Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
89
Cevap
65458
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: KLİMA AÇIKKEN STOP EDİYOR!!! (5. sayfa)
Z
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: GRUNCE_KSK

Faruk bey merhabalar bir sorum olucak sanırım bilginiz var bu konu hakkında 2010 model cruze otomatik vites aracım var kış aylarında hiç böyle birşeyle karşılaşmadım yazın klimayı açtığımda birden giderken yolda ayağımı gazdan çektiğimde stop ediyor tekrar kontağı kapatıp 10 sn bekledikten sonra çalışıyor ve tekrar açıyorum klimayı hiç bir sorun olmuyor. araç sadece lpg'de yapıyor benzinde hiç karşılaşmadım sorunla nedir sizce bu sorun servise gittim bakım yaptırdım söyledim sorunu boğazdandır fln dediler git temizlet fln forumlardada araştırdım herkes farklı şeyler söylüyor ama sorunu çözebilen kimseyle karşılaşmadım henüz teşekkür ederim şimdiden.
Bahsedilen sorun 2012 cruze aracımda var Çok sinir bozucu bir olay. Ne servis nede landirenzo bayileri sorunu çözemedi. Yarın landirenzoya gidip Faruk beyin söylediklerini soyluycem Ama anlayıp uygulayabilecekmi bakalım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zombiee38 -- 29 Haziran 2016; 12:14:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @faruksevgili
M
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili


quote:

Orjinalden alıntı: karadenizly

Bostayken yanı rolantıdeyken motor sarsıntılı calısır hafıften gercı enjeksıyonlu araclar kendını otomatık ayarlar ama dusuktur bılgısayardan ayarlanması gerekır belkı bıde rolantıde dusuk devırde calısıyosa bıde ustune klıma acıldıysa klıma kompresorude v kayısına baglı olarak calıstıgı ıcın motoru yorucak yorulan motor stop edıcektır LPGyle pek alakası yok aslında devrı ayarlansın sorun cozulur..

Sn.karadenizly

Söylediğiniz gibi değil. Olayı şöyle özetliyeyim isterseniz, aynı sorunu yaşıyanlara belki yardımım dokunur

MeganII- bazı chevroletler- Albea 1.2 ler gibi ''İlk aklıma gelen araçlar bunlar'' araçlarda klima elektriklidir. Araç demeraja (Atağa) kalktığında Elektrikli klima devreden çıkarki araç gerekli gücü tekerlere iletebilsin... 4000 devirlere kadar çıkan araçta klima devrede değildir. Ve ani gaz kesip Kut-off a geçtiğinizde gaz enjektörleri susar ve aracınızın orjinal kut-offtan çıkışı 800 devir cıvarlarıdır.

Aracınızın LPG ayarlarında bu değerleri değiştirmez iseniz aracınız LPG dede 800 devire kadar kut-offta kalır ve 800 devire düştüğünde enjektörler kut-off tan çıkarak yakıt göndermeye başlar.

Benzinde sorun yoktur ama LPG yakıtı biraz tembel bir yakıt olduğu için Bu devirde Klimada devreye girdiğinden aracınız stop eder.

Çözümü çok basittir.

Aracınız LPG de iken aracınızın kut-off tan çıkmasını 1500 devire geldiğinde 2 saniye enjektörünüz LPG göndermesi için gerekli ayarı yaparsınız ve STOP OLAYI ORTADAN KALKAR.

5 TANE TUŞA BASIP KAYIT YAPMANIZ YETERLİDİR

Tabii her markayı takan çerçiler bunları yapabilirmi bilemem :-(

*çerçi (Bilmeyen yeni generasyon için)
Eskiden köylerde , tesbihten kolyeye- kumaştan entariye- bardaktan testiye kadar herşeyi satan gezginci esnaf'tır.

Sayın Faruk sevgili benim aracımda klima açıkken ve lpg deyken vitesi boşa atıp virajda dönerken devir 3 binlerden düşerken rölanti seviyesinde durmuyor stop ediyor. Bahsettiğiniz cut off olayı araç viteste iken gazdan çekmekle mi alakalı yoksa boşa atıp gazdan çekincede rölanti devrine kadar yakıt verilmiyor durumu geçerli mi ben ne yapayım lpg ayarı yaptırırken klima ve farları açıp motordan güç alan unsurlara göre mi yapayım yoksa cut off ayarını mı yükselteyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Er

Merhaba

Aynı sorun bende de var. Aracım otomatik vites 2012 model. Arac lpg de iken ve klima açıkken 50-60 km hızla giderken ayagimi gazdan çekip, frene bastığımda araç stop ediyor. Lpg taktirdigim yere gittim ayar yaptılar ama bir hafta geçti yine aynı sorun devam etmeye başladı. Konu ile ilgili bilgisi olan varmıdır, yardımcı olursanız sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Binbaşı

Bu sorun icin yardimci olacak yok mu

Otomatik cruze klima acikken yavaslayinca 3-4 gunde bir olan stop etme sorunu mevcut



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Er

Merhaba faruk bey. Benim 2004 focus aracım var brc sıralı sistem mevcut. Kartalda mucipotogazda takıldı. Sorunum şu aracım klimayı açtığımda boşa alır almaz stop ediyor. Ve klima açıkken gidişte özellikle rampalarda çekişten düşme beya yakıtı yakamıyor hissi veriyor. Gebzedeyim bu arada. Sizin yapabileceğiniz bir şey varsa sizinle görüşmeyi isterim. Cep telefonumdanda irtibata geçebiliriz. İlgilenirseniz çok sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @faruksevgili
O
5 yıl
Onbaşı

Merhaba arkadaşlar ,
Bende 2007 polo var. Bu araca 2017 yılı temmuz ayında LPG taktırdım. İlk sene sıkıntısız bindim.
Araç, 23.000.24.000 km dir lpgli. Geçen yazdan bu yana lanet olası bir sıkıntı var kimse çözemiyor. Klima açıkken fren+ debriyaj yapınca özellikle dönüşlerde ve kavşaklarda stop ediyor benzinde bu hadise yok saat gibi çalışıyor. Araç, klima kapalıyken fren+ debriyaj yapınca stop etmiyor ama devir hızla 600 e kadar düşüp 700 de toparliyor ayrıca motor soğukken bu devir düşmesi 500 lere kadar düşüp hemen 700 de toparliyor.Bu devrin 600 e düşüp 700 de tekrar toparlaması benzinde olmuyor.

LPG den kaynaklı sorun ama ne ? LPG Ayarıyla alakalı olmaması gerekiyor. Aracıma Afr ayarı yaptırdım çekişi gidişi güzel. Afr nin en ehil isimleriyle iki kere ayar yaptık. Wag com la bağlanıp acaba arızalı parça var mı diye baktık ( lambda sensörü , oksijen sensörü...) Bobinde sıkıntı yok, bujiler değişeli 20.000 km oldu. Montaj kusuru da bulunmadi. Nozup çapı uygun, hortumlarin uzunluğu iyi, regülatör , enjektör sıkıntısı yok.

Yok yok yok ama lanet olası araba düzelmiyor.

Bilen , anlayan , başına gelen veya çözüm bulan varsa beni de bilgilendirirse çok duamı alir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Er

Merhaba aracım 2010 model cruze beNzinli LPG yok hiç takılmadı. Klima açıkken stop ediyor. Örnek veriyorum Klima açıkken kırmızı ışıkta durdum frene bastım tor tor tor sesli çalışıyor frenden ayağımı çektiğim an stop ediyor. Klima kapalı iken böyle bi sorun yok. Sorun nedir sizce?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Zombiee38

Bahsedilen sorun 2012 cruze aracımda var Çok sinir bozucu bir olay. Ne servis nede landirenzo bayileri sorunu çözemedi. Yarın landirenzoya gidip Faruk beyin söylediklerini soyluycem Ama anlayıp uygulayabilecekmi bakalım

Alıntıları Göster
Bende yeni aldım 2012 cruze otomatik. Aynı sıkıntı bende de oldu. Sorunu giderebildiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ş
4 yıl
Er

Selam Arkadaşlar,
Aynı sorunu 2015 yılında 2001 passat 1.8T aracımda yaşamıştım.Işıklara geldiğimde direkt stop ediyordu.Artık şehir içi mecburen benzinde kullanıyordum.Konya, Karaman, Mut, Bozkır da dört farklı ustaya gösterdim birçok parçayı(map,enjektör,regülatör çeşitli parametre ve gaz ayarları) denendi ama çözemediler ve hepsinin vardığı sonuç:ön kısımdaki tüm tesisatı değiştirelim. Çok sinir bozucu bir durumdu ve şu ayar kablosunu alarak kendim çözmeye karar verdim ve gaz ayarı meselesine kendi çapımda girdim, neyse uzatmayayım bir çok ayar denedim tüm parçaları söküp temizledim, kablo kısalttım, nuzzle büyüttüm vs. sonuç alamadım. Tüp sistemini tümden gözden çıkarmıştım ve pek cesaret edemediğim ECU RESETLEME tuşuna basarak bir kaç defa resetleme yaptım ve sorunum tamamen çözülmüştü ve o günkü sevincimi hiç unutamam.Bir sorunu çözmenin mutluluğu başka birşey... bu arada kit Atiker Multifast idi. Saygılar paylaşmak istedim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şinka -- 31 Ağustos 2020; 23:30:44 >

Z
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: azizii

Bende yeni aldım 2012 cruze otomatik. Aynı sıkıntı bende de oldu. Sorunu giderebildiniz mi?

Alıntıları Göster
Aşağıdaki ayarları forumdan Faruk isimli arkadaştan öğrenmiş ve lpg ciye zorla yaptırmıştım. Bir kaç ay sonra arabayı satmıştım zaten. Bu ayarları uyguladıktan sonraki sürede sadece bir kez stop etti.

**Önce stting up ı tıklayın, Sonra drivebility
Sol üstteki ilk sayfayı açın. Ardından da sol alttaki iki kutucuğu doldurun (RPM yazanı 1500)-(m/s yazanı 2 yapıp) kaydete basın ve çıkın .
Çıkarken yapılan değişikliği kaydetmek istiyor musunuz? sorusunu evet olarak tıklayıp çıkan menüye araç bilgilerini girin tekrar kaydedin ve sayfadan çıkın :)
Kolay gelsin**



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.