Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
23
Cevap
1067
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Trendyol kulaklık iadesi almıyor.
J
9 ay (882 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

beyler bilmeyen varsa haber edeyim mağdur olmasın.

Trendyol kulaklık iadesi almıyor.talebim reddilmiş.

deneyip beğenmediğim anker modelini ki suni deri malum sıfır kusurla geri gönderim ama açıldığı hijyen kurallrını maddesini işleteceğiz dediler.

bilseydim almazdım. amazondan, vatandan aldıklarım iade oldu ki daha pahalılardı. trendyol gt attı.uyarı da çıkmıyor sipariş aşamasında tam tuzak olmuş bu.

thhye yazacağım durumu.

Tam da yerine Kulaklık bölümüne açmıştım ki yönetim kuraldışı konu diye silmiş.

Merhaba, bir mesajınız 'Kural Dışı Konu' nedeniyle silindi. Bu özel mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Silinen mesajınızın adı: "Trendyol kulaklık iadesi almıyor.", içeriği aşağıdadır:

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

vatanla amazon yanlış yapmış hocam. hijyen kurallarından dolayı tabikide iade almamaları lazım. thhye bosuna yazma bence



C
9 ay (126 mesaj)
Çavuş

Tüketici hakem heyetine git. Koşulsuz sartsız iade hakkı kalktı diye yalan bir haber yayınlandı. Sonra tüketici heyeti 2026 ya ertelendi dedi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
9 ay (1745 mesaj)
Yüzbaşı

Kulaklık hijyen ürünü olarak geçiyor diye biliyorum. En azından benim için öle kulaklıktan mantar kapmıştım. Bilmeyen biri takar iade ederse büyük sorun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
9 ay (1143 mesaj)
Yüzbaşı

Kulaklık iade edilmiyor, amazon alıyor sadece bildiğim kadarıyla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
9 ay (882 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

vatanda aldı.thhye başvurdum.



Z
9 ay (7747 mesaj)
Yarbay

Kulaklık, iç çamaşırı gibi ürünlerin paketlemesi açıldıktan sonra hijyen sebebiyle geri alınmayacağı alımı yaparken genelde okumadan onayladığımız sözleşmelerde yazıyor fakat yine de THH ile şansını denemen iyi olmuş. Çıkacak karar için takipteyiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

Sikayetvar com, forumlar, sosyal medya, falan gibi yerlere bol sikayet et, geri alırlar. Ayrıca Türk eticaret sitelerinden, mecbur kalmadıkça, bir çöp bile satın almanı tavsiye etmem.

Gidip mağazadan satın al. Gerçi mağazalarda da keyfi iadelerin önüne geciliyor ama en azından, senin sırtından hiçbir şey yapmadan komisyon kazanan platformlara para kazandırmamış olursun.

Ben böyle diyince, e ticaret platformlarında satış yapanlar, hemen gelip, blok fırtınası estiriyorlar ama yazmaktan vazgeçmeyeceğim çünkü bak kulaklık almışsın, simdi de, nasıl iade ederim diye pesine düşmüşssün. Başlık kendisi konuşuyor..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 16:8:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

kulaklığı iade etmek sana mantıklı geliomu hocam?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

Evet mantıklı geliyor, çünkü zaten, doğru düzgün ülkelerde, iade edilen elektronik ürünler, tekrar olduğu gibi satışa konulmaz. Iade ürün, refurbished statüsüne düşer. Fabrikaya gönderilir, temizlenir, dezenfekte edilir, sorunu varsa giderilir ve bir miktar daha ucuza, refurbished damga vurularak yeniden satılır.

Doğru düzgün olmayan ülkelerde, yani tüketicinin tokatlandığı yerlerde, iade edilen ürün, sıfır fiyatına yeniden satılıyor ve bu saydıgım islemleri görmüyor. Dolayısıyla bunlar, hijyen ürünü diye bir şeyi bir yerlerinden uydurmuşlar

Simdi sen düşün bakalım, iade edilen ürünün yeniden sıfır olarak satılması sana mantıklı geliyor mu? Sen başkasının iade ettiği, paketi önceden açılmış ürüne, sözde hijyen ürünü olmasa bile aynı parayı verip satın almak ister misin?

Burada alıcının iade hakkından daha önemli bir şey var, o da refurbished mevzusunun olmaması. Yani alıcı, her şekilde iade edebilir bu mantıklıdır, mantıksız olan, hijyen ürünü - hijyen olmayan ürün saçmalığını bir yerlerinden uyduran elemanlar.

Yani iade ürünü paketle yeniden sat, kulaklık ya da sözde hijyen ürünüyse, iadeyi hiç kabul etme.

Tam bir dağ orman kanunu gerçekten. Tam tüketici tokatlama mevzusu.. Bu ülkede millet gerçekten her şeyin kolayını bulmus.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 17:26:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonbalıklı
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

ülkende refurbished mantığı yok bu yüzden bir kural olmak zorunda. dediğiniz konu bambaşka konudan bağımsız bir konu. elbette kulakiçi kulaklıklarda bu hijyen mevzusundan dolayı iade olmamalı. kötünün iyisi gibi düsünün

hocam nacizane siz verdiğiniz cevaplarda cok fazla strawman fallacy yapıyosunuz konu hep bambaska biyere gidiyor sizin cevaplarda.

edit: refurbished olayna kesinlikle katılıyorum bu arada





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 17 Ağustos 2025; 17:30:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

Refurbished ürün mantığı olmak mecburiyetinde yok diye alıcının iade hakkına giremezsiniz. Kanuni düzenleme yapılması gerekiyor. Iade ürünler kesinlikle farklı statüde satılmalı, fabrikaya dönmeli ve sıfırlanmalı.

Sizler genellikle sıradan mantık sahibi, düz insanlar oldugunuz için, benim yanıtlarım sizlere çok şaşırtıcı ve enteresan geliyor olabilir. Yani mevzunun konudan kopuk olduğunu sanıyorsun çünkü o mevzunun esas noktasını yani temelini anlayamıyorsun.

Bunu hakaret anlamında söylemedim elbette. Sadece çok sıradansınız bence, ortalama düşünce ve mantık yürütmeye sahip sıradan yani Türkiye'deki herkes gibi insanlar..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 17:35:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonbalıklı
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

hahahah doğrudur hocam sıradanız

edit: sizin gibi ortalamadan öte düşünce ve mantık yürütme kapasitesinde olanlar bizi kutsamalı....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 17 Ağustos 2025; 17:48:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
U
9 ay (5221 mesaj)
Binbaşı

Tabi almayacak keyfiyen niye alsın sana baskasının kulak kirli kulakligini takar mısın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

Sıradan olmak normal bir şey. Sıradan derken, analitik düşünce anlamında söyledim. Bu başlıkta anlatılan mevzunun ana noktası ne? Ana noktayı göremezsen, mevzu hakkında analitik düşünmediğin anlamına gelir.

Buradaki ihtilaf neden çıkıyor iste? Bunun kaynağı ne?

Satıcı diyor ki, iade edilen ürünü, paketleyip yeniden satacağım, kulak pisliği istemiyorum diyor.

Iste bütün suç satıcıda, çünkü iade aldığı ürünü, sıfır statüsünde yeniden satmayı planlıyor.

Bunu planlamasaydı, konu sahibine iade mevzusunda sorun çıkartmayacaklardı.

Iste ana noktayı yakalayamıyorsun. Bu da senin analitik düşünmediğini kabak gibi ele veriyor.

Hatta analize devam edersen, satıcıların neden, bandrolü kırılmış, paketi açılmış, ikinci el ürünü, aynı statüde satmaya çalıştıklarını da anlayabilirsin.

Çünkü iade ürünlerden de, aç gözlülük yaparak, kar elde etmek istiyorlar yani iade konusunda sıfır zarar politikası ama doğru düzgün yerlerde, iade edildiği zaman, ürün fabrikaya döner, değeri bir miktar düşer ve belki kardan zarar edilir ya da o ürün icin, ne kar, ne zarar edilir ve sonuçta satıcı tüm ticaretten, yine karlı çıkar, üstelik müşteri memnuiyeti sağlanmış olur ve ülke genelinde, tüketicilerin de hakkına girilmemis olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 17:57:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonbalıklı
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

hocam zaten doğru olan olması gereken bu ama bunun suanki konu ile ne alakası var. yahu zaten oyle olmalı refurbished mantığı olmalı ama ulke 3.dunya ulkesi. yinede kötünün iyisi görece mantıklı bir kural koyulmus ve buna uyulması bekleniyor gerekiyor. bunun analitik düsünce ile ne alakası var. konu zaten basit, doğrusu yıllardır uygulanan bi konu.

yani simdi analitik düsünce konusunda işimin bulunduğu domain gereği her zaman analitik düsünen insanlar arasında olmasam o tarz bi pozisyonda olmasam etrafımda öyle insanlar görmesem kendimi oldukca düz sıradan bi insan sanacağım ama dedikleriniz o kadar boş ki. konu icin dedikleriniz degil düz ve sıradanlık konusunda dedikleriniz. genel geçer kuralları söyleyince analitik olunmuyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

Iste sen, o, bu, "burası Törkiyeeee burada böyleeeaeee" dediği icin, her şey bu şekil devam ediyor. Senin o, analitik düşünmeyen mantığın yani "burası törkiyeeaeee abieee" mantığın tamamen yanlış.

Refurb yoksa, o zaman mevcut durumda, kulaklıgı yine iade alacak, kaldırsın atsın çöpe, o müşterinin problemi değil zaten öküz yüküyle para kazanıyorlar, ama hukuksuz kanunu da çıkarttırıyorlar elbette, hijyen ürünü tırı vırı zaten tüketicinin korunması hakkındaki kanunda yazıyor.

Eh sonuçta, vergi mevzusu üzerinden, bir takım çıkarlar ve iliskiler mevcut tabii ki. Demek ki, satıcılar öyle istemis, ona göre de kanun çıkartmışlar.


Sen ne is yapıyorsun? Herkes isini hakkıyla yapabilir anlamına gelmiyor zaten. Bak mesela, mühendis var, mühendiscik var, doktor var, doktorcuk var, sen kendi üzerine alınma ama herkes x mesleği yapıyor diye analitik düşünemez..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 18:15:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonbalıklı
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

hahahah hic bir zaman burası türkiye burada bole diyen tarafta olmadım. bu hukuksuz kanunu cıkartanlar benim sectigim kural koyucular degil. yinede bu kural bu konu icin kötünün iyisi konumunda. konu sahibi arkadas icin kötü olsada benim icin korunmam icin olması gereken bu. nasıl ben bugün yukarıdaki arkadasa karsı bu kotunun iyisi kuralı korumam lazım yarın daha kötü bir kanun geldiğinde veya o arkadasın basına geldiginde benim yanımda olsun

mesleğimden ziyade calıstıgım domain icin bunu diyebilirm ama size garanti veriyorum analitik düsünce yaptıgınız degil hele düsünceleriniz sonucu beni yaftaladığınız kısım hic degil


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
9 ay (13674 mesaj)
Yarbay

quote:

yinede bu kural bu konu icin kötünün iyisi konumunda.

Bu kural, senin için, kötünün de, kötüsü konumunda, sen iste burada üçüncü analitik muhakemeyi de bence yürütemedin. Çünkü, burada satıcı kulak pisliği istemem diyor, tüketici zamazingosunda, hijyen ürünü iade alınmaz diyor.

Şimdi Analize devam edelim. Sen burada analitik değil, yüzeysel düşündüğün için, bu mevzunun senin isine geldiğini sanıyorsun yani yazılarında açık açık yazmamış olsan bile, senin analitik olmayan mantığını elbette yakalıyorum.

Özetle düşüncen şu; "Kulak pislikli kulaklığı, iade edemesin ki, o kulaklık ben satın alırsam, benim elime geçmesin"

Ancak bu ölümcül mantık hatasını yapmakla birlikte, esasında, kendi haklarını çiğnetmiş oluyorsun, çünkü bu sefer, sana belki de, başka bir tüketicinin alıp, hemen iade ettiği, hijyen olmayan başka bir arızalı ürünü, yasal ve legal olarak ittirecekler.

Iste, sen ve senin gibi arkadaşlar, analitik mantık yerine, kısa vadede çıkar odaklı düşündükleri için zarar görüyorlar ve bunlar yüzünden, tüm tüketiciler zarar görmüş oluyor, halbuki, o zamazingodaki, bu saçmalığa itiraz ederek ses yükseltmis olsaydınız, yani "iade ürün nasıl olabilir de, aynı statüde yeniden satılabilir" şeklinde analitik sorgulama yaparak, sesinizi duyursaydınız, onları düzenleyenler, oy korkusu yüzünden geri adım atarlardı ve kesinlikle iade ürünü, ne sözde hijyen ürünü, ne de sözde hijyen ürünü olmayan ürünü size kimse ne simdi ne de gelecekte ittirememis olurdu.

Iste sen burada "bana kulak pislikli kulaklık ittiremesinler" yüzeysel mantığından, iade ürünler fabrikaya gönderilip, refurb yapılmadan yeniden paketlenemez ve satılamaz, paketlenmesinde kanunen bir sakınca yoksa bile, bu olmamalı, alsın çöpe atsın analitik mantığında olmalısın.

Yani konuyu oluşturan elemanın yanında olmalısın, kulak pislikli kulaklığı bana ittirecekler, iade edemesin, iyi oluyor, çıkarcı mantığında olmamalısın.

Sen bu mantıkta olamıyorsun, çünkü analitik düşünceyi, kat kat daha aşağıya indirerek yürütemiyorsun ya en iyi ihtimalle yürütmek isine gelmiyordur.

Sonra da gelip bana, senin yazdığın şeyler, ana temadan kopuk diyorsun. Ben senin gibi çıkar odaklı ve yüzeysel düşünmem. Sorunun temelini ele alırım, temeli ele alırken, bireysel düşünmüyorum. "Bana kulak pislikli kulaklığı, konu sahibi yüzünden ittirecekler" korkusu, analitik düşünce sistemi değil zaten.

Sorun neden kaynaklanıyorsa, öncelikle o noktayı ele alacaksın, bu konudan kopuk bir durum değil, esas senin düşünce sistematiğin konudan kopuk yani "kulak pislikli kulaklık bana ittirilecek" korkusu. Bu konudan ve ana temadan kopuk zaten aykırı bir şey. Sadece çıkarcı bir düşünce sistemi..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2025; 19:8:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tonbalıklı
T
9 ay (4588 mesaj)
Yüzbaşı

hahaha yahu sen benim ses çıkarmadığımı bu sorunu yasamadığımı iade edemediğimde neler yaptığımı nereden biliyosun hocam. sizin bu dusundukleriniz soledikleriniz yıllardır tartısılan ki benim 2016da yasadıgım her zaman ses cıkardıgım olay ama siz bunları bilmeden kafanızda biseler kurarak konudan bagımsız seyler yazıyorsunuz. kimse çıkar odaklı yüzeysel düsünmüyor. doğruyu hepimiz biliyoruz merak etmeyin. bunu düşünüyor üzerine konuşuyoruzda ama burda konusulanla alakası yok.

cogu konuda strawman fallacy yapıyorsunuz. dedikleriniz degerli ama konu ile alakası olmayınca bom bos seyler. normalde bise yazmıcaktımda ad hominem yapıp karakterime biseler söylemeye basladınız. neyse size derin düsünme işinde bol şans




Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage