Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
85
Cevap
7877
Tıklama
27
Öne Çıkarma
Cevap: 200 bin TL ve üzeri para transferlerine beyan zorunluluğu geliyor (5. sayfa)
A
2 gün
Onbaşı

100 100 postala



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sky_Vision_V2
L
2 gün
Yarbay

Yazılabilecek o kadar güzel işlem açıklamaları var ki anlatamam...




G
dün
Yarbay

Diğer: arkadaştan borç almıştım sağolsun ödemelerim vardı onları zamanında ödedim şimdi aldığım borcu geri veriyorum .Selam ve dua ile hayırlı cumalar ..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Z
dün
Teğmen

Zeka geriliği görecelilik bir kavram sınavla mı ölçülüyor davranışla mı hitapla mı ? sen nasıl ölçüyorsun?
Burada Bana göre mantıklı yada mantıksız diyebilirsin seninle aynı fikirde olmayana o cümleyi kuramazsın. kısaca saygı duyar yada duymazsın ama iki gıdım okuyor olsan yastık altı miktarlarını öğrensen ağzın açık kalır. (aşağı yukarı 500Billion dolar)a
bunun doğruluğu yada yanlışlığı tartışılmaz!!!
ev konusuna gelirsek Mahallede oturmuyorsa sorun yok bence. Mahalle gibi korumasız alanlarda sıkıntılı bir durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
K
dün
Yarbay

uslup konusunda haklisiniz, bana göre potansiyel olarak birikimini evinde tutan insan kör cahildir diyeyim. Dedigim gibi bana göre. Alinabilecek bir risk yok ortada, hirsizin gelip, tum varligini elinden almasi birkaç dakika sadece. Bunun ne kadar zekâ ile bağdaşan bir tarafi var o da size kalmiş.

Bu arada o parayi, yine kör cahil olmayan bir kimse finansal okuryazarlik edinerek değerlendirip, birikimini zenginleştirebilir neyse. Neyse uslup daha önemli, evet





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ağustos 2025; 0:13:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zknmr
Z
15 sa.
Teğmen

Hepimizi akıllı olsak dünya nasıl olurdu? Hepimiz okur yazar olsak kim motor ustası olacaktı?
Toplumumuzun %kaçı bilinçli?
Kısaca hepimiz aynı düşünceye sahip olamayız, olsaydık herkes aynı şeyi yapardı. Bundan dolayı kör cahil sana göre doğru bana göre yanlış.
Sana bir komplo teorisi; bankalar kendi öz sermayesinin %5 veya 10 u bankalara ait geriye kalan paralar senin ve benim paralarım. Bizim paramızla kredi ve yatırım veriyorlar. Bu parayı herkes aynı zamanda çekmek istiyorum dediği anda sadece toplam sermayenin %10 unu verebilir (yanlış hatırlıyor olabilirim belki 5 belkide 7 di bu rakam) ülke durumuna bakıp bunun olabilme olasılığını düşünüp bankayı tercih etmeyen bir kesim var bunlarda okur yazarlığı yüksek kişiler bu arada. Bunada kör cahil mi diyelim.
Kısaca seninle yazışmak keyifli dediğinde haklılık paylarıda var ama sonuç sana göre bana görr kavramı geçerli. Aynı düşünceye sahip olmadığımızda belirli kategoriye koymak bana ters geliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
K
13 sa.
Yarbay

Beyfendi siz hangi devri savunuyorsunuz? Roma Cumhuriyetinde bile Patriciler paralarini komisyon/forum sisteminde tutuyordu. House of Dominus ' da degil. Ezcumle insanlik gelişeli cok oldu. Para yastik altinda tutmak mağara gelenegi atalarin av hayvanlarini istif etmesi gibi. Isin retorigini kenara birakirsak, fazlasina luzum yok. Para dönemi degisiyor, evinde para tutan enflasyona yem olur. Kagit paralar yavaştan yerini dijitalizasyona, blockchaine sistemine birakacak. Emtialarin tekrardan kâim olmasi pandemi sonrasi buna en buyuk delalet. Tarim emtiâları da keza oyle nakti emtiadan ayriştirildi.

Olaya gelirsek o bir kere komplo teorisi degil, o sistemin adı fraksiyonel rezerv bankaciligidir. Size ek bilgi vereyim 2001 krizinden sonra o iş bitti. Eskidendi o kabile duzeni, bircok offshore iş ceviren bankalar temizlendi.TMSF ye aktarildi cöp olanlar. Basel Risk sermaye kurallarina gecildi vs vs.uzatmayayim..
BDDK kuruldu ve özsermaye denetlemesine tabi tutuldu TR de özsermaye %8 in altina da düşemez. Genel belirlenen tutar 14% dir. Bu arada...Özsermaueden ziyade bildmediginiz bankalar ayrica tahvil ve kredit araçlariyla arttirima sübvanizasyona gider, muşterilerin parasina gelene kadar. O bahsi geçen Bank Run muhabbeti bindigin uçagin duşmesi ile ayni riski tasiyor. Cunku yine yeter zekaya sahip bir kişi ülkenin savas esigine gelmeden Bank Run yaşamasinin mumkun olmayacagini bilir. MB aninda likidite saglar ve duruma mudahale eder. Zaten, edemiyorsa endişe edeceginiz son şey paraniz olsun, zira ulkeniz ya işgal altindadir ya da ic savaştadir, toprak, ev arsa nevarsa gider, lübnanda 70 sonrasi yaşandiği gibi. MB ve devlet authorizasyonu bunun için var.Bundan suphe varsa ulkede gitsin bir zahmet o kişi. O kadar bilge ve hissi kablel vuku sahibi madem.

P.S , Para ve birikim zaten aklini kullanabilene var. Ahmak olan zaten ahmak oldugun farkinda olmadiği için ahmaktir ve fakirdir der, Dunning Krueger sendromu, zamanla bu kisiler gen havuzundan cikiyor. Magara sistemi geride kaldi. Parani bankacilik sisteminde ya da portfoy yatirim sirketlerinde degerlendirmeyi ÖGRENECEK kişi. 2020 yilindan beri sadece al satsiz emtiada nasdaqta kafadan sirketlerde tutan bir kimse birikimini %80-120 arasinda arttirdi bile yani nerdeyse x2..Yineliyorum kör cahil bir hakaret degil, gerici, gelişmeye kapali kafa yapisi demek. Okuyup, ogrensin, gelissin. Gelisemiyorsa parasini yerler, parasini elinden alirlar ama cebren ama enflasyon gibi dolayli vergi ile burada beyhude bir tartismaya gerek yok. Insanlik 4000 sene evveline göre cok daha akilli bir seviyeye geldi sebebi, aptallarin zamanla elenmesi. Gunumuz bilişim, irgat gibi tarla sürmekle yuruyup, parasini da tavan arasina, bahcesine gömmekle parani korumuyorsun. Onu zaten gelişmiş medeniyetlerde semi robotlar yapiyor bile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ağustos 2025; 13:54:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zknmr
Z
10 sa.
Teğmen

Seninle yaptığımız konuşma, paranın değer kaybı ya da enflasyon üzerinden nasıl kazanç sağlanır konusuna yönelik değildi. Ben, özellikle Türkiye’de yastık altında tutulan paraya dair bir bakış açısı sunmanı istemiştim. Ancak sen genel geçer ekonomik bilgiler vererek konuyu başka yöne çektin.

Kendini üstün görmeden, insanların tercihlerine daha saygılı yaklaşmanı beklerdim. Herkesin bankada mı, evde mi para tuttuğu seni ilgilendirmez; kimseyi dolaylı yoldan akıllı ya da aptal diye ayırmana gerek yok. Ben durumu anlamanı rica ederken sen, söylediklerimi yumuşatmadan aynı üslupla tekrar ettin.

Söylemeye çalıştığım şey şu: Konu doğru ya da yanlış değil. Zaten bu ülkede neyin doğru olduğu bile artık tartışılır hale geldi. Biraz çevrene bakarak yazı yazmanı beklerdim. Çünkü yaşadığımız ülkenin gerçekleri kâğıt üzerindekilerden çok farklı.

13946 mesaj yazmışsın belki ama hepsi böyleyse, biraz ara vermeni ve nefes almanı öneririm. Belki bu sana da iyi gelir. Ben ise yazılarını bu şekilde gördükçe okumamaya başlıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zknmr -- 7 Ağustos 2025; 17:54:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
K
4 sa.
Yarbay

Akli yerinde her kişi benzer dusunur. Hayatta fikir ayriligi olacak konular var, olmayacak konular var. Olayi mi kişisellestirdin anlamadim. Kendimi ustun gormuyorum, ortada bir durum va ve bu aptallikla dogrudan iltisakli. Bu kadar basit. Sadece uslup hususunda uyarsaydin inan çok daha yumuşak bir tavir sergilerdim ama inatla saçmaliği ve akilsiz bir isi savunmaya yeltendin haliyle ben de devam ettirdim. Tercihlerine karişmıyorum, kim ne yaparsa yapsin, koprüden sacsin isterse. Enterese de etmez. Burasi publik bir ortam, herkes her şeyi diyebilir. Isine gelmeyen ssdece okur, geçer. Bu sacma konuşmayi devam ettirmek istemiyorum, ben de. Mesajini ilk mesajinizi alintiladigim mesaj cok acik. Bu devirde parayi yastik alti yapmak altindan da ustunden de bak neresinden bakaesak bak her turlu zeka yoksunu bir davranis. Bunun daha yumusak hali yok, kendimi de bu görüşü bildirdigim için suçlu ya da edepsiz hissedemeyecegim kusura bakmayin. Aptalca davranana aptalca davraniyorsun denir. Turkce de baska bir kelime yok. Dediniz, anladik, tr de dunya kadar insan var, yastik alti yapan. Turk insani cok zeki degil zaten. Oyle olmasa en cok somurulen, gudulen, vergi alinan ama karsiliginda minimum hizmet alan toplum olmazdi. Telefonu 1000 usd olan yerlerde burada 3000 den, aracin 20000 euro oldugu ulkede, burada 60000 den x3 vergi ile satarlar. Bana bu toplumun yaptiklarini akıl işi diye savunmaya kalkma, allahtan tersine hareket etmisim ki, cebimde 99% dilimden daha fazla varlik var.

1 paran enflasyona yem olur.
2 güvenlik zafiyeti hatsafhada
3 turkiye gibi ulkelerde yastik altindaki parayi şu gün bankaya götüremezsin, banka "kaynagi belli olmayan parayi emtiayi" kabul etmez. Masak denetimleri çok sikı. Ne faiz ne ne al sat ne de güvenlik konusunda bir avantaji var.

Bunu yapan insanlara geri zekalı demeyelim de kör cahil diyelim. dedim o da tutmadi. Sozlerimi geri aliyorum. Zeka fişkiriyor, diyorum. Bu kisir dongüdeki hamster ben olmak istemiyorum. Siz birkaç tur daha çevirin. Zira anlamsiz bir konuşmayi çevirip duruyoruz. Bu konu aklın, beşeriyetin ve bilimin dogrultusunda yukaridaki saydigim sebeplerden çoktan cözüldu.Bol yastik alti kazançlar Bu arada size sahsiniza ait bir kirici davranişta bulunduysam yine de ozur dilerim. Iyi gunler size





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ağustos 2025; 23:13:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zknmr
Z
4 sa.
Teğmen

Değerli dostum, yazdığınız son cümle konuyu net bir şekilde sonlandırmış görünüyor. Öncesinde ifade ettiklerinizi tekrar etmemek adına burada noktalamayı uygun buluyorum. Şayet sizi inciten bir sözüm olduysa, lütfen kusuruma bakmayınız.
Not: eskiden mirc icq zamanı klavye ı yerine i kullanıyorduk lütfen siz “ı” kullanarak yazınız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.