Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
200
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hidrojenli Hyundai'ler 2012'de yollara çıkıyor
M
16 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çevre dostu araçlar için büyük yatırımlar yapan Hyundai'nin 2012 yılında seri üretimine başlanması planlanan yakıt hücreli Hyundai modellerinin müjdesini de verdi.

Hyundai, her geçen gün daha da kirlettiğimiz dünya için daha verimli ve her zamankinden daha da çevre dostu olan yepyeni konseptler geliştirmeye hazırlanıyor. Çevre dostu araçlar için büyük yatırımlar yapan ve sırf bu araçların gelişimi için Mabuk-Kore'de özel bir Ar-Ge merkezi kuran Hyundai, "hibrid" olarak adlandırılan ve hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlara sahip araçların 2009 yılı itibariyle seri üretime alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

2007 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda i-Blue FCEV'i (Fuel Celi Electric Vehicle - Yakıt Hücreli Elektrikli Araç), otomobil severlerle buluşturan Hyundai 2012 yılında seri üretimine başlanması planlanan yakıt hücreli Hyundai modellerinin müjdesini de verdi. Hyundai'nin Chiba-Japonya'daki Tasarım ve Teknik Merkezi'nde hazırlanan i-Blue, sahip olduğu platformuyla üçüncü nesil yakıt hücresi teknolojisinin temelini oluşturuyor.

Hyundai'nin Mabuk-Kore'de bulunan Eko-Teknoloji Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen bu çevre dostu platform, önümüzdeki yıllarda çıkacak olan en yeni teknolojiye sahip Hyundai FCEV araçlarında kutlanılaak. Hyundai i-Blue, gelecekte çıkacak Hyundai FCEV araçları için de çok önemli bir adımı temsil ediyor. i-Blue, Hyundai'nin daha önc Tucson ve Santa Fe olarak SUV araçlarının platformlarını kullanarak hazırladığı FCEV araçlarından tamamen farklı. i-Blue için Özel olarak, D-segmentinde bulunan 2+2 kişilik bir CUV (Crossover Utility Vehicle - Geçiş Segmenti Aracı) platformu geliştirildi. Bu platform, daha sonra çıkacak çevre dostu araçlar için bir temel oluşturacak.

Hyundai, hidrojen ile çalışan yakıt hücreli elektrikli araçların da 2012 ile 2015 yıllan arasında seri üretimine başlamak için gelişimlerini son hızla yapıyor. i-Blue'dan sonra geliştirilen yeni jenerasyon yakıt hücreli araçların da önümüzdeki dönemlerde yapılacak otomobil fuarlarında ziyaretçilerin karşısına çıkacağı ve bugünden itibaren 5 yıllık süreç sonunda seri üretime alınması planlanan araçlar ile ilgili son kararların verileceği bildiriliyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.