2022-2023 yks tercihinin gözde mesleği Mühendisliklerdi. Başta bilgisayar mühendisliği olmak üzere bir çok Mühendislik çok ilgi gördü. Bunu gören vakıf ve devlet üniversiteleri bilgisayar mühendisliği yanına Yazılım mühendisliği Yapay zeka mühendisliği Siber güvenlik mühendisliği Veri mühendisliği Gibi bilgisayar mühendisliği alt dalını ekledi. Bu da ileride kocaman bir işsizlik olarak dönecek. Şuan çevremde staj bile bulamayan kişiler var. Daha sonra 2025 yerleştirme sonuçlarına baktım. Bir çok mühendislikte kontenjanlar dolmamış bile. Yapay zekanın da bir çok mesleğe el attığını düşünürsek bence mühendislik yazanlar iki kere düşünsün. Hele vakıf üniversitelerine para vs vermeyin. Gidin tıp okuyun, dil hekimliği okuyun, hemşirelik okuyun ama gereğinden fazla öğrenci almış mühendislik yazmayın.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Yazılım mühendisliği
Yapay zeka mühendisliği
Siber güvenlik mühendisliği
Veri mühendisliği
Gibi bilgisayar mühendisliği alt dalını ekledi. Bu da ileride kocaman bir işsizlik olarak dönecek. Şuan çevremde staj bile bulamayan kişiler var. Daha sonra 2025 yerleştirme sonuçlarına baktım. Bir çok mühendislikte kontenjanlar dolmamış bile. Yapay zekanın da bir çok mesleğe el attığını düşünürsek bence mühendislik yazanlar iki kere düşünsün. Hele vakıf üniversitelerine para vs vermeyin. Gidin tıp okuyun, dil hekimliği okuyun, hemşirelik okuyun ama gereğinden fazla öğrenci almış mühendislik yazmayın.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >