Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
127
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dikkat! SEDDK, Magdeburger Sigorta’nın faaliyetlerini kısıtladı!
S
2 hafta (326 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Magdeburger Sigorta AŞ’ye yönelik olarak şirketin mali bünyesindeki zafiyetin giderilememesi nedeniyle tüm branşlarda yeni poliçe düzenleme ve yenileme yetkisinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.
Kaynak: SEDDK - Magdeburger_Sigorta_AŞ’ye_İlişkin_Kurumumuzca_Alınan_Tedbirler_Hakkında_Basın_Duyurusu.pdf

Yakın dönemde ACNTürk - Aveon - TMT - Mellce - Arex gibi şirketler yönünden tedbir kararı alınmış, bu süreçte hasar ödemeleri anlamında bir takım mağduriyetler yaşanmış ve etkileri devam etmekteydi.

SEDDK'nin, ACNTürk - Aveon - TMT - Mellce  kararları sonrası soft geçiş sağlamak adına hasarsızlık indirimleri kaybedilmeden muhtelif şirketlere geçişler sağlanmaya çalışılmıştı. Şu aşamada böyle bir aksiyon olmadığını belirtmekte fayda var.

Daha önceki dönemlerde olduğu gibi geçiş yapmak isteyen tüm sigortalılara hak kaybı yaşatmadan muhtelif şirketlerden yeni teklif çalışmaları ve poliçe düzenlenmesi hususunda gereken desteği sağlayacağız.

Poliçesi devam eden sigortalıların, OLASI mağduriyetler yaşamamak adına süreci yakın takip etmesi yahut yeni poliçe düzenlemesi hususları değerlendirilebilir.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaOfisi -- 16 Nisan 2026; 11:5:0 >

S
2 hafta (326 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şirket kaynaklarına göre, Magdeburger Sigorta’nın bir grup ile anlaşma aşamasına geldiği öğrenildi. Süreç kapsamında hiçbir acente ve sigortalının mağdur olmayacağı, ayrıca konuyla ilgili olarak bu hafta Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (SEDDK) başvuru yapılmasının planlandığı ifade edildi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 hafta (306 mesaj)
Yüzbaşı

AcnTurk de 1 yıl oldu kapanalı. Hala parasını alamayanlar var. Hatta kapanmadan önce para vermeyi bırakmıştı. Hasarı olup 1.5 yıldır ödemeyi alamayanlar var. Allah tan bankaya yaptığım harcama itirazım kabul edildide geri alabildim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.