Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
297
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yoklama Kaçağı olduğunuz için aranmaktasınız. - Bedelli - Yardım
İ
geçen ay (1551 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selamlar,

Belirli nedenler ötürü askeri gitmedim ve yoklamamı da çevremde pek bilgi veren birileri olmadığından korkup devam ettirmedim.

Bedelli yapmak istiyorum. 31 aralık 2025'te tecilim bitti.

Şimdi nasıl adımlar izlemem gerekli. Hemen yoklama başvurusu yaparsam sıram gelir mi, aile hekimi muayenesi sonrasında.

Ödemeyi hemen mi yapmalıyım ve süreci benim gibi gecikmeyenlerin sanırım 3 kere celp dönemi değiştirme hakkı oluyormuş, sanırım benim olmayacak.


Birde ilaç konusunu sormak istiyorum. Belirli ilaçlar kullanmak gerekli onları içeri nasıl sokuyoruz, mide ve kronik kas ağrıları için bilgisi olan varsa teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >



A
geçen ay (9308 mesaj)
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız

CB'lığı dijital dönüşüm ofisinin resmi videosudur, süreci kısaca anlatıyor.

Edevlette takıldığınız veya işlem yapamadığınız yerde en yakın askerlik şubesine gidersiniz. Zaten yoklama kaçağı olduğunuzdan bedelli parasına + ek bedel tutarı ödeyeceksiniz, bunun hesabını şubede yapacaklar ona göre adınıza tutar çıkaracaklar. Vakıf, ziraat, halk bankasından birine ödeme yaptığınızda bedelli kapsamında olacaksınız.

(Yoklama kaçağı oldugunuz için) Ödeme yapmanız için 2 ay süre verilecek, bu süreyi geçirmeyin sonra bedelli hakkınız yandı demesinler. Paranızı ona göre hazır ediniz.

2027 ocak ayında bedelli yerleri açıklanır, hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olur. Aşağıdaki linki takip edersiniz duyurular buradan yayınlanıyor
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Aile hekimi rahatsızlıklarınızdan ötürü hastaneye sevk verebilir. Bu da süreci uzatacaktır.

Yoklama kaçağı olduğunuzdan günlüğü 58 tlden ceza çıkacaktır. 1 ocak 2026dan itibaren muayene onayı alana kadar geçen süreyi hesaplayacaklar. Tebligatı adresinize de gelebilir ya da şubeden verebilirler. Mal müdürlüğü, deftardarlık veya vergi dairesine ödemesini yaparsınız

Almanız gereken ilaçları reçetesiyle beraber yanınızda götürürsünüz. Bölüğünüzde ilaçların saklandığı ecza odası olur, başına bir er durur. Saati geldiğinde gidip ilacınızı alırsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
geçen ay (1551 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Şuan geç kaldığım için en erken 2027'ye mi kalmış oldu işlemleri tamamlarsam.




Bu mesajda bahsedilenler: @a-f-h
A
geçen ay (9308 mesaj)
Yarbay

En erken 2027 şubat - aralık arasında bedelli olarak gidebilirsiniz.
Ama 6 ay gideceğim diyorsanız, 28 şubata kadar yoklama işlemlerini tamamlayıp mayıs 2026 celbiyle gidebilirsiniz.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.