Anladım miller silinmiyor ve yurtdışında daha yüksek harcama dilimleri için daha çok kazandırıyor.
Diğer yandan miller her yerde kullanılmıyor. Aynı karşılıkta puan kazanmak için daha fazla harcamak gerekiyor.
Bende bonus platinum da var. Onla yakıt ve restoranda daha fazla bonus kazanıyorum. 1 ay içinde harcadıktan sonra hiçbir sıkıntı yok. SF’de yüzde 1’e yakın sabit mil oranı bile aradaki farkı kapatmıyor. Milleri seyahat hattında katlı kullanamıyoruz da. SF’nin bana tek faydası Dubai’de yaptığım 50k ve üzeri alışverişte 1750 TLlik mil oldu.
Bilmediğim bir şey mi var? Varsa paylaşabilir misiniz?
Bankada 2mtl ustu mevduat varsa ve de yurtdisi cok kullaniyorsaniz mantikli bir kart. Bonus flash kampanyalarini da yakalarsaniz baya iyi oluyor.
Kazanilan millerle bilet alirken ne yazikki kaziklaniyoruz. Onhn yerine 1e1 olarak migros, shell, PO, Vatan bilgisayar gibi program ortaklarindan kullanmak en mantiklisi
Bonus platinum’da 2000 TL yemek harcamasına 250 TL bonus kazanmaktayım. Yakıt için de benzer şekilde. Bonus Platinum daha makul. Mil kartıyla alışveriş rakamı daha fazla hem de mil bazında daha aza denk geliyor. Sizin dediğiniz gibi bankadaki varlığımı artırarak program değiştirsem onda da yüzde birlik mil kazanımı yüzde 1,5 civarına çıkıyor.
Sanırım buradaki tek dezavantaj yurt dışında ciddi rakamlarda bonus platinum‘un bir kampanya vaat etmemesi ve bonus puanların belli bir süre sonra silinmesi. Onun haricinde bonus puanlarımı zaten dediğiniz program ortaklarında da kullanabilmekteyim.
Sigarayi migroslarda alabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @kıng365