama aslında bu lore'a pek aykırı değil. Çünkü ta klasik seri döneminde Morbius diye bir makine var, Doctor'un hiç görmediğimiz suratlarını göstermişti. Ben ta on sene önce falan bu Morbius'tan haberdardım ama yine de ilkin hiç hoşuma gitmemişti. Şimdi kabulleniyorum.
Bu Gallifreyliler bir Büro kurmuşlar. Doctor'a (daha Doctor olmadan önce) dünyada görevler veriyorlar, sonra hafızasını resetliyorlar. Doctor'un o bilinmeyen hayatlarını görüyoruz. Hatta başka bir Doctor (ama gerçekten Doctor) daha görüyoruz: Fugitive Doctor.
13. sezonda çoklu evren teorisini görüyoruz, evren tek tuşla yok edilebilip yenisi başlatılıyor falan. Hatta bildiğimiz o "zaman" kavramının ete kemiğe büründüğünü gördük.
Belki unuttuğum, yanlış hatırladığım, hatta uydurduğum detay bile olabilir ama diziyi aktif olarak burada takip eden tek kişi olduğum için yapacak bir şey yok Belki Facebook twitter'daki fan hesaplarına danışılabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tnuviel37
B
2 yıl
Yarbay

10. doktoru geri getirmişler demek. NAH izlerim :) Bu kafadakilerin iyi bir şey yapmak istediği falan yok. Olay tamamen " The Message " Aynen aldım mesajını. Eli yüzü sjw çöplüğüne batmış her yapım 0 puanı hak ediyor. Adamlar Davros'u tekerlekli sandalyeden kaldırıp normal insana benzetmişler Sebep ? Tekerlekli sandalye kullanan insanlar yanlış anlar, onları kötü göstermek istemiyoruzmuş Bir de feminizm kasmışlar yine bölümde. Donna'nın " kızı " da ayrı bir iğrençlik. Oynattıkları kişide erkek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 4 Aralık 2023; 3:50:20 >

G
2 yıl
Yüzbaşı

Davros konusunda size katılmıyorum hocam. Dizinin fandom'ına baktım şimdi, adam bir patlamadan dolayı sandalyeye düşmüş. Kronolojik olarak doğru yapmışlar. Zaten 9. sezondan çocukluğunu hatırlıyorsunuzdur. İki ayak üstünde, insan gibi varlıktı. Engeli de yoktu. Kaled'di galiba Davros'un ırkının adı. Böyle insan gibi iki ayak üstünde, bizim gibi omurgalılara humanoid diyorlar. Onlara da humanoid deniyor.
Öte yandan, son bölümde tekerlekli sandalyeye düşen bir kadın var, UNIT'in başı mıydı neydi unuttum. O karakterin varlığının sebebi "ay haydi bir tane de belden aşağısı tutmayanı alalım" da olabilir tabii ama şahsen ben takmıyorum. 10. sezondaki Bill Pots muydu neydi, lezbiyen kadın. Bommmboş, anlamsız bir karakter. Sırf olsun diye konulduğu çok belli. Bu tekerlekli sandalyedeki kadına şimdilik o muameleyi yapmıyorum çünkü engelliğine dair hiçbir vurguları olmadı. Donna'nın trans siyahi kızı Rose'a gelirsek... Neyse gelmeyelim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Binbaşı

9.Doktor (christopher eccleston ) ahını aldınız. Kimse kusura bakmasında kimse bu adamın yanında doktor rolüne yakışmadı , ilk sezondan 5.sezona kadar senaryo iyiydi de öyle ilerledi bu dizi.

Daha izlenmez SJW çöplüğüne 10.doktordan itibaren yavaşça batmaya başlamıştı zaten. Umursamadım bile yeni sezon geldiğini görünce..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Binbaşı

Chris kendi rolün üstüne yapışmasını istemediğinden ayrıldı diye biliyordum. Başka durumlar da mı vardı?

İlk 5 sezon senaryonun başındaki Davies şimdi geri döndü o nedenle bir şans vermeyi düşünüyorum. İlk bir kaç bölüm sonunda adamı rahat bırakıp bırakmadıkları belli olur bence. Moffat arada bazı bölümleri yazdığında çok iyi iş çıkarıyordu ama başa geçince fazla amerikanvari hale getirdi. Yine güzel bölümler vardı ama bütçe artmışken genel senaryo kalitesi düşmüştü. İnşallah Davies eskiden olduğu gibi güzel bir senaryo oluşturur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Grimaniel
O
2 yıl
Binbaşı

Doktor olarak tanınıp rol üstüne yapışmasın istediği için ayrıldı diye hatırlıyorum ben de. Ahla mahla alakası yok. Dizi ömrünü doldurdu belki de. en azından belirli bir yaş üstü için.. yani sjw woke mok da olmasa belki yine izlemeyecektik. Bilmiyorum, benim ilk izlediğim yabancı diziydi yıllarca onun hatrına devam etmiştim. O zamanlar seçenek de azdı. Şimdi derya deniz, yeni nesli çekmek de zor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tnuviel37
B
2 yıl
Yarbay

Matt değiştikten sonra bıraktım ben. Her doktor değişimi sonrası diziyi bir süre bırakıp bölüm birikmesini bekler, sonra arka arkaya patlatırdım bölümleri. Haftalık izleyerek alışamıyordum Üstüne kadın doktor ve sjw çöplüğü artınca tamamen koptum.

Davies kendi tükürdüğünü yalayan biri. Şimdi tırsmış ki tekerlekli sandalye kullananı kötü gösteriyoruz diyor. Age of Steel bölümünü hatırlayın. John Lumic'i tekerlekli sandalyede gösteren kendisi :) Davies'in Davros değişikliği hakkında röportajı.

“We had long conversations about bringing Davros back, because he’s a fantastic character, [but] time and society and culture and taste has moved on,” Davies told on BBC Three companion series Doctor Who Unleashed. “And there’s a problem with the Davros of old in that he’s a wheelchair user, who is evil.

“And I had problems with that. And a lot of us on the production team had problems with that, of associating disability with evil. And trust me, there’s a very long tradition of this.”

“I’m not blaming people in the past at all, but the world changes and when the world changes, Doctor Who has to change as well,” he continued. “So we made the choice to bring back Davros without the facial scarring and without the wheelchair, or his support unit, which functions as a wheelchair.

“I say, this is how we see Davros now, this is what he looks like. This is 2023. This is our lens. This is our eye. Things used to be black and white, they’re not in black and white anymore, and Davros used to look like that and he looks like this now, and that we are absolutely standing by.”

Ayrıca 10. doktor woke çöplüğünün dibine girmiş bile.


https://www.thepinknews.com/2023/07/11/david-tennant-t-shirt-leave-trans-kids-alone-reactions/
" Trans çocukları rahat bırakın ucubeler " diye tshirt giymiş govel. Bundan sonra yok hükmündedir benim için





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 4 Aralık 2023; 4:23:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MuhterisTürk
G
2 yıl
Yüzbaşı

Capaldili sezonları izlememişseniz izleyin hocam. 10. sezon kötü olsa da 8le 9 iyi. Hatta 9. Sezon bana göre dizinin modern zamanının en iyi sezonlarında zirveye oynar. Öte yandan, dedikleriniz gerçekten delirtir. Russel'a, David'e vasi atansa yeridir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
12 ay
Yarbay

Yeni sezonu seyrettim. Altıncı bölüm hariç her bölümü ayrı bir utanç abidesi.

Başlarda yeni Doktor'u ve companion'ı sevmiştim, en azından onları seyredilebilir buluyordum ama birkaç bölüm sonra onların enerjisinin yerini de anlamsız ağlama, bağırma ve çaresizlik sahneleri aldi.

Hikayelere girmiyorum dahi. Dizi ilk bölümüyle nasıl bir hikaye anlatıcılığı seçtiğini açıkça gösterdi. Bütün mesuliyet buna rağmen devam edenlerde.

Düzeltme: Altıncı bölüm yerine yedinci bölüm yazmışım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 1 Temmuz 2024; 18:19:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
12 ay
Yüzbaşı

Konu ölmüş diye hayıflanırken sizin mesajı görüp bir tebessüm ettim. Capaldi'den sonra dayanamayıp bırakmıştım DW'yi. Yeni Tennant bölümlerini izleyesim var ama sonrasında gelen bölümler için kararsızdım. Yorumunuzu görünce dizi tozlu raflarında terk etmeye devam kararı aldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Be All My Sins Remembered
B
12 ay
Yarbay

Konudaki son mesajın yedi ay öncesine ait olduğunu görünce ben de hafif hüzünlenmiştim. Hatta yeni konu açıldı da oradan mı devam ediyor diye baktım ama bulamadım.

Tennant ve Catherine Tate ile olan özel bölümler kötü. Nitelemek veya tanımlamak için başka kelime bulamıyorum zira hangi sıfatı kullanırsam kullanayım yetersiz kalacak. Yeni sezon Doctor Who'nun mirasına hakaretken o bölümler Doctor Who'nun ruhuna ihanet. Ne yaparlarsa yapsınlar olmuyor gibi. Hep bir çiğlik hep bir olmamışlık var. Yine de yeni sezonun her introsunda heyecanlanmadım değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @White Water
B
4 gün
Yarbay

Bille Piper ( Rose ) yeni doktor olmus.

Hönkürttü


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 gün
Yüzbaşı

Zamanında severek izlediğim dizinin bu hale gelmesi gerçekten üzücü...

Rose karakteri insanların hafızasında gayet güzel hatıralarla kalmıştı.Kendisini 10.Doktor ile olan maceralarla hatırlamak isterdim..

Doktor olarak değil...

Muhtemelen reytingler düşük olduğu için eski ve sevilen karakterleri geri getirerek eski izleyici kitlesini çekmeye çalışıyorlar.

Gerçi hoş 12.Doktordan sonra izlemeyi bıraktığım için benim için pek bir anlam ifade etmiyor.

Oturur en baştan 10.11. ve 12. doktoru izlerim daha iyi...

Bir de bu doktorun rejenerasyonunu ne kadar amatörce yapmışlar yahu..10.doktor veda ederken ortalık yıkılmıştı,tardis hasar görmüştü ve Dünya'ya amynin evinin bahçesine çakılmıştı.Eski doktorun gittiğini ve yeni doktorun geldiğini izleyicinin iliklerine kadar hissettirmişlerdi.

Şu kalite ve duygu farkına bakın;


https://www.youtube.com/watch?v=RB3z8Ehk6TI&ab_channel=BBC


https://www.youtube.com/watch?v=WgGnnN6KmB4&ab_channel=DoctorWho





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 11 Haziran 2025; 5:17:1 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Batman
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.